Πρέβεζα: Περιοδική έκθεση με πρόσωπα και στιγμές του αγώνα στους δρόμους της πόλης

Η Επιτροπή ΠΡΕΒΕΖΑ 1821 - 2021 ΙΣΤΟΡΙΑ – ΜΝΗΜΗ - ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ με ανακοίνωσή της ενημερώνει ότι συνεπής στους αρχικούς της στόχους, δηλαδή να υπενθυμίσει τη στενή σχέση της Ελλάδας του σήμερα με τους αγώνες και τις θυσίες των αγωνιστών του 1821, μέσα από δράσεις που απευθύνονται στην πλειοψηφία των συμπολιτών μας, εγκαινιάζει μια σειρά Περιοδικών Εκθέσεων με θεματολογία, που αντλείται από την Επανάσταση.

Οι Εκθέσεις θα είναι απολύτως προσιτές στο ευρύ κοινό της Πρέβεζας, καθόσον ο «Εκθεσιακός Χώρος» είναι βιτρίνες κενού καταστήματος στο κέντρο της πόλης, στη γωνία των Οδών Μπιζανίου και 21ης Οκτωβρίου.

Η 1η Έκθεση με θέμα «Πρόσωπα και Στιγμές του Αγώνα στους δρόμους της Πρέβεζας» είναι μια γνωριμία με τους δρόμους της πόλης, που το όνομά τους αποτελεί φόρο Τιμής στην Ιστορία του 1821.

Την Έκθεση επιμελήθηκε η Αναστασία Κόρρου.

Η Επιτροπή ΠΡΕΒΕΖΑ 1821 - 2021 ΙΣΤΟΡΙΑ – ΜΝΗΜΗ - ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ, εκφράζει τις ευχαριστίες της στον ιδιοκτήτη του καταστήματος κ. Νίκο Τζίμα, για την παραχώρηση των βιτρινών του καταστήματος ιδιοκτησίας του, αλλά και για την βοήθειά του στο στήσιμο της παρουσίασης.

Επίσης ενημερώνει ότι, οι προγραμματισμένες εκδηλώσεις για το Σάββατο 17 Απριλίου αναβάλλονται λόγω της υγειονομικής κατάστασης και των ειδικών πρωτοκόλλων.

•«Υποδοχή και Έκθεση των Κειμηλίων του Ήρωα Μάρκου Μπότσαρη», συνοδεία της απογόνου του ήρωα, Ανδρέα Μπότσαρη και
•Ομιλία του κ. Κωνσταντίνου Παχή, «Ιστορικά της Οικογένειας Μπότσαρη».

Τέλος όπως ανακοινώνει η Επιτροπή θα υπάρξει σύντομα ενημέρωση για την νέα ημερομηνία πραγματοποίησης των παραπάνω δράσεων.
epirusblog.gr
5 of 5
Πρέβεζα: Περιοδική έκθεση με πρόσωπα και στιγμές του αγώνα στους δρόμους της πόλης
epirusblog.gr
5 of 5
Πρεβεζα 8800612703679983768
item