Κατρίνης: Θετικά τα μέτρα για την εστίαση - Το ΚΙΝΑΛ τα είχε ζητήσει εδώ και καιρό Κατρίνης: Θετικά τα μέτρα για την εστίαση - Το ΚΙΝΑΛ τα είχε ζητήσει εδώ και καιρό | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Κατρίνης: Θετικά τα μέτρα για την εστίαση - Το ΚΙΝΑΛ τα είχε ζητήσει εδώ και καιρό

Θέση στις ανακοινώσεις της κυβέρνησης για την εστίαση παίρνει το Κίνημα Αλλαγής. Σε δήλωση του ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος, Μιχάλης Κατρίνης, σημειώνει πως «πριν την ανακοίνωση του 2ου lockdown, πρώτο το Κίνημα Αλλαγής είχε ζητήσει ειδικό πακέτο στήριξης για την εστίαση. Τον κλάδο που μαζί με το λιανεμπόριο έχουν πληγεί περισσότερο από την πανδημία».

Σύμφωνα με τον ίδιο το πακέτο που προτείνει το ΚΙΝΑΛ, «προέβλεπε άμεση ρευστότητα 700 εκατ. ευρώ, μέσα από πρόγραμμα επιστρεπτέας προκαταβολής 1 δις με 70% ενίσχυση, επιδότηση ενοικίου, καταβολή από το κράτος των ασφαλιστικών εισφορών εργαζόμενων για 6 μήνες μετά το άνοιγμα, ρύθμιση 120 δόσεων και αναστολή καταβολής δόσεων δανείων για διάστημα τουλάχιστον 4 μηνών μετά την επανεκκίνηση της αγοράς και απαλλαγή από πάγιες δαπάνες για ΔΕΚΟ».

Ενώ χαρακτηρίζει τις λύσεις αυτές «απαραίτητες για να στηριχθεί ο κλάδος της εστίασης, ο οποίος είναι άγνωστο το πότε θα καταφέρει να επανέλθει σε κανονικές συνθήκες λειτουργίας. Λύσεις για τις οποίες δώσαμε και δίνουμε καθημερινά τη μάχη, εντός και εκτός Βουλής».

«Η ανακοίνωση της κυβέρνησης αναμφίβολα συμβάλλει στην ανακούφιση από το αδιέξοδο που έχει προκληθεί μετά το πολύμηνο lockdown. Είναι ένα πρώτο βήμα ανταπόκρισης στο αγωνιώδες αίτημα της αγοράς για ρευστότητα», προσθέτει.

«Εμείς θα συνεχίσουμε να πιέζουμε και για τα υπόλοιπα θέματα, μέσα από δημιουργική αντιπολίτευση με συγκεκριμένες προτάσεις. Για να υπάρξουν ολοκληρωμένες λύσεις στα ζοφερά προβλήματα που παραμένουν, ιδιαίτερα όσο ο κλάδος της εστίασης είναι κλειστός.

Γιατί, 100.000 επιχειρήσεις και 350.000 εργαζόμενοι στην εστίαση αγωνιούν για το τοπίο που θα διαμορφωθεί στην αγορά την επόμενη μέρα του ανοίγματος. Και αυτό αποτελεί στοίχημα για το σύνολο του πολιτικού συστήματος», καταλήγει στη δήλωση του ο Μιχάλης Κατρίνης.
epirusblog.gr
5 of 5
Κατρίνης: Θετικά τα μέτρα για την εστίαση - Το ΚΙΝΑΛ τα είχε ζητήσει εδώ και καιρό
epirusblog.gr
5 of 5
πολιτική 1220667525058862582
Σχόλια
item