Δημοσκόπηση-Γερμανία: Σε ύψη-ρεκόρ η δυσαρέσκεια των πολιτών για την κυβέρνηση -Στην κορυφή της δημοτικότητας η Μέρκελ Δημοσκόπηση-Γερμανία: Σε ύψη-ρεκόρ η δυσαρέσκεια των πολιτών για την κυβέρνηση -Στην κορυφή της δημοτικότητας η Μέρκελ | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Δημοσκόπηση-Γερμανία: Σε ύψη-ρεκόρ η δυσαρέσκεια των πολιτών για την κυβέρνηση -Στην κορυφή της δημοτικότητας η Μέρκελ

Σε ύψη-ρεκόρ βρίσκεται η δυσαρέσκεια των πολιτών για την κυβέρνηση σε νέα δημοσκόπηση, η οποία καταγράφει, μεταξύ άλλων, σημαντική πτώση των ποσοστών της Χριστιανικής Ένωσης (CDU/CSU) και ξεκάθαρο προβάδισμα του αρχηγού της CSU, Μάρκους Ζέντερ, έναντι του αρχηγού της CDU, Αρμιν Λάσετ, στην κούρσα για το χρίσμα του υποψήφιου καγκελάριου, ενόψει των εκλογών του Σεπτεμβρίου.

Σύμφωνα με το τελευταίο «Deutschlandtrend» για λογαριασμό του πρώτου καναλιού της γερμανικής δημόσιας τηλεόρασης ARD, το 64% (+15%) των πολιτών δηλώνει «λίγο» ή «καθόλου» ικανοποιημένο από την κυβέρνηση, ενώ «ικανοποιημένο» δηλώνει το 33% και «πολύ ικανοποιημένο» μόλις το 2%.

Δημοσκόπηση: Στην κορυφή της δημοτικότητας η Μέρκελ

Σε ό,τι αφορά τους πολιτικούς, η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ παραμένει στην κορυφή της δημοτικότητας με 58% θετικές απόψεις, έναντι 41% αρνητικών, ενώ θετικό πρόσημο έχουν οι απόψεις μόνο για τον πρωθυπουργό της Βαυαρίας, Μάρκους Ζέντερ, και τον υπουργό Εξωτερικών, Χάικο Μάας.

Ρεκόρ αρνητικών απόψεων συγκεντρώνουν η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν (70%), ο υπουργός Υγείας Γενς Σπαν (66%) και ο πρωθυπουργός της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας, Αρμιν Λάσετ (62%).

Στο ερώτημα της πρόθεσης ψήφου, η Χριστιανική Ένωση (CDU/CSU) συρρικνώνεται κατά έξι μονάδες από την προηγούμενη δημοσκόπηση και περιορίζεται στο 27%, ακολουθούμενη από τους Πράσινους, οι οποίοι ενισχύονται κατά δύο μονάδες και φθάνουν το 22%.

Στην τρίτη θέση βρίσκεται το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα (SPD) με ποσοστό 16% και χωρίς μεταβολή, ενώ η Εναλλακτική για τη Γερμανία παραμένει στο 11%, οι Φιλελεύθεροι (FDP) κερδίζουν δύο μονάδες και ανεβαίνουν στο 9% και η Αριστερά μένει σταθερή στο 7%.

Το 67% θεωρεί σωστό να επιβληθεί σκληρότερο lockdown

Σε ό,τι αφορά τα μέτρα περιορισμού για την πανδημία, το 67% θεωρεί σωστό ένα σκληρότερο lockdown, ενώ αντίθετη άποψη εκφράζει το 30%.

Αντίστοιχα, το 48% εκτιμά ότι τα ισχύοντα μέτρα δεν επαρκούν, το 24% ότι είναι ακριβώς ό,τι χρειάζεται και το 24% ότι είναι υπερβολικά.

Διχασμένοι φαίνονται οι πολίτες σχετικά με το «φρένο έκτακτης ανάγκης» για τις περιοχές όπου ο αριθμός των κρουσμάτων αυξάνεται σημαντικά, με το 49% να δηλώνει ότι πρέπει να επιβάλλεται υποχρεωτικά και το 48% να ζητεί η κατάσταση να επανεκτιμάται σε τοπικό επίπεδο.

Έξι μήνες πριν από τις εκλογές για το Ομοσπονδιακό Κοινοβούλιο, ο Μάρκους Ζέντερ (CSU), αν και δεν έχει δηλώσει επισήμως το ενδιαφέρον του, διατηρεί ξεκάθαρο προβάδισμα με 54% έναντι του Αρμιν Λάσετ (CDU), που περιορίζεται στο 19%.

Η απόφαση για το χρίσμα της Χριστιανικής Ένωσης αναμένεται να ληφθεί έως την εορτή του Αγίου Πνεύματος, στις 24 Μαΐου.


epirusblog.gr
5 of 5
Δημοσκόπηση-Γερμανία: Σε ύψη-ρεκόρ η δυσαρέσκεια των πολιτών για την κυβέρνηση -Στην κορυφή της δημοτικότητας η Μέρκελ
epirusblog.gr
5 of 5
κοσμος 7594669349248277672
Σχόλια
item