Σαουδάραβες και Έλληνες πιλότοι στο Αιγαίο σε επιχειρήσεις ''TASMO''

Τεράστια σχέδια από Δύση και Άραβες με επίκεντρο την Μεσόγειο και την Ελλάδα

Το αμέσως επόμενο διάστημα, το ΓΕΑ μαζί με Σαουδάραβες (ενόψει επίσκεψης του κ.Παναγιωτόπουλου στο Ριάντ) σχεδιάζουν κοινές ασκήσεις, σε συνεργασία με το ελληνικό πολεμικό ναυτικό.

Θα εκτελεστούν πιθανότατα σενάρια προσομοίωσης κατά μονάδων επιφανείας και αντιαεροπορική άμυνας με την συνεργασία μονάδων επιφανείας του πολεμικού ναυτικού.

 

Σύμφωνα τώρα με σαουδαραβικές πηγές, το Ριάντ θεωρεί ξεκάθαρα πλέον ως απειλή τις τουρκικές κινήσεις στον Κόλπο, ενώ υπάρχουν και θρησκευτικά ζητήματα που αφορούν την πρωτοκαθεδρία στο Ισλάμ, την οποία επιδιώκει ο Τούρκος πρόεδρος εδώ και χρόνια. 

Πρόσφατα είχαμε την  παρουσία του υπουργού εθνικής άμυνας Νίκου Παναγιωτόπουλου και του Αρχηγού των Ενόπλων Δυνάμεων, Στρατηγού Κωνσταντίνου Φλώρου στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Η ελληνική στρατιωτική παρουσία στα ΗΑΕ, φέρεται να ξεκλείδωσε την αποδοχή της Ελλάδος από τους Άραβες, που βλέπουν τον τουρκικό νεο-Οθωμανισμό να απειλεί πλέον και δικά τους ζωτικά συμφέροντα, όχι μόνο στην περιοχή του, αλλά και στην  Α.Μεσόγειο.    

Το επόμενο διάστημα ο υπουργός Ν. Παναγιωτόπουλος πρόκειται να ταξιδέψει και στη Σαουδική Αραβία, με κύριο μενού την ελληνο-σαουδαραβική αεροπορική άσκηση, ενώ θα φέρει εξελίξεις στο θέμα της μεταφοράς συστοιχίας ελληνικού αντιαεροπορικού συστήματος Patriot μαζί με 120 Έλληνες στρατιωτικούς στην χώρα αυτή.

Οφείλουμε να κατανοήσουμε μέσα σε αυτό το δυσμενές λόγω της πανδημίας, η Σαουδική Αραβία και οι υπόλοιπες χώρες του Κόλπου έχουν έννομο συμφέρον να κρατηθεί η Ερυθρά θάλασσα, το Σουέζ και η Α.Μεσόγειος “ελεύθερες περιοχές” διέλευσης, για να διακινούν τα πλοία τους  και ενεργειακά προϊόντα τους.

Το Ριάντ διαβλέπει έναν άμεσο και μεγάλο κίνδυνο στις προσπάθειες της Τουρκίας να επιβάλλει την Γαλάζια Πατρίδα, η οποία “γκριζάρει” και τα δικά τους συμφέροντα.

Υπενθυμίζουμε ότι η Σ.Αραβία συμμετέχει σε πολλά σχέδια μεταφοράς υδρογονανθράκων και αγωγών προς το Ισραήλ και την Μεσόγειο, τα οποία πιθανόν λέμε, να “ενωθούν” με τον περιβόητο αγωγό East Med, ο οποίος με την σειρά του θα ενώσει Ισραήλ, Ελλάδα, Κύπρο, Αίγυπτο, (πιθανόν την Λιβύη εφόσον αποχωρήσουν Τούρκοι και λοιποί), τροφοδοτώντας με  ενέργεια την ΕΕ.      

Δεν πρόκειται δηλαδή για απλά ευχολόγια και κοινές αμυντικές συνεργασίες (Ελλάδος-Σ.Αραβίας-ΗΑΕ-Μπαχρέιν), αλλά για τεράστια οικονομικά και ενεργειακά σχέδια, τα οποία συγκλίνουν στο ελληνικό έδαφος με στόχο την αγορά της Ευρώπης.      

Πριν μερικές ημέρες ανακοινώθηκε ότι Ισραήλ-Σαουδική Αραβία-Μπαχρέιν και ΗΑΕ βρίσκονται σε προχωρημένες συζητήσεις για σύναψη Αμυντικής Συνθήκης, η οποία τονίζουμε θα υπηρετήσει αυτά τα τεράστια γεωπολιτικά σχέδια, τα οποία δεν περιλαμβάνουν, την Τουρκία γι ευνόητους λόγους.

Οι ΗΠΑ από την πλευρά τους ετοιμάζουν την δημιουργία ενός προπλάσματος του Κουρδιστάν( Συρία-Ιράκ) για να διασφαλίσουν την περιοχή από τις τουρκικές επεκτατικές βλέψεις, ενώ η Κύπρος θα καταστεί πιθανότατα στα νέα αυτά σχέδια, η μεγαλύτερη “προκεχωρημένη βάση” του ΝΑΤΟ, που θα διασφαλίζει την απρόσκοπτη μεταφορά ενέργειας στην ΕΕ, και συτό είναι λογικό λόγω της θέσεως της.

Στόχος των ΗΠΑ η ολοκληρωτική απεξάρτηση των Ευρωπαίων από τους ρωσικούς υδρογονάνθρακες, μαζί με τον έλεγχο των Στενών, του Εύξεινου Πόντου και μέρους της Κασπίας.

Η Ελλάδα, σε όλα αυτά τα γιγάντια σχέδια δύσης, Ισραηλινών και Αράβων, ευρίσκεται ακριβώς στην μέση, εξασφαλίζοντας απρόσκοπτη  διακίνηση αγαθών και ασφάλειας και αυτό είναι τρομερά σημαντικό.

Διότι αυτό ακριβώς οφείλουμε να εκμεταλλευθούμε ως χώρα αυτήν την περίοδο, και να προχωρήσουμε σε εξοπλιστικά σχέδια με βάθος τουλάχιστον 30ετιας, μαζί με την αναβάθμιση της ελληνικής οικονομίας που υπέφερε όλα τα τελευταία χρόνια από δικές μας αστοχίες, αλλά  και λάθος “συνταγές” των εταίρων μας.

Η ουσία όλων αυτών είναι ότι το μέλλον του κόσμου όπως όλα δείχνουν, θα παιχθεί στην Μεσόγειο, όπως συνέβαινε εδώ και χιλιάδες χρόνια  σε αυτήν την κρίσιμη για τον πλανήτη περιοχή, με παρόντες πάντα τους Έλληνες.  

Πηγή: pentapostagma.gr  

epirusblog.gr
5 of 5
Σαουδάραβες και Έλληνες πιλότοι στο Αιγαίο σε επιχειρήσεις ''TASMO''
epirusblog.gr
5 of 5
ενδιαφέροντα 3537463528625602640
item