Άρτα: Το μουσικό σχολείο Άρτας συμμετέχει σε διεθνή καμπάνια για την οδική ασφάλεια

Οι μαθητές και οι μαθήτριες του Μουσικού Σχολείου Άρτας συμμετέχουν στη διεθνή καμπάνια “THIS IS MY STREET – Ο ΔΙΚΟΣ ΜΟΥ ΔΡΟΜΟΣ”, την οποία συντονίζει σε Ελλάδα και Κύπρο το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας (Ι.Ο.ΑΣ) «Πάνος Μυλωνάς»...

Με την καμπάνια αυτή δίνεται σε παιδιά, νέους και νέες, φωνή, ώστε να απαιτήσουν πιο ασφαλείς διαδρομές προς και από το σχολείο, απαλλαγμένες από τους κινδύνους των τραυματισμών σε τροχαία αλλά και τις βλαβερές επιπτώσεις της ατμοσφαιρικής ρύπανσης.

Στο πλαίσιο αυτό, έχουν σχεδιαστεί και υλοποιούνται στο Μουσικό Σχολείο Άρτας, μια σειρά από πολύ ενδιαφέρουσες και πρωτότυπες δράσεις. 

Σε μια πρώτη φάση οι μαθητές και οι μαθήτριες της Α΄ Γυμνασίου δημιουργούν και αναρτούν μια σειρά φωτογραφιών με ένα πλήθος μηνυμάτων, που αφορούν στη οδική ασφάλεια και στην μείωση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης, στέλνοντας το δικό τους μήνυμα στη σχολική τους κοινότητα και την ευρύτερη τοπική κοινωνία.

Στη συνέχεια και σε συνεργασία με το Ι.Ο.ΑΣ «Πάνος Μυλωνάς» οι μαθητές και οι μαθήτριές του Μουσικου Σχολείου θα συμμετέχουν στο πρόγραμμα του ινστιτούτου με την ονομασία «Καν’ το σωστά», το οποίο θα υλοποιηθεί διαδικτυακά, λόγω των συνθηκών. 

Προς το τέλος της χρονιάς οι μαθητές και οι μαθήτριές του Μουσικού Σχολείου, θα καταθέσουν την πρότασή τους για τα κρίσιμα αυτά θέματα με τα οποία  ασχολήθηκαν με τη μορφή ενός βίντεο, συμμετέχοντας στον 4ο Πανελλήνιο μαθητικό διαγωνισμό ψηφιακής δημιουργίας για την οδική ασφάλεια, που διοργανώνει το Ι.Ο.ΑΣ. 

«Πάνος Μυλωνάς» σε συνεργασία με το Τμήμα Εκπαιδευτικής Ραδιοτηλεόρασης και Ψηφιακών Μέσων του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων και είναι αφιερωμένος στην προώθηση της καμπάνιας: “THIS IS MY STREET – Ο ΔΙΚΟΣ ΜΟΥ ΔΡΟΜΟΣ”.

"Οι μαθητές και οι μαθήτριές μας δηλώνουν παρόντες και παρούσες, διεκδικώντας πιο ασφαλείς διαδρομές, με λιγότερη ρύπανση για τους ίδιους αλλά και όλους τους συμπολίτες μας. Ενισχύουν την ανάπτυξη εναλλακτικών τρόπων μετακίνησης όπως το ποδήλατο, ζητώντας παράλληλα πιο ασφαλές  πλαίσιο χρήσης του. 

Ενώνουν τις φωνές τους με χιλιάδες άλλους μαθητές και μαθήτριες από όλη την Ελλάδα και την Ευρώπη, που ζητούν την ελαχιστοποίηση των κινδύνων και τη βελτίωση των συνθηκών ασφάλειας και ποιότητας σε κάθε μετακίνηση", καταλήγουν στην κοινή ανακοίνωσή τους οι εκπαιδευτικοί Ρένα Γκιοσά και Παναγιώτης Γιαννούτσος.
 
Οι μαθητές και οι μαθήτριές του Μουσικού Σχολείου Άρτας ζητούν: 

​- Να ακουστούν
- Να αναπνέουν καθαρό αέρα
- Να κυκλοφορούν σε ασφαλείς δρόμους
- Να ανακαλύπτουν τον κόσμο
- Να ποδηλατούν με ασφάλεια ... χαράσσοντας τον δικό τους όμορφο δρόμο! 
epirusblog.gr
5 of 5
Άρτα: Το μουσικό σχολείο Άρτας συμμετέχει σε διεθνή καμπάνια για την οδική ασφάλεια
epirusblog.gr
5 of 5
Αρτα 6764904136951025064
item