Βέμπερ για την επίσκεψη Φον ντερ Λάιεν και Μισέλ στην Τουρκία: Η ΕΕ απέτυχε να φανεί ενωμένη Βέμπερ για την επίσκεψη Φον ντερ Λάιεν και Μισέλ στην Τουρκία: Η ΕΕ απέτυχε να φανεί ενωμένη | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Βέμπερ για την επίσκεψη Φον ντερ Λάιεν και Μισέλ στην Τουρκία: Η ΕΕ απέτυχε να φανεί ενωμένη

Η ΕΕ δεν στάθηκε ενωμένη όταν χρειάστηκε, ανέφερε ο επικεφαλής της ΚΟ του ΕΛΚ Μάνφρεντ Βέμπερ αναφερόμενος στο «σκάνδαλο του καναπέ» (sofagate) υπογραμμίζοντας ότι η αποστολή στην Τουρκία έπρεπε να στέλνει μήνυμα ενότητας και σταθερότητας της προσέγγισης της ΕΕ.

Ειδικότερα, ο Μάνφρεντ Βέμπερ σημείωσε: «Η αποστολή στην Τουρκία της Προέδρου της Κομισιόν Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν και του Προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ θα έπρεπε να ήταν ένα μήνυμα σταθερότητας και ενότητας της προσέγγισής μας στον πρόεδρο Ερντογάν. 

Δυστυχώς, έχει οδηγήσει σε διχασμό, καθώς η ΕΕ απέτυχε να σταθεί ενωμένη όταν χρειάστηκε. Περιμένουμε περισσότερα από την εξωτερική πολιτική της Ευρώπης».

Ο πρόεδρος της Πολιτικής Ομάδας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ) καταλήγοντας, ζήτησε να διεξαχθεί συζήτηση για το θέμα στην ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
epirusblog.gr
5 of 5
Βέμπερ για την επίσκεψη Φον ντερ Λάιεν και Μισέλ στην Τουρκία: Η ΕΕ απέτυχε να φανεί ενωμένη
epirusblog.gr
5 of 5
κοσμος 1330660725856235468
Σχόλια
item