10 λόγοι που μένει ένα μήνυμα στο «διαβάστηκε»

O έρωτας γεννά προσδοκίες κι αυτό είναι το φυσιολογικό.

Υπάρχει λόγος όταν ένα μήνυμα μένει στο διαβάστηκε, αλλά δεν τον μαθαίνεις ποτέ. Δύσκολο να το δεχτείς από έναν άνθρωπο που με τα λόγια του γέμιζε την οθόνη. Ένα βλέμμα, δύο συναισθηματικά λόγια, μια πρόταση για έξοδο ξεκινάνε την επαφή δύο ανθρώπων που σε μια στιγμή μπέρδεψαν τις καρδιές τους. 

Ματιές που λαμπάδιασαν μέσα στο σκοτάδι και λόγια που ρίζωσαν στις ζωές, αφήνουν ουλές όταν η σύνδεση χαθεί ξαφνικά. Αλήθεια, ψέματα, λάθος, σωστό, δεν έχει σημασία. 

Σε έναν κόσμο που η υψηλή τεχνολογία ενώνει και χωρίζει ανθρώπους με ταχύτητα αστραπής, μια ένωση ή μια διακοπή γίνεται με τη μορφή ενός enter κι ενός delete, γίνεται με την ίδια ταχύτητα.

Ο έρωτας γεννά προσδοκίες κι αυτό είναι το φυσιολογικό. Σαν γίνει η αρχή στέκεστε με δέος μπροστά σε ένα μυστήριο που φανερώνεται αργά πίσω από κλειδωμένες πόρτες. Όταν το κοιτάτε κατάματα, αυτό σας κοιτά πίσω. 

Μιλάτε με τα μάτια, με τα χέρια, με κινήσεις που φανερώνουν πόθο και λαγνεία κι όλη αυτή η μη-λεκτική επικοινωνία δεν μπορεί να πει ψέματα. Όταν όμως δεν υπάρχει;

Ένα μήνυμα που έμεινε στο διαβάστηκε μαρτυρά φόβο για το φορτίο που σηκώνουν οι λέξεις κι εσύ δεν είσαι έτοιμος να το μοιραστείς. Δεν πήρες μια στιγμή για όλες αυτές που έδωσες κι αυτό γεννά τη θλίψη και την απόρριψη. 

Διαβάστηκε; Δε διαβάστηκε; Να μείνουμε φίλοι; Να μη μείνουμε; Ερωτήσεις που δεν παίζουν κανένα ρόλο όταν η εξέλιξη μιας κοινής πορείας καταλήγει μ’ αυτόν τον τρόπο. Το μόνο που μένει είναι ένα ερωτηματικό κι ένα γιατί. «Γιατί δεν απάντησε;»

1. Βαρέθηκε

Υπάρχουν περιπτώσεις που το πρόγραμμα ενός ανθρώπου είναι τόσο βαρύ που η κόπωση τον καταβάλλει και το σώμα τον προδίδει. Τρέχει με ένα κινητό στο αυτί και με ένα δεύτερο στο χέρι. Τρέλα που οδηγεί σε σωματική εξάντληση. 

Οι αντοχές του στερεύουν και δεν υπάρχει χώρος στη ζωή του για κάτι άλλο πέρα της επαγγελματικής καταξίωσης. Αυτοί οι άνθρωποι δε βλέπουν τον άνθρωπο δίπλα τους κι έτσι αρκούνται σε μια σε μια σιωπή από μια ξεκάθαρη απάντηση.

2. Περιμένει

Περιμένει ένα δεύτερο, τρίτο, ή τέταρτο μήνυμα που σε κάποιο από αυτά θα ελευθερώσεις το θυμό σου κι έτσι θα έχει το πάνω χέρι όταν χρειαστεί να μιλήσει. Ελέγχει την κατάσταση μέσα από τις δικές σου απαντήσεις, αποσιωπώντας έντεχνα τον πραγματικό λόγο που θέλει να απομακρυνθεί από τη σχέση.

3. Δεν ξέρει τι να απαντήσει

Όταν βρίσκεσαι στο σταθμό κι ενώ το τρένο περνάει από μπροστά σου εσύ μένεις ακίνητος με το εισιτήριο στο χέρι, τότε δεν ξέρεις πού πας. Θέλεις; Δε θέλεις; Χρειάζεσαι χρόνο και τον παίρνεις επιλέγοντας τη σιγή, δίχως να εξηγήσεις. 

Θεωρείς ότι είναι δίκαιο να μη μιλήσεις από το να πεις πράγματα που δεν ξέρεις αν έχουν ισχύ. Έτσι και στην προκειμένη, το άτομο που σε αφορά μπορεί να διαλέξει το δρόμο αυτό θεωρώντας ότι έτσι πάει καλύτερα. Πάει όμως;

4. Δε χρειάζεται απάντηση

Για ποιο λόγο στέλνεις ένα μήνυμα; Είναι η σκέψη σου, που την αποτυπώνεις με λόγια και ψάχνεις τον παραλήπτη που θα την ακούσει, θα τη διαβάσει και θα τη δει. Όταν τη στείλεις σε λάθος πρόσωπο θα μείνει αναπάντητη. 

Ναι μεν αλλά, το ότι για ένα διάστημα ήρθαμε κοντά, δε σημαίνει ότι οφείλουμε κάτι ό ένας στον άλλο. Τι λέτε; Ισχύει;

5. Εκδίκηση

Η εκδίκηση είναι κρύα, όξινη και στυγνή και όταν δίνεται σε ανύποπτο χρόνο πιάνει τόπο. Αν μέσα σε μια σχέση ο ένας νιώθει αδικία, ξεκινά ένα παιχνίδι που έχει μορφή έμμεσης εκδίκησης. 

Στήνει το όλο έργο με τακτική κι αναμένει τη σωστή ώρα που θα τραβήξει το χαλί. Ανειλικρίνεια και εγωκεντρισμός που στοιβάζουν τα προβλήματα στη σχέση, παγιδεύοντας πρώτα τον ίδιο και μετά τον άνθρωπο δίπλα τους.

6. Διάλεξε

Δεν υπήρχες μόνο εσύ στο παιχνίδι που παίζατε κι εν τέλει ήρθες δεύτερος. Υπεκφυγές, ψέματα, δικαιολογίες, στήριξαν μια σχέση που δεν ήταν αυτό που φαινόταν. Κουράστηκε να παίζει το κρυφτό, αλλά παρ’ όλα αυτά δε φανερώθηκε, αρκέστηκε σε ένα διαβάστηκε.

7. Απιστία

Σε συνέχεια του προηγούμενου. Ξέφυγε η κατάσταση κι έχασε τον έλεγχο. Παρασύρθηκε από τη στιγμή και μπλέχτηκε σε μια δεύτερη ερωτική σχέση. Νιώθει ενοχές, δε βρίσκει το κουράγιο να πει την αλήθεια και προτιμά την απότομη διακοπή και την απομάκρυνση.

8. Δεν έχει ξεκάθαρη σεξουαλική ταυτότητα

Δεν έχει αποφασίσει αν τον έλκεις, ίσως ζει κάτι καινούριο, κάτι που δεν μπορεί να διαχειριστεί γιατί δεν το έχει ξαναζήσει. Οι σχέσεις που δημιουργεί έχουν να κάνουν με την ανακάλυψη της σεξουαλικής του προτίμησης. 

Κινείται αθόρυβα, στοχεύοντας στην κάλυψη των δικών του αναγκών. Οι σχέσεις είναι πειραματικές και λήγουν άδοξα μέχρι να αποκαλυφθεί η προσωπική του πορεία.

9. Βάζει αυτο-στοπ

Μπορεί σε κάποια στιγμή η καρδιά του να σκίρτησε, αλλά το μυαλό του και η λογική του ανθρώπου αυτού δεν του δίνει το χώρο για να προχωρήσει. Θέλει κάτι παραπάνω, διατηρώντας ένα παρόν που δεν ξέρει πώς να το τελειώσει. 

Ψάχνει μια θαλπωρή μην έχοντας αποθέματα τρυφερότητας και δοτικών συναισθημάτων. 

Όταν ο άνθρωπος δίπλα του, απαιτήσει το κάτι παραπάνω, διαγράφει αυτόματα άτομα και καταστάσεις από παντού. Εδώ το διαβάστηκε, είναι λίγο μπροστά στην ολική διαγραφή.

10. Περνάει καλά!

Ναι υπάρχουν κι αυτά τα πρόσωπα, που όταν περνάνε καλά το εννοούν και δεν τους αφορά μια απάντηση όταν κάτι φαίνεται να μην τείνει στην κατεύθυνση αυτή.

Εν τέλει η ουσία είναι μία: Ποτέ ένα μήνυμα δε μένει στο διαβάστηκε, όταν θέλει να απαντηθεί.
epirusblog.gr
5 of 5
10 λόγοι που μένει ένα μήνυμα στο «διαβάστηκε»
epirusblog.gr
5 of 5
ενδιαφέροντα 7772820694528362782
item