Συνάντηση Μητσοτάκη-Ντράγκι στη Λιβύη: Συζήτησαν τον ρόλο Ελλάδας και Ιταλίας στην ανασυγκρότηση της χώρας [βίντεο] Συνάντηση Μητσοτάκη-Ντράγκι στη Λιβύη: Συζήτησαν τον ρόλο Ελλάδας και Ιταλίας στην ανασυγκρότηση της χώρας [βίντεο] | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Συνάντηση Μητσοτάκη-Ντράγκι στη Λιβύη: Συζήτησαν τον ρόλο Ελλάδας και Ιταλίας στην ανασυγκρότηση της χώρας [βίντεο]

Kατά την άφιξή του στην Τρίπολη, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είχε συνάντηση με τον Ιταλό πρωθυπουργό, Μάριο Ντράγκι, καθώς είναι από τους πρώτους ηγέτες της ΕΕ που -με διαφορά λίγων ωρών- επισκέπτονται τη Λιβύη.

Οι δύο πρωθυπουργοί αντάλλαξαν απόψεις για την κατάσταση στη Λιβύη και την ανάγκη η ΕΕ και τα κράτη-μέλη να στηρίξουν τις προσπάθειες για την ανασυγκρότηση, σταθεροποίηση και τη διεξαγωγή των εκλογών στη Λιβύη. 

Ελλάδα και Ιταλία ως εγγύτερα στη Λιβύη κράτη-μέλη της ΕΕ μπορούν να διαδραματίσουν ρόλο τόσο διμερώς όσο και στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Μητσοτάκης-Ντράγκι στη Λιβύη: Συζήτησαν τον ρόλο Ελλάδας και Ιταλίας στην ανασυγκρότηση της χώρας -Φωτογραφία: ΓτΠ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Επίσης, σύμφωνα με ενημέρωση της κυβέρνησης, είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν τις άριστες διμερείς σχέσεις, απτή απόδειξη των οποίων είναι η μεταξύ τους συμφωνία Οριοθέτησης Θαλάσσιων Ζωνών, η οποία αποτελεί υπόδειγμα εφαρμογής του Διεθνούς Δικαίου, καθώς και διεθνούς νομιμότητας και συνεργασίας παράκτιων κρατών στην περιοχή.

Η συνάντηση Ντράγκι-Μητσοτάκη στη Λιβύη -Φωτογραφία: ΓτΠ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Συζήτησαν, ακόμη, τον συντονισμό των δύο χωρών σε θέματα της ΕΕ και ιδίως στο Μεταναστευτικό, καθώς και το Ταμείο Ανάκαμψης.

Δείτε το βίντεο με τη συνάντηση Μητσοτάκη-Ντράγκι

epirusblog.gr
5 of 5
Συνάντηση Μητσοτάκη-Ντράγκι στη Λιβύη: Συζήτησαν τον ρόλο Ελλάδας και Ιταλίας στην ανασυγκρότηση της χώρας [βίντεο]
epirusblog.gr
5 of 5
πολιτική 4582515409638666308
Σχόλια
item