Οι Έλληνες ξέρουν να Πολεμούν …Σχολίασαν οι Ισραηλινοί μετά τον Ηνίοχο

«Η άσκηση Iniohos 21 ήταν  μια πολύ σημαντική ευκαιρία για τα αεροσκάφη μας, τόσο σε στρατηγικό όσο και σε τακτικό επίπεδο», δήλωσε ο Συνταγματάρχης Yossi,  Επικεφαλής   της Αποστολήςτου  IDF στην Ελλάδα.

«Σε τακτικό επίπεδο, πιστεύω ότι η Άσκηση με πληρώματα από άλλες χώρες και η εμπειρία διαφορετικών μορφών εκπαίδευσης, σε λιγότερο οικείο περιβάλλον και σε διαφορετικές γλώσσες, είναι μια πολύτιμη πλατφόρμα για επαγγελματική πρόοδο.

Η Ελλάδα είναι μια  υπερήφανη  χώρα  που φιλοξενεί  κάθε χρόνο την Ισραηλινή Πολεμική Αεροπορία – έχουμε πολλά να συνεισφέρουμε στην άσκηση, καθώς και πολλά να μάθουμε από τους άλλους συμμετέχοντες. Αυτές οι ασκήσεις προωθούν σημαντικά τις διεθνείς μας σχέσεις »

Την Τετάρτη, τα ισραηλινά πληρώματα  οδήγησαν τη διαδικασία σχεδιασμού, την αποστολή και την ενημέρωση δύο σύνθετων αποστολών, οι οποίες απεικόνισαν τον αντίκτυπο του Ισραήλ στην άσκηση.

«Εκτιμούμε πολύ εδώ. Νομίζω ότι πηγάζει από την κατανόηση ότι εάν δεν πετύχουμε να εκτελέσουμε τις αποστολές μας, μπορεί να επηρεάσει άμεσα την ασφάλεια της Χώρας. Αυτό δημιουργεί μια συγκεκριμένη νοοτροπία που προέρχεται από την πλούσια λειτουργική IAF και IDF ιστορία».

Το τμήμα μεταφορών της IAF είχε έναν επιτακτικό ρόλο στην άσκηση, με την 122η μοίρα να διεξάγει τον έλεγχο της εναέριας κυκλοφορίας για τις κόκκινες ομάδες άλλων δυνάμεων. «Η κοινή μας πτήση, από κοινού σε έναν, ήταν ξεχωριστή. Καταφέραμε να δουλέψουμε καλά σε μια περίπλοκη κατάσταση και κάτω από μια δύσκολη ισορροπία δύναμης»,, ο αρχηγός άσκησης της μοίρας.

Η 120η μοίρα του Ισραήλ διεξήγαγε εναέριο ανεφοδιασμό για συμμετέχουσες δυνάμεις, πραγματοποίησε εκπαίδευση πλοήγησης σε χαμηλό υψόμετρο πάνω από προκλητική τοπογραφία, οδήγησε τα μαχητικά μας αεροσκάφη στην Ελλάδα και θα τους συνοδεύσει πίσω.

«Ενώ δεν τα  χρησιμοποιήσαμε πλήρως, η άσκηση ήταν πολύ σημαντική για τη μοίρα μας», σχολίασε ο αρχηγός άσκησης της 120ης μοίρας Τ.

«Η άσκηση απαιτούσε από τους  Έλληνες Επιτελείς να δείξουν ανεξαρτησία, να καθοδηγήσουν ανθρώπους στο έδαφος και στον αέρα.

Ήταν υπεύθυνοι για τη γεφύρωση μεταξύ των συμμετεχόντων μοίρες και των τεχνικών τμημάτων και εργάζονταν ως μία μονάδα σε μια άγνωστη τοποθεσία για να επιτύχουν στην εκτέλεση της αποστολής». , καταλήγει ο Επικεφαλής της Μοίρας .

«Για μένα, ως διοικητής άσκησης της IAF, αυτή η άσκηση ήταν επίσης μια σπουδαία διδακτική στιγμή όσον αφορά τον τρόπο λειτουργίας κάτω από τις αβέβαιες συνθήκες του πολέμου».

Οι Έλληνες ξέρουν να πολεμούν …Σχολίασε  ο αρχηγός σχηματισμού ,όταν προσγειώθηκε  και δεν το είπε στο βρόντο!!

epirusblog.gr
5 of 5
Οι Έλληνες ξέρουν να Πολεμούν …Σχολίασαν οι Ισραηλινοί μετά τον Ηνίοχο
epirusblog.gr
5 of 5
ενδιαφέροντα 4273333367344893596
item