Τα 5 βιβλία με τη μεγαλύτερη επιρροή όλων των εποχών (λίστα) Τα 5 βιβλία με τη μεγαλύτερη επιρροή όλων των εποχών (λίστα) | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Τα 5 βιβλία με τη μεγαλύτερη επιρροή όλων των εποχών (λίστα)

Πόσο μας επηρεάζουν ο Μαρξ, ο Δαρβίνος ή τα λόγια του Πλάτωνα; Περισσότερο απ ότι νομίζουμε.     στη Βρετανία, το κοινό κλήθηκε να ψηφίσει το βιβλίο με την μεγαλύτερη επιρροή, όλων των εποχών.    

Ο Δαρβίνος και το βιβλίο του «Η Καταγωγή των Ειδών» του 1859 χαρακτηρίστηκε ως το βιβλίο που έχει επηρεάσει τον ακαδημαϊκό κόσμο περισσότερο από κάθε άλλο.   

Συγκεκριμένα, η λίστα με τα 5 βιβλία με την μεγαλύτερη επιρροή όλων των εποχών είναι: «Η Καταγωγή των Ειδών» – Δαρβίνος «Το Κομμουνιστικό Μανιφέστο» – Μαρξ και Ενγκελς   «Τα Άπαντα» – Σαίξπηρ «Πολιτεία» – Πλάτωνας «Κριτική του Καθαρού Λόγου» – Καντ Η λίστα των 20 κορυφαίων ακαδημαϊκών βιβλίων καταρτίστηκε με τη συνεργασία εμπειρογνωμόνων, ακαδημαϊκών, βιβλιοπωλών, βιβλιοθηκονόμων και εκδοτών.   

Μεταξύ των υποψήφιων προς ψήφιση έργων, βρίσκονταν πασίγνωστα βιβλία όπως «η Θεωρία της Σχετικότητας» του Αϊνστάιν, το «Δεύτερο Φύλο» της Σιμόν ντε Μποβουάρ, ο «Πρίγκιπας του Μακιαβέλι, το «1984» του Όργουελ και η «Σύντομη Ιστορία του Χρόνου» του Στίβεν Χόγκινς.   

Το βιβλίο του Δαρβίνου, ψηφίστηκε από το 26% όσων συμμετείχαν στην διαδικτυακή ψηφοφορία που διοργανώθηκε, σύμφωνα με τα στοιχεία που δίνει ο Guardian.

epirusblog.gr
5 of 5
Τα 5 βιβλία με τη μεγαλύτερη επιρροή όλων των εποχών (λίστα)
epirusblog.gr
5 of 5
ενδιαφέροντα 9130992944088148895
Σχόλια
item