ΣΥΡΙΖΑ: Τους χωρίζουν Πολάκης και Ελληνικό, τους ενώνει ο φόβος για εκλογές

Με τον Αλέξη Τσίπρα να «φωτογραφίζει» πιθανές εξελίξεις στο πολιτικό σκηνικό, ακόμα και πρόωρες εκλογές τους επόμενους μήνες, ο ΣΥΡΙΖΑ εξακολουθεί να ταλαιπωρείται από μία επίμονη εσωστρέφεια, που εδράζεται αφενός στο κλίμα καχυποψίας μετά των αντιτιθέμενων πλευρών και αφετέρου στις διαφορετικές απόψεις για κομβικά θέματα, όπως φάνηκε στη χθεσινή συνεδρίαση του πολιτικού συμβουλίου.

Ο κ. Τσίπρας εμφανίστηκε σαν να περιμένει ανακατατάξεις στο πολιτικό σκηνικό, εκτιμώντας ότι η κυβέρνηση έχει χάσει τον έλεγχο της πανδημίας και την εμπιστοσύνης της κοινωνίας, στοιχεία που επικαλέστηκε για να καλέσει σε ετοιμότητα την ηγετική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ.

Ζήτησε από τα στελέχη να επικοινωνήσουν με τον κόσμο προβάλλοντας τις θέσεις και τις απόψεις του ΣΥΡΙΖΑ. Μίλησε για «ραγδαία κυβερνητική φθορά του τελευταίου μήνα που μπορεί να οδηγήσει σε πολιτικές εξελίξεις».

Απαντώντας δε εμμέσως στους κυβερνητικούς παράγοντες που τον καλούν να ζητήσει εκλογές σημείωσε με έμφαση «είμαστε έτοιμοι να διεκδικήσουμε την πολιτική αλλαγή με στόχο την ανασυγκρότηση του κοινωνικού κράτους και την προστασία των εργαζομένων και της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας».

Τόνισε δε χαρακτηριστικά ότι «η κατάρρευση εμπιστοσύνης των πολιτών προς την κυβέρνηση σε συνδυασμό με τα φαινόμενα παρακμής που διαρκώς βλέπουν το φως της δημοσιότητας έχουν δημιουργήσει ένα πνιγηρό κλίμα στην ελληνική κοινωνία».

Στη συνεδρίαση του πολιτικού συμβουλίου τέθηκε από τον Νίκο Μπίστη ευθέως και από άλλα στελέχη εμμέσως το θέμα της συμπεριφοράς του Παύλου Πολάκη.

Ανάμεσά τους οι Νίκος Φίλης, Νίκος Βούτσης Παναγιώτης Παναγιώτου, Πάνος Λάμπρου, Σταύρος Δανέλλης, Αντώνης Λιάκος, χωρίς να κατονομάσουν τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Υγείας υποστήριξαν ότι τέτοιου είδους συμπροφορές μόνο κακό κάνουν στον ΣΥΡΙΖΑ.

Το θέμα δεν πήρε περαιτέρω διαστάσεις, αλλά εκείνο που απασχόλησε και μάλιστα φάνηκε να ενοχλεί έντονα τον κ. Τσίπρα ήταν το θέμα του Ελληνικού.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ εμφανίστηκε σχεδόν χολωμένος με την στάση του κ. Φίλη και του Θοδωρή Δρίτσα που καταψήφισαν το νομοσχέδιο για το Ελληνικό, κόντρα στη στάση που επέλεξε το κόμμα στη Βουλή πρόσφατα. Οι δύο βουλευτές είχαν δηλώσει ότι δεν υπήρχε απόφαση από θεσμοθετημένο όργανο και γι αυτό ψήφισαν κατά συνείδηση.

Ο κ. Τσίπρας έθεσε το ερώτημα εάν «θέτει κάποιος θέμα αμφισβήτησης της νομιμοποίησης του Πολιτικού Κέντρου», στο οποίο σημειωτέον μετέχει και το προεδρείο της Κοινοβουλευτικής ομάδας και άλλα κορυφαία στελέχη. 

Στη συνέχεια έκανε εκτενέστατη αναφορά στη διαχρονική στάση του ΣΥΡΙΖΑ απέναντι στο θέμα για να ξεκαθαρίσει και τις τελευταίες επιλογές του, αφήνοντας να διαφανεί ότι είναι έντονα δυσαρεστημένος από τη διαφοροποίηση.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι κύριοι Φίλης και Δρίτσας επέμειναν ότι αυτά τα θέματα πρέπει να συζητιούνται στην κοινοβουλευτική ομάδα και διαβεβαίωσαν ότι δεν είχαν πρόθεση να δημιουργήσουν πρόβλημα στον ΣΥΡΙΖΑ.

epirusblog.gr
5 of 5
ΣΥΡΙΖΑ: Τους χωρίζουν Πολάκης και Ελληνικό, τους ενώνει ο φόβος για εκλογές
epirusblog.gr
5 of 5
πολιτική 8410801028554604532
item