Βουλγαρία: Ο Μπορίσοφ πρότεινε διακομματική κυβέρνηση με τεχνοκράτες -Κερδίζει τις εκλογές, όχι την απόλυτη πλειοψηφία Βουλγαρία: Ο Μπορίσοφ πρότεινε διακομματική κυβέρνηση με τεχνοκράτες -Κερδίζει τις εκλογές, όχι την απόλυτη πλειοψηφία | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Βουλγαρία: Ο Μπορίσοφ πρότεινε διακομματική κυβέρνηση με τεχνοκράτες -Κερδίζει τις εκλογές, όχι την απόλυτη πλειοψηφία

Ο πρωθυπουργός της Βουλγαρίας, ο Μπόικο Μπορίσοφ, πρότεινε τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα να σχηματιστεί διακομματική νέα κυβέρνηση με τη συμμετοχή τεχνοκρατών.

Το κόμμα του, το κεντροδεξιό GERB προηγείται στις βουλευτικές εκλογές σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα, ωστόσο δεν εξασφαλίζει ακόμη απόλυτη πλειοψηφία των εδρών στο κοινοβούλιο.

«Προτείνω ειρήνη. Ας αξιοποιήσουμε τους ειδικούς και ας αντιμετωπίσουμε την πανδημία ώστε να μπορούμε να ατενίσουμε ξανά το μέλλον με αισιοδοξία», είπε ο κ. Μπορίσοφ σε δηλώσεις του.

Σύμφωνα με εταιρίες δημοσκοπήσεων και τα πρώτα αποτελέσματα, το GERB, το κυβερνών, θεωρούμενο ως φιλοευρωπαϊκό κόμμα, θα συγκεντρώσει κάτι παραπάνω από το 25% των ψήφων στη φτωχότερη χώρα-μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης. 

Ο Μπόικο Μπορίσοφ δεν υπεισήλθε σε λεπτομέρειες για τους τεχνοκράτες που εισηγείται να διοριστούν στην κυβέρνηση.

Βουλγαρία: Τρία κόμματα διαμαρτυρίας μπαίνουν στο Κοινοβούλιο

Πέρα από το GERB, στο βουλγαρικό κοινοβούλιο αναμένεται να εκλέξουν μέλη άλλα έξι κόμματα, ανάμεσά τους τρία κόμματα διαμαρτυρίας. 

Ο κ. Μπορίσοφ, σε βίντεο που μεταφόρτωσε στον λογαριασμό του στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Facebook, απευθύνθηκε σε δεύτερο πρόσωπο στις ηγεσίες αυτών των κομμάτων: «Δεν έχετε καμιά εμπειρία, δεν έχετε ανθρώπους, πρέπει να μάθετε, αλλά έχετε τεράστιες δυνατότητες», είπε. Τα επίσημα αποτελέσματα ενδέχεται να ανακοινωθούν ακόμη και τέσσερις ημέρες μετά την ψηφοφορία.

Η χθεσινή ψηφοφορία διεξήχθη με πολλούς περιορισμούς εξαιτίας της πανδημίας του νέου κορωνοϊού. Προβλέφθηκε να δοθεί η δυνατότητα στους εκλογείς να ψηφίζουν κατ’ οίκον, με τις κάλπες να μετακινούνται από σπίτι σε σπίτι, σε περιοχές οι οποίες τελούν σε καραντίνα.

Συνολικά 6,7 εκατ. πολίτες της Βουλγαρίας είχαν δικαίωμα να συμμετάσχουν στην ψηφοφορία για την ανάδειξη των 240 μελών του κοινοβουλίου. Σύμφωνα με την Gallup International, η συμμετοχή ήταν γύρω στο 48% του εκλογικού σώματος. Δεν είναι ακόμη διαθέσιμα επίσημα στοιχεία για αυτήν.


epirusblog.gr
5 of 5
Βουλγαρία: Ο Μπορίσοφ πρότεινε διακομματική κυβέρνηση με τεχνοκράτες -Κερδίζει τις εκλογές, όχι την απόλυτη πλειοψηφία
epirusblog.gr
5 of 5
κοσμος 7948948757832909357
Σχόλια
item