Γιάννενα: Καμπανάκι κινδύνου ενόψει Πάσχα απο τους ξενοδόχοι Ιωαννίνων Γιάννενα: Καμπανάκι κινδύνου ενόψει Πάσχα απο τους ξενοδόχοι Ιωαννίνων | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Γιάννενα: Καμπανάκι κινδύνου ενόψει Πάσχα απο τους ξενοδόχοι Ιωαννίνων

 

Τηλεδιάσκεψη με τον Πρόεδρο της ΠΟΞ, Γρηγόρη Τάσιο, πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη, με τη συμμετοχή του Δ.Σ. της Ένωσης Ξενοδόχων Νομού Ιωαννίνων και αρκετά από τα μέλη της.

Στη συνάντηση εργασίας, οι ξενοδόχοι της περιοχής μας ενημερώθηκαν από τον πρόεδρο της ΠΟΞ για το τι θα πρέπει να περιμένουμε τις επόμενες μέρες, τις εξελίξεις που αφορούν τον κλάδο και θα τον επηρεάσουν σε μεσοπρόθεσμο και μακροπρόθεσμο ορίζοντα, καθώς και για το τι μέλλει γενέσθαι για το άνοιγμα του τουρισμού και την επισκεψιμότητα το επόμενο διάστημα.

Επιγραμματικά αναφέρθηκαν τα εξής:

– Κατά πάσα πιθανότητα χάνουμε και το Πάσχα του 2021 (δεύτερο συνεχόμενο Πάσχα), διότι με την επιδημιολογική εικόνα της χώρας μας είναι πολύ δύσκολο να επιτραπούν οι μετακινήσεις από Νομό σε Νομό.

– Ημερομηνία ορόσημο αποτελεί η 14/05/2021 για το άνοιγμα του τουρισμού και τον μετακινήσεων.

– Δεν υπάρχει ακόμη σαφής ημερομηνία ένταξης των εργαζομένων στον τουρισμό και την εστίαση στην  πλατφόρμα εμβολιασμού, υπάρχουν διαβεβαιώσεις ότι θα προηγηθούν άλλων επαγγελματικών ομάδων.

– Το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα θα δημοσιοποιηθεί το νέο υγειονομικό πρωτόκολλο για το τρέχον έτος, όπου σε γενικές γραμμές δεν προβλέπονται μεγάλες διαφοροποιήσεις από το προηγούμενο.

«Από όλες τους συμμετέχοντες έγινε σαφές ότι έχουμε να κάνουμε με μια πολεμική κατάσταση που αντιμετωπίζει ο κλάδος του τουρισμού, με οδυνηρές συνέπειες για όλους τους επαγγελματίες, είτε η επιχείρηση τους είναι δωδεκάμηνης λειτουργίας, είτε εποχική, κάτι που έχει βαθιά αρνητική επίδραση στις τοπικές οικονομίες κάθε περιοχής, αλλά και στην Εθνική Οικονομία της χώρας μας γενικότερα. 

Διαπιστώθηκε ότι και το ερχόμενο καλοκαίρι θα είναι πολύ δύσκολο για τον κλάδο του τουρισμού και της εστίασης, η χρήση μάσκας θα είναι υποχρεωτική στους περισσότερους χώρους (κάτι που δεν ίσχυε το καλοκαίρι του 2020), όπως φυσικά και η τήρηση των μέτρων απόστασης και υγιεινής. 

Η συζήτηση ολοκληρώθηκε με την ευχή ότι τουλάχιστον θα επιτευχθούν τα περσινά επίπεδα κρατήσεων και τζίρου και ίσως καταφέρουμε να πάμε λίγο καλύτερα αν κερδηθεί το τελευταίο τετράμηνο του έτους, με τις προσδοκίες ότι η ανάκαμψη θα επέλθει σταδιακά από το 2022», αναφέρεται σε ανακοίνωση.

epirusblog.gr
5 of 5
 
Γιάννενα: Καμπανάκι κινδύνου ενόψει Πάσχα απο τους ξενοδόχοι Ιωαννίνων
epirusblog.gr
5 of 5
 
Ιωάννινα 1000076997400699372
Σχόλια
item