Ελίζα Σκολίδη: «Είναι αδιανόητο το 2021 να υπάρχει τέτοιος φόβος...»

Ελίζα Σκολίδη: Ανήκει στη νέα γενιά ηθοποιών, ενώ δίνοντας τη νέα της συνέντευξη τοποθετήθηκε ανοιχτά στο κίνημα #Metoo το οποίο έφτασε και στη χώρα μας.

Η Ελίζα Σκολίδη μίλησε για τα επόμενα τηλεοπτικά της σχέδια, καθώς από τη νέα σεζόν θα τη δούμε σε νέα σειρά της ΕΡΤ...

«Ολοκλήρωσα μόλις τα γυρίσματα της σειράς της Μυρτώς Κοντοβά Σχεδόν Ενήλικες στο Mega αλλά και τα γυρίσματα για τη σειρά Έξι νύχτες στην Ακρόπολη, βασισμένη στο μυθιστόρημα του Γιώργου Σεφέρη, που θα προβληθεί τον ερχόμενο Οκτώβριο στην ΕΡΤ, σε σκηνοθεσία Γιάννη Διαμαντόπουλου. 

Από δω και πέρα, μέχρι να ξεκινήσει η επόμενη δουλειά, απολαμβάνω τον ελεύθερο χρόνο μου, διαβάζω, μαγειρεύω, βλέπω ταινίες, κάνω βόλτες και απενοχοποιώ τον κενό χρόνο της ημέρας».

Τι αλλαγές έφερε η καραντίνα στην καθημερινότητά της;

«Παρά το άγχος μου για τον βιοπορισμό, η καραντίνα μου έδωσε την ευκαιρία να ανακαλύψω τους χαμηλούς ρυθμούς μου και να αφήσω την εργασιομανία μου για λίγο στο συρτάρι. 

Έμεινα μόνη με τον εαυτό μου και το απόλαυσα. Δεν με τρομάζει ο μοναχικός χρόνος, περνάω πολύ ωραία με μένα, πάντα βρίσκω κάτι να κάνω και να το ευχαριστιέμαι. 

Παρ' όλα αυτά, δεν παύω να πιστεύω ότι για μένα το νόημα βρίσκεται στο να μοιράζομαι τη ζωή με άλλους ανθρώπους».

Η αγάπη της για την υποκριτική...

«Από πολύ μικρή αγαπούσα το παιχνίδι με το κοινό, ένιωθα τη σκηνή σαν σπίτι μου και κατέληξα πολύ ενστικτωδώς εκεί. Δεν ζορίστηκα στην επιλογή μου, 

Ήταν σαν βαθιά ψυχική επιταγή. Το θέατρο για μένα είναι ο πιο ελεύθερος τόπος να υπάρξω, 

Νιώθω πως είναι το βασίλειο του παιχνιδιού, εκείνου του παιχνιδιού που παίζει το μικρό παιδί με γνήσια χαρά» Πολλές φορές λέω μέσα στη μέρα φωναχτά στον εαυτό μου... «Κάνω την ομορφότερη δουλειά του κόσμου». 

Δεν έχω καμία προσδοκία για οποιαδήποτε πιθανή συνεργασία. Από όλες κάτι θα έχω να αποκομίσω. 

Επίσης, έχω καταλάβει πως για να μπορέσω να απολαύσω το ταξίδι μου σε αυτό τον χώρο πρέπει πρώτα να απομυθοποιήσω τους πάντες και μετά να συνεργαστώ μαζί τους. Αλλιώς θα απογοητεύομαι συνεχώς, γιατί θα έχω υπερβολικές απαιτήσεις από εκείνους».

Οι δηλώσεις μετά τις εξελίξεις στο χώρο του θεάματος και το κίνημα #Metoo..

«Είμαστε ως κοινωνία αρκετά οπισθοδρομική, ζούμε ως επί το πλείστον ακόμη σε ένα έντονο καθεστώς πατριαρχίας και το #Metoο είναι μια ανάσα αισιοδοξίας για το μέλλον.

Ελπίζω η αλλαγή όντως να έρθει. Τίποτα πια δεν πρέπει να μένει κρυφό. Είναι αδιανόητο το 2021 να υπάρχει τέτοιος φόβος για να διεκδικήσει κανείς το αυτονόητο, ότι ο καθένας έχει τη δική του φωνή και το σώμα του και η ψυχή του ανήκει μόνο σε εκείνον και σε κανέναν άλλο. Τέρμα η εξουσιαστική εκμετάλλευση», δηλώνει στο περιοδικό OK!

epirusblog.gr
5 of 5
Ελίζα Σκολίδη: «Είναι αδιανόητο το 2021 να υπάρχει τέτοιος φόβος...»
epirusblog.gr
5 of 5
show biz 5652849984690265864
item