Ιταλία: Έφυγε στα 81 της η ντίβα του ιταλικού τραγουδιού Μίλβα -H αγάπη της για την Ελλάδα

Έφυγε σε ηλικία 81 ετών η διάσημη Ιταλίδα τραγουδίστρια «Μίλβα»  γνωστή στο ελληνικό κοινό μέσα απο τη συνεργασία της με το Θάνο Μικρούτσικο.

Πέθανε σήμερα σε ηλικία 81 ετών η διάσημη Ιταλίδα τραγουδίστρια Μαρία Ίλβα Μπιολκάτι, γνωστή στο κοινό ως Μίλβα, μετέδωσαν τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης επικαλούμενα την οικογένειά της.

Η Μίλβα, που ήταν άρρωστη εδώ και χρόνια, πέθανε χθες Παρασκευή το βράδυ στο Μιλάνο, δήλωσε η οικογένειά της στο ιταλικό πρακτορείο Ansa.

H τραγουδίστρια από το Μιλάνο έγινε γνωστή στο ελληνικό κοινό από τη συνεργασία της με τους Θάνο Μικρούτσικο - Λίνα Νικολακοπούλου για το δίσκο 'Volpe d' Amore' (Αλεπού της Αγάπης).

Ο δίσκος που περιείχε τραγούδια σε στίχους Λίνας Νικολακοπούλου γνώρισε τεράστια επιτυχία σε Ελλάδα και Ιταλία.

Μέσα απο το τραγούδι «Θάλασσα» η Μίλβα έγινε ιδιαίτερα αγαπητή στη χώρα μας. 

Αρκετά χρόνια νωρίτερα είχε προηγηθεί μια συνεργασία της διάσημης ιταλίδας τραγουδίστριας με τον Μίκη Θεοδωράκη στον δίσκο “Von Tag zu Tag“ («Από μέρα σε μέρα»), στον οποίο η Μίλβα τραγουδούσε στα γερμανικά γνωστά και άγνωστα τραγούδια του Έλληνα συνθέτη, που την καθιέρωσαν στη Γερμανία και ως ερμηνεύτρια έντεχνου τραγουδιού.

Είχε ερμηνεύσει μερικές από τις μεγαλύτερες ιταλικές επιτυχίες των δεκαετιών του '60 και του '70, ενώ τα εντυπωσιακά, κόκκινα μαλλιά της ήταν αναγνωρίσιμα πολύ πέρα από τα σύνορα της χώρας της.

“Η Μίλβα ήταν μια από τις πιο έντονες ερμηνεύτριες του ιταλικού τραγουδιού. Η φωνή της προκαλούσε έντονα συναισθήματα σε ολόκληρες γενιές. 

Ήταν μια μεγάλη Ιταλίδα, μια καλλιτέχνις που ξεκίνησε από τη γενέτειρά της για να ανέβει στις διεθνείς σκηνές”, σχολίασε ο Ιταλός υπουργός Πολιτισμού Ντάριο Φραντσεσκίνι.

Η Μίλβα υπηρέτησε με πάθος το τραγούδι επί πέντε δεκαετίες. Ηχογράφησε 173 δίσκους σε διάφορες γλώσσες και έδωσε εκατοντάδες συναυλίες σε πολλές χώρες του κόσμου.

Στα τέλη της δεκαετίας του ΄80 και το ΄90 συνεργάστηκε με τον ανανεωτή του αργεντίνικου τάγκο Άστορ Πιατσόλα, τραγούδησε γαλλικό chanson και ξεκίνησε τη συνεργασία με τον διάσημο ιταλό συνθέτη κινηματογραφικής μουσικής Ένιο Μορικόνε.

Στην αρχή της καριέρας της η Μίλβα τραγούδησε στο Μιλάνο κοντά στον σκηνοθέτη Τζόρτζο Στρέλερ, στην «Όπερα της Πεντάρας» των Μπέρολτ Μπρέχτ και Κουρτ Βάιλ. «Το θέατρο είναι το πάθος μου» έλεγε. 

«Αγαπώ τα ποιήματα του Μπέρτολτ Μπερχτ και τη μουσική του Κουρτ Βάιλ ή του Χανς Άισλερ. Παρουσίασα την "Όπερα της Πεντάρας" στην Ιταλία και στη Γαλλία».

Τα τελευταία χρόνια είχε αρχίσει να αποσύρεται. "Χρειάζομαι περισσότερο χρόνο για τον εαυτό μου. Όλη μου τη ζωή ζούσα υπό πίεση, εργάστηκα υπερβολικά. Θέλω να ταξιδέψω τον κόσμο, να ακούσω καινούργιες μουσικές και να γνωρίσω διαφορετικές θρησκείες. 

Μέχρι τώρα ταξίδευα μόνο για επαγγελματικούς λόγους. Δεν είχα ποτέ χρόνο να γνωρίσω πραγματικά τις χώρες και τους ανθρώπους. Όλα γύριζαν μόνο γύρω από το τραγού" είχε δηλώσει πριν απο λίγα χρόνια.

Γεννημένη στις 17 Ιουλίου 1939 στο χωριό Γκόρο της επαρχία Εμίλια - Ρομάνια στη βόρεια Ιταλία, η Μίλβα έκανε την εμφάνισή της στον καλλιτεχνικό κόσμο της Ιταλίας στο φεστιβάλ τραγουδιού του Σαν Ρέμο το 1961.

epirusblog.gr
5 of 5
Ιταλία: Έφυγε στα 81 της η ντίβα του ιταλικού τραγουδιού Μίλβα -H αγάπη της για την Ελλάδα
epirusblog.gr
5 of 5
κοσμος 1957448460554654775
item