Άρτα: Δράσεις καθαρισμού και προστασίας της Λιμνοθάλασσας Νεοχωρίου!

Στα πλαίσια των πρακτικών ορθής περιβαλλοντικής διαχείρισης που εφαρμόζει η Statiras Α.Ε ως εκμεταλλευτής της λιμνοθάλασσας «Κόφτρα- Παληομπούκα» Νεοχωρίου Άρτας, διενεργήθηκε από το προσωπικό της ακόμη μία φορά την Πέμπτη 22 Απριλίου 2021, καθαρισμός της λιμνοθάλασσας αλλά και των περιοχών πέριξ αυτής.

Η δράση αυτή αφιερώθηκε συμβολικά στην επέτειο της Παγκόσμιας Ημέρας της Γης και είναι μέρος ενός οργανωμένου πλάνου συντήρησης και καθαρισμού του περιβάλλοντος που έχει ως στόχο τη προστασία του οικοσυστήματος του Αμβρακικού κόλπου.

Αποτέλεσμα της δράσης ήταν η απομάκρυνση μεγάλου όγκου απορριμάτων, πλαστικών, διχτυών κι άλλων αλιευτικών εργαλείων που πλέον δε θα καταλήξουν στις ακτές και το βυθό του Αμβρακικού.

Επιπλέον, οποιοσδήποτε επιθυμεί να περιηγηθεί στα μαγευτικά μονοπάτια της λιμνοθάλασσας, θα έχει τη δυνατότητα να απολαύσει τη βόλτα του σε ένα απόλυτα καθαρό περιβάλλον.

Τέλος, λόγω της καθοριστικής συμμετοχής του ανθρώπινου παράγοντα στη διατήρηση και τη διασφάλιση του γενναιόδωρου οικοσυστήματος του Αμβρακικού, μετά τη λήξη των μέτρων προστασίας για το Covid-19, θα ακολουθήσουν παρόμοιες δράσεις στις οποίες θα μπορούν να λάβουν μέρος φορείς αλλά και πολίτες εφόσον το επιθυμούν.


epirusblog.gr
5 of 5
Άρτα: Δράσεις καθαρισμού και προστασίας της Λιμνοθάλασσας Νεοχωρίου!
epirusblog.gr
5 of 5
Αρτα 8898630414000761934
item