Πρέβεζα: Ξεκινά το έργο της ολοκλήρωσης των κρηπιδωμάτων του παραλιακού μετώπου Πρέβεζα: Ξεκινά το έργο της ολοκλήρωσης των κρηπιδωμάτων του παραλιακού μετώπου | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Πρέβεζα: Ξεκινά το έργο της ολοκλήρωσης των κρηπιδωμάτων του παραλιακού μετώπου

Προς ολοκλήρωση βρίσκεται σύμφωνα με τον Δήμαρχο Πρέβεζας Νίκο Γεωργάκο η διαδικασία για την έναρξη του έργου επισκευής των κρηπιδωμάτων του παραλιακού μετώπου της πόλης της Πρέβεζας.

Ερώτηση για το θέμα έκανε στο Δημοτικό Συμβούλιο Πρέβεζας που συνεδρίασε με τηλεδιάσκεψη, ο επικεφαλής της παράταξης “Ανάπτυξη Τώρα” Γιώργος Νίτσας.

Ο κ. Νίτσας χαρακτήρισε το παραλιακό κρηπίδωμα της πόλης επιεικώς απαράδεκτο αλλά και επικίνδυνο, ενώ στάθηκε στη διαδικασία της διαπραγμάτευσης και την ταχύτητα έναρξης των εργασιών η οποία δεν ήταν τελικά η αναμενόμενη.

“Υποτίθεται κ. Δήμαρχε ότι προσφύγαμε στην μέθοδο της διαπραγμάτευσης για να ξεκινήσει άμεσα το έργο, πριν το καλοκαίρι. Υπάρχει κάποια εξέλιξη; Γιατί τώρα είναι φύσει αδύνατο να ξεκινήσουμε να κάνουμε εργασίες μέσα στο καλοκαίρι.

Μπαίνουν εύλογα τα ερωτήματα γιατί αποκλείσαμε δεκάδες εταιρείες από το έργο μόνο και μόνο για την ταχύτητα των πραγμάτων” τόνισε ο Γιώργος Νίτσας.

Απαντώντας στον επικεφαλής της παράταξης “Ανάπτυξη Τώρα”, ο Δήμαρχος Πρέβεζας Νίκος Γεωργάκος ανέφερε ότι η διαδικασία είναι προς ολοκλήρωση. “Έχει γίνει μία φορά συνεδρίαση στο ελεγκτικό σχετικά με τα δικαιολογητικά και την κατοχύρωση της σύμβασης βάση του άρθρου 32. 

Μας ζητήθηκαν κάποιες έγγραφες εξηγήσεις και την προγραμματική που έχουμε υπογράψει μεταξύ του ΔΛΤ και του Δήμου, επικαιροποιημένη και εγκεκριμένη από το Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας. Εκεί υπήρξε μία καθυστέρηση. 

Σήμερα ολοκληρώθηκε η διαδικασία των εγγράφων από το Υπουργείο και αποστέλλονται στο ελεγκτικό. 

Το ελεγκτικό κατοχυρώνει από ότι φαίνεται σύμφωνα με το άρθρο 32, την διαδικασία του κατεπείγοντος” είπε μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος Πρέβεζας και επεσήμανε ότι οι εργασίες στον πόδα του κρηπιδώματος από την μεριά της θάλασσας ξεκινούν με την υπογραφή της σύμβασης καθώς υπάρχουν εργασίες εκεί που δεν εμποδίζουν στο να κλείσουν οι σπηλαιώσεις, ακόμα και κατά την διάρκεια της καλοκαιρινής περιόδου, χωρίς να δημιουργηθεί όχλος στην παραλία της πόλης.

epirusblog.gr
5 of 5
Πρέβεζα: Ξεκινά το έργο της ολοκλήρωσης των κρηπιδωμάτων του παραλιακού μετώπου
epirusblog.gr
5 of 5
Πρεβεζα 8572509348164253967
Σχόλια
item