Ανοικτή «πληγή» τα «φέσια» του Δημοσίου -Πονοκέφαλος στο οικονομικό επιτελείο Ανοικτή «πληγή» τα «φέσια» του Δημοσίου -Πονοκέφαλος στο οικονομικό επιτελείο | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Ανοικτή «πληγή» τα «φέσια» του Δημοσίου -Πονοκέφαλος στο οικονομικό επιτελείο

Με το... γιοφύρι της Άρτας μοιάζουν οι οφειλές του Δημοσίου στους ιδιώτες, καθώς όλο μειώνονται και όλο... παραμένουν στα ίδια ή και υψηλότερα επίπεδα. 

Το πρόβλημα προκαλεί διπλό πονοκέφαλο στο οικονομικό επιτελείο, καθώς δεν στερείται μόνο η αγορά και τα νοικοκυριά το «ζεστό» χρήμα που δικαιούνται, αλλά συν τοις άλλοις δημιουργείται και θέμα με τους Θεσμούς, οι οποίοι έχουν διαμηνύσει ότι πρέπει οι Ελληνικές Αρχές να τηρήσουν επιτέλους τα χρονοδιαγράμματα εξόφλησης των εκκρεμών χρεών αλλά και τη δέσμευση να μη δημιουργούνται νέα. 

Τα στοιχεία του Φεβρουαρίου δείχνουν ότι κάτι δεν πάει καλά στην επικοινωνία του οικονομικού επιτελείου με τους φορείς, καθώς ενώ τα κονδύλια βγαίνουν από τα κρατικά ταμεία, συνεχίζουν να καταγράφονται καθυστερήσεις στην πληρωμή. 

Είναι ενδεικτικό ότι οι εκκρεμείς επιστροφές φόρων αυξήθηκαν κατά 94 εκατ. ευρώ σε σχέση με τον Ιανουάριο και τα ληξιπρόθεσμα χρέη κατά 271 εκατ. ευρώ, δηλαδή συνολικά κατά 365 εκατ. ευρώ, ανεβάζοντας τις υποχρεώσεις του Κράτους έναντι των ιδιωτών στα 2,295 δισ ευρώ. 

Ανατρέχοντας κανείς στα επιμέρους στοιχεία, εντοπίζει τις εστίες του προβλήματος: νοσοκομεία, ασφαλιστικά ταμεία (εκκρεμείς συντάξεις), Οργανισμοί Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Μόνο αυτοί χρωστάνε 1,4 δισ ευρώ.


epirusblog.gr
5 of 5
Ανοικτή «πληγή» τα «φέσια» του Δημοσίου -Πονοκέφαλος στο οικονομικό επιτελείο
epirusblog.gr
5 of 5
πολιτική 6374017427300582723
Σχόλια
item