Άρτα: Θύματα διαδικτυακής απάτης έχασαν 4.400 Ευρώ

Θύματα διαδικτυακής απάτης από επιτήδειους δυο πολίτες στην Άρτα και τα Γιάννενα...

Οι απατεώνες εφάρμοσαν την ίδια μεθοδολογία κατά την οποία οι ανυποψίαστοι πολίτες έλαβαν γραπτό μήνυμα (SMS) στο κινητό τους τηλέφωνο, φερόμενο δήθεν ως αποσταλθέν από γνωστή τράπεζα, με το οποίο ενημερώνονταν ότι ο τραπεζικός τους λογαριασμός είχε ανασταλεί.

Το γραπτό μήνυμα περιείχε υπερσύνδεσμο (link) προκειμένου να επιλυθεί το πρόβλημα, μέσω του οποίου γινόταν ανακατεύθυνση σε ψεύτικη ιστοσελίδα, η οποία μιμούνταν στο μέγιστο την επίσημη της τράπεζας.

Ακολούθως, ζητούνταν η εισαγωγή των προσωπικών κωδικών για την πρόσβαση στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες της τράπεζας.
 
Με τη χρήση των παραπάνω υποκλαπέντων κωδικών, οι επιτήδειοι προέβησαν στη μεταφορά χρημάτων από τραπεζικούς λογαριασμούς των παθόντων, συνολικού ύψους 4.400 ευρώ.

Με αφορμή τα παραπάνω περιστατικά, από την Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Ηπείρου, συστήνεται στους πολίτες:

-  Να είναι καχύποπτοι όταν τους ζητούνται προσωπικές πληροφορίες μέσω μεμονωμένων e-mail ή sms.

- Να μη συμπληρώνουν φόρμες με προσωπικά τους στοιχεία όταν αυτές αποστέλλονται από άγνωστες ηλεκτρονικές διευθύνσεις ή μέσω υπερσυνδέσμων (links)

-  Να πληκτρολογούν στον browser τη διεύθυνση της ιστοσελίδας και να μη μπαίνουν σε αυτή μέσω υπερσυνδέσμων.

Περισσότερες συμβουλές για την αποφυγή εξαπάτησης πολιτών υπάρχουν αναρτημένες στην ιστοσελίδα της Ελληνικής Αστυνομίας (www.hellenicpolice.gr) στην ενότητα «Οδηγός του πολίτη/Χρήσιμες συμβουλές».

Επιπλέον, πληροφορίες και συμβουλές για περιστατικά ηλεκτρονικών απατών υπάρχουν στην ιστοσελίδα της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος www.cyberalert.gr.

Πηγή: prevezanews.gr
epirusblog.gr
5 of 5
Άρτα: Θύματα διαδικτυακής απάτης έχασαν 4.400 Ευρώ
epirusblog.gr
5 of 5
Αρτα 5048461970283131094
item