Καραμανλής: Οι νέοι οδικοί άξονες φέρνουν τη Θεσσαλονίκη στο επίκεντρο της ΝΑ Ευρώπης

«Τα έργα των οδικών αξόνων Θεσσαλονίκη – Έδεσσα και Δράμα – Αμφίπολη είναι μέρος ενός συνολικού σχεδίου για τη Μακεδονία και την ευρύτερη περιοχή. 

Έχουν δύο στόχους: Ανάπτυξη σε βάθος χρόνου, ώστε να φέρουμε την Θεσσαλονίκη στο επίκεντρο της Νοτιοανατολικής Ευρώπης και καλύτερη καθημερινότητα»: Αυτό τόνισε ο Υπουργός Υποδομών, Κώστας Καραμανλής, στην εκδήλωση της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας για την αναβάθμιση των οδικών αξόνων Θεσσαλονίκη – Έδεσσα και Δράμα, την οποία ανακοίνωσε σήμερα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, σημειώνοντας ότι «η Εγνατία Οδός, σύντομα θα αποκτήσει δύο νέους κάθετους άξονες, οι οποίοι θα κατασκευαστούν με τη μέθοδο ΣΔΙΤ, που τους απαλλάσσει από διόδια. 

Η δημοπράτηση συμπεριλαμβάνει και την υποχρέωση του αναδόχου να συντηρεί τα συγκεκριμένα έργα για 27 χρόνια».

Ο Υπουργός Υποδομών ξεκαθάρισε ότι σήμερα, όπως και κάθε άλλη φορά, «δεσμευόμαστε ως κυβέρνηση για τα έργα, που παρουσιάζουμε. Τα έργα αυτά έχουν συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα και πλάνο με συγκεκριμένη χρηματοδότηση».

Σημαντική μείωση χρόνου οδήγησης

Ο κ. Καραμανλής σημείωσε επίσης ότι οι Νομοί Έδεσσας και Δράμας βγαίνουν από ένα καθεστώς ιδιότυπης απομόνωσης. 

Γνωστοποίησε, δε, ότι τα εν λόγω έργα θα γίνουν με ΣΔΙΤ, τονίζοντας ότι βάσει του σημερινού σχεδιασμού ο διαγωνισμός θα προκηρυχθεί το Φθινόπωρο, ενώ σύμφωνα με τις προδιαγραφές των νέων οδικών αξόνων «αναμένεται να μειωθεί σημαντικά ο χρόνος ταξιδιού κατά 6 έως 8 λεπτά για τις διαδρομές Θεσσαλονίκη – Γιαννιτσά και Θεσσαλονίκη – Σκύδρα και 10 λεπτά για τη διαδρομή Θεσσαλονίκη – Έδεσσα. 

Αντίστοιχα αναμένεται να μειωθεί σημαντικά κατά 30 λεπτά για τα επιβατικά και κατά 45 περίπου λεπτά για τα βαρέα οχήματα η κίνηση στον οδικό άξονα Δράμα – Αμφίπολη».


epirusblog.gr
5 of 5
Καραμανλής: Οι νέοι οδικοί άξονες φέρνουν τη Θεσσαλονίκη στο επίκεντρο της ΝΑ Ευρώπης
epirusblog.gr
5 of 5
πολιτική 7456822148616000942
item