Γιάννενα: Εισαγγελική παρέμβαση για εμβολιασμούς εκτός σειράς ζήτησε το Πανεπ. Νοσοκομείο

Τα μικρά «σημάδια» σταθεροποίησης και σε ορισμένες περιοχές και αποκλιμάκωσης των κρουσμάτων, δεν μπορούν να προσφέρουν μεγάλη νότα αισιοδοξίας για την αρχή του τέλους της πανδημίας, καθώς οι «σκληροί δείκτες» επιμένουν: Οι διασωληνωμένοι αυξήθηκαν χθες στους 809, ενώ καταγράφηκε επίσης μεγάλος αριθμός θανάτων 81. 

Τα κρούσματα «έπεσαν» στα 3.089, καλύτερη επίδοση σε σχέση με την Τρίτη και ελαφρώς καλύτερη σε σχέση με την προηγούμενη Τετάρτη όταν είχαν ανακοινωθεί 3.445.

Στην Ήπειρο, η εικόνα έχει δύο όψεις: Οι τρεις Περιφερειακές Ενότητες κινούνται σε χαμηλά επίπεδα, χθες μάλιστα Άρτα και Θεσπρωτία δεν είχαν κανένα κρούσμα, η Πρέβεζα 1, ενώ στα Γιάννενα η κατάσταση παραμένει σχεδόν «σταθεροποιημένη» στο όριο των 30 κρουσμάτων, καθώς χθες ανακοινώθηκαν άλλα 31. 

Μια αναφορά χθες του Υπουργού Υγείας Βασίλη Κικίλια, ότι ανάμεσα στις περιοχές που προβληματίζουν τους επιστήμονες είναι και η Πρέβεζα προκάλεσε αίσθηση καθώς η Περιφερειακή Ενότητα είναι μία από εκείνες που στο «χάρτη» του ΕΟΔΥ εμφανίζεται με κίτρινο χρώμα.

Στον εισαγγελέα για τον εμβολιασμό!
Τα «φώτα» της δημοσιότητας χθες στράφηκαν σε πληροφορίες για εμβολιασμούς εκτός σειράς, που αφορούσε εργαζόμενους σε μεγάλη επιχείρηση των Ιωαννίνων.

Μεταξύ των εμβολιασθέντων είναι και άτομα μικρής ηλικίας τα οποία κανονικά θα έπρεπε να εμβολιαστούν μετά το Μάιο ή ακόμη και μέσα στο καλοκαίρι. 

Η προσέλευση αρκετών τέτοιων ατόμων στο Εμβολιαστικό Κέντρο του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου, τα οποία εμφανίζονταν κανονικά στο σύστημα Εμβολιασμού, προβλημάτισε τη Διοίκησή του που -σύμφωνα με πληροφορίες- έστειλε αναφορά στον Εισαγγελέα Ιωαννίνων προκειμένου να διερευνήσει με ποιο τρόπο παρακάμφθηκε η σειρά των εμβολιασμών και παράλληλα ενημερώθηκαν και οι αρμόδιες Διευθύνσεις του Νοσοκομείου. 

Εργαζόμενοι της ίδιας επιχείρησης, σύμφωνα με πληροφορίες έχουν εμβολιαστεί και σε άλλα Εμβολιαστικά Κέντρα της περιοχής.

Για το θέμα που προέκυψε ενημερώθηκαν ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς και ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Βασίλης Παπαγεωργίου που αναζητούν το άτομο ή τα άτομα που άνοιξαν το κεντρικό σύστημα εμβολιασμού ώστε να ενταχθούν στο πρόγραμμα οι συγκεκριμένοι εργαζόμενοι.

Σύμφωνα με χθεσινοβραδινές πληροφορίες ήδη είχε αρχίσει προανάκριση από την Αστυνομία των Ιωαννίνων για να διαπιστωθεί αν και από ποιόν διαπράχτηκε παρανομία. Από ότι φαίνεται η αποσαφήνιση του τρόπου και της μεθόδου παραβίασης της σειράς του εμβολιασμού, είναι θέμα χρόνου να γίνει.

Η χθεσινή εικόνα
Όπως ανέφερε χθες ο Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, το ενθαρρυντικό των τελευταίων ημερών είναι η μείωση του δείκτη θετικότητας, ο οποίος παρουσιάζει σταθεροποίηση κάτω του 6%. Σύμφωνα με τον Υπουργό, τα ενεργά κρούσματα στην Ελλάδα είναι 27.427. 

Την προηγούμενη Τετάρτη ήταν πάνω από 30.000. Η Βόρεια Ελλάδα είναι εκείνη που τώρα προβληματίζει τους επιστήμονες, ενώ σταθεροποιητική τάση εμφανίζεται στην Αττική, την οποία χαρακτήρισε «ελπιδοφόρα», αλλά «εύθραυστη» την ισορροπία.

Από τα 3.089 κρούσματα, τα 1.383 προέρχονται από την Αττική, τα 475 από τη Θεσσαλονίκη και ακολουθούν: Αχαΐα 80, Κοζάνη 67, Λάρισα 60, Ηράκλειο 59, Κορινθία 54, Μαγνησία 54, Κιλκίς 47, Πέλλα 44, Εύβοια 43, Καβάλα 41.

Οι έλεγχοι
Εβδομήντα πέντε παραβάσεις βεβαιώθηκαν την Τρίτη από τις Υπηρεσίες της Αστυνομίας για μη τήρηση των μέτρων για τον κορωνοϊό. Οι 55 αφορούν μετακινήσεις (10 Άρτα, 7 Θεσπρωτία, 21 Ιωάννινα, 17 Πρέβεζα) και οι 20 μη χρήση μάσκας (6 Άρτα, 7 Θεσπρωτία, 7 Ιωάννινα).

«Καμπάνα» σε καφέ - μπαρ
«Καμπάνα» σε καφέ - μπαρ των Ιωαννίνων έπεσε από αστυνομικούς που διαπίστωσαν ότι εξυπηρετούνταν τρεις πελάτες σε εσωτερικό χώρο. Βεβαιώθηκε πρόστιμο 3.000 ευρώ στην επιχείρηση και από 300 ευρώ στον κάθε έναν από τους πελάτες.

Πηγή: proinoslogos.gr

epirusblog.gr
5 of 5
Γιάννενα: Εισαγγελική παρέμβαση για εμβολιασμούς εκτός σειράς ζήτησε το Πανεπ. Νοσοκομείο
epirusblog.gr
5 of 5
Ιωάννινα 7692384497049754939
item