Οι ΗΠΑ στέλνουν υλική βοήθεια αξίας 100 εκατ. δολαρίων στην Ινδία

Η κυβέρνηση των ΗΠΑ στέλνει προμήθειες αξίας 100 και πλέον εκατομμυρίων δολαρίων στην Ινδία για να τη βοηθήσει να αντιμετωπίσει την τρομακτική έξαρση της πανδημίας του νέου κορονοϊού, ανακοίνωσε χθες Τετάρτη ο Λευκός Οίκος.

Το υλικό αυτό, που θα αρχίσει να φθάνει στη χώρα της Ασίας σήμερα και θα συνεχίσει να μεταφέρεται μέχρι την επόμενη εβδομάδα, συμπεριλαμβάνει κάπου 1.000 φορητές φιάλες οξυγόνου, 15 εκατομμύρια μάσκες N95 και 1 εκατομμύριο γρήγορα διαγνωστικά τεστ, σύμφωνα με δελτίο Τύπου της αμερικανικής προεδρίας.

Ταυτόχρονα, οι ΗΠΑ θα στείλουν στην Ινδία συστατικά για την παραγωγή του εμβολίου της AstraZeneca για την COVID-19 που έχουν στη διάθεσή τους, κάτι που θα επιτρέψει στην ασιατική χώρα να προχωρήσει στην παραγωγή 20 και πλέον εκατομμυρίων δόσεων επιπλέον, πάντα κατά τον Λευκό Οίκο.

«Όπως ακριβώς η Ινδία είχε στείλει βοήθεια στις ΗΠΑ όταν τα νοσοκομεία μας πιέζονταν στην αρχή της πανδημίας, οι ΗΠΑ είναι αποφασισμένες να βοηθήσουν την Ινδία τώρα που το έχει ανάγκη», τονίζεται στην ανακοίνωση.

Ο απολογισμός των θυμάτων της πανδημίας του νέου κορονοϊού στην Ινδία ξεπέρασε το όριο των 200.000 νεκρών χθες Τετάρτη. 

Η γιγαντιαία χώρα της Ασίας είναι αντιμέτωπη με τρομακτικές ελλείψεις κλινών σε νοσοκομεία, οξυγόνου για να σωθεί η ζωή διασωληνωμένων ασθενών, φαρμάκων, ιατρικού υλικού. 

Επίσης χθες, το Νέο Δελχί ανακοίνωσε νέο παγκόσμιο ρεκόρ 360.960 εργαστηριακά επιβεβαιωμένων κρουσμάτων του SARS-CoV-2, με το σύνολο να φθάνει τα 18 εκατομμύρια.

epirusblog.gr
5 of 5
Οι ΗΠΑ στέλνουν υλική βοήθεια αξίας 100 εκατ. δολαρίων στην Ινδία
epirusblog.gr
5 of 5
κοσμος 4095484461878565539
item