Άρτα: Με επιτυχία η τηλεδιάσκεψη για τον τουρισμό στην Περιφερειακή Ενότητα Άρτας

Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η τηλεδιάσκεψη για τον τουρισμό στην Περιφερειακή Ενότητα Άρτας, την οποία συγκάλεσε ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Πρέβεζας, και θεματικός Αντιπεριφερειάρχης αρμόδιος για την τουριστική ανάπτυξη της Ηπείρου κ. Στράτος Ιωάννου, με τη συμμετοχή όλων των εμπλεκόμενων φορέων.

Στην τηλεδιάσκεψη της Π.Ε. Άρτας συμμετείχαν ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Β. Ψαθάς, ο αντιδήμαρχος δήμου Αρταίων κ. Κ. Χαρακλιάς, ο δήμαρχος δήμου Γ. Καραϊσκάκη κ. Π. Μίγδος, η δ/ντρια της δ/νσης Τουρισμού Περιφέρειας Ηπείρου κα Ι. Μαρκούλα, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Άρτας κ. Ι. Γκολομάζος, ο υπεύθυνος τουρισμού κ. Δ. Κοσσυβάκης, η πρόεδρος του Συλλόγου ενοικιαζόμενων δωματίων-τουριστικών καταλυμάτων ν. Άρτας “ο Άραχθος” κα Γ. Πατέντα, η γεν. Γραμμ. κα Μ. Παπαβασιλείου, ο πρόεδρος του Συλλόγου Εστίασης Διασκέδασης Άρτας κ. Γ. Γκανιάτσας, εκπρόσωποι ξενοδοχειακών μονάδων, κ.α.

Ο κ. Ιωάννου ευχαρίστησε τους συμμετέχοντες για τη συμμετοχή τους και τόνισε τη σημασία του συντονισμού και της συνεργασίας όλων των εμπλεκομένων, δήμων, επιμελητηρίων, συλλόγων καταλυμάτων, επαγγελματιών, η οποία είναι σε πολύ υψηλό επίπεδο, και αυτό έχει ιδιαίτερη σημασία σε αυτήν την αντίξοη συγκυρία της πανδημίας. Δήλωσε ότι είναι αισιόδοξος για την τουριστική περίοδο που είναι προ των πυλών, η οποία αναμένεται να είναι αισθητά καλύτερη από την προηγούμενη.

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Άρτας κ. Ιωάννης Γκολομάζος ευχαρίστησε τον αντιπεριφερειάρχη για την προσπάθεια συνεργασίας σε αυτό το σημαντικό κομμάτι της οικονομίας που είναι ο Τουρισμός. Τόνισε ότι η περιοχή της Άρτας παρότι δεν είναι τόσο αναπτυγμένη τουριστικά όσο οι υπόλοιποι νομοί της Περιφέρειας, είναι μια παρθένα τουριστικά περιοχή, με προοπτική να αναδειχθεί ο τόπος και η ιστορία του. 

Το Επιμελητήριο, όπως τόνισε ο κ. Γκολομάζος, προσπάθησε να αναπτύξει τον τουρισμό με διάφορες δράσεις, να συμμετέχει σε πρόγραμμα interreg, μέσα από το οποίο θα τοποθετηθούν σε διάφορα σημεία του Νομού Διαδραστικοί Ψηφιακοί Σταθμοί Πληροφόρησης (infopoints) που θα παρέχουν πληροφορίες με οπτικοακουστικό υλικό στους τουρίστες για τον Νομό μας.

Επίσης συνεχίζει την προσπάθεια για την δημιουργία μιας εταιρείας διαχείρισης του Τουρισμού η οποία θα συγκεντρώνει όλους τους Δήμους για μια ολοκληρωμένη προβολή του Νομού. Η βοήθεια όλων προς αυτή την κατεύθυνση, με κοινό σκοπό την αξιοποίηση της περιοχής μας είναι απαραίτητη.

Απευθύνθηκε προς τους επιχειρηματίες της εστίασης και των καταλυμάτων προτρέποντάς τους να προτιμούν τα τοπικά προϊόντα στις επιχειρήσεις τους. Σχετικά με την αναφορά της προέδρου του Συλλόγου “ο Άραχθος” κ Γ. Πατέντα για την δημιουργία υποδομών πρόσβασης με γέφυρες και την δημιουργία πεζόδρομου στο κέντρο της Κορωνησίας και κατά μήκος της παραλίας, ο κ. Γκολομάζος τόνισε ότι είναι μια πολύ καλή ιδέα η οποία μπορεί να υλοποιηθεί με χρήματα από το Ταμείο Ανάκαμψης και θα πρέπει να δοθεί προτεραιότητα στα έργα υποδομής.

Το Επιμελητήριο πρότεινε προς το Υπουργείο Ανάπτυξης και Υποδομών σχετικά με το νέο ΕΣΠΑ να υπάρξει μεγαλύτερη επιδότηση στις πιο υποβαθμισμένες τουριστικά περιοχές.

Τέλος ο κ. Γκολομάζος έκλεισε την παρέμβασή του καλώντας τη περιφέρεια Ηπείρου και τους Δήμους της να συνεργαστούνε και να μοιραστούνε όλοι μαζί ιδέες οι οποίες θα γίνουν πράξη.

Τον λόγο πήρε και το μέλος του Δ.Σ. του Επιμελητηρίου Άρτας και υπεύθυνος τουρισμού κ. Δ. Κοσσυβάκης, τονίζοντας την προσπάθεια της τωρινής διοίκησης του Επιμελητηρίου τα τελευταία τρία χρόνια να φέρει σε σύνθεση τις υπηρεσίες του Δήμου, της Περιφέρειας, της Αρχαιολογίας, της Μητρόπολης και τους επαγγελματίες του Τουρισμού έτσι ώστε να αξιοποιηθούν τα πλεονεκτήματα.

Το Επιμελητήριο συμμετείχε σε εκθέσεις τουρισμού , τροφίμων και ποτών στην Αθήνα στη Θεσσαλονίκη, στη Λευκωσία ,στο Ντίσελντορφ και στη Βιέννη. Κι ενώ υπήρχε μια πολύ καλή δυναμική ,συνέχισε ο κ.Κοσσυβάκης, η πανδημία ανέτρεψε τα σχέδια ,τα οποία τροποποιήθηκαν και έγινε μια πρόταση στον Δήμο για την αξιοποίηση του Παραποτάμιου Πάρκου ως χώρου στάθμευσης αυτοκινούμενων τροχόσπιτων καθώς δεν υπάρχει άλλος χώρος από το λιμάνι της Ηγουμενίτσας ως το λιμάνι της Πάτρας, προσπελάσιμος σε αστικό ιστό και με δυνατότητα πρόσβασης στις παραλίες της Πρέβεζας και προς τα Τζουμέρκα σε λιγότερο από μια ώρα.

Στη διάρκεια της μέχρι τώρα θητείας του Δ.Σ. του Επιμελητηρίου διοργάνωσε το 11ο Συνέδριο Γυναικείας Επιχειρηματικότητας της Μακροπεριφέρειας Αδριατικής και Ιονίου και συμμετείχε στο συνέδριο της Ιεράς Συνόδου, στοχεύοντας στον θρησκευτικό τουρισμό όπως δήλωσε ο κ. Κοσσυβάκης ο οποίος τόνισε ότι το Επιμελητήριο προσπαθεί να συνδέσει τις Υπηρεσίες και τους Επαγγελματίες, ως ο κατάλληλος θεσμός για να προχωρήσει ένα βήμα παραπάνω.


epirusblog.gr
5 of 5
Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η τηλεδιάσκεψη για τον τουρισμό στην Περιφερειακή Ενότητα Άρτας, την οποία συγκάλεσε ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. ...
Άρτα: Με επιτυχία η τηλεδιάσκεψη για τον τουρισμό στην Περιφερειακή Ενότητα Άρτας
epirusblog.gr
5 of 5
Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η τηλεδιάσκεψη για τον τουρισμό στην Περιφερειακή Ενότητα Άρτας, την οποία συγκάλεσε ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. ...
Αρτα 7951370504206550976
item