Θεσπρωτία: Πιθανώς η Θεσπρωτία να δώσει κοίτασμα φυσικού αερίου ή πετρελαίου - Από την Repsol στην Energean οι έρευνες Θεσπρωτία: Πιθανώς η Θεσπρωτία να δώσει κοίτασμα φυσικού αερίου ή πετρελαίου - Από την Repsol στην Energean οι έρευνες | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Θεσπρωτία: Πιθανώς η Θεσπρωτία να δώσει κοίτασμα φυσικού αερίου ή πετρελαίου - Από την Repsol στην Energean οι έρευνες

Η περιοχή Ιωαννίνων Θεσπρωτίας θεωρείται  ως η πιθανότερη να δώσει ανακάλυψη κοιτάσματος φυσικού αερίου ή πετρελαίου στη Δυτική Ελλάδα, μετά την ερευνητική γεώτρηση καλής ποιότητας και τις ενδείξεις, που προέκυψαν.

Γι' αυτό  και η Energean πήρε το ποσοστό 60%, που διατηρούσε στο συγκεκριμένο κομμάτι η ισπανική Repsol, ύστερα από την αποχώρηση της δεύτερης, και, παράλληλα ανέλαβε τη διαχείριση (Operator).

Και αποφάσισε η Energean να συνεχίσει, καθώς οι σεισμικές έρευνες, που πραγματοποιήθηκαν  κατά τη διάρκεια του 2018-2019, σε γραμμές περίπου 380 χιλιομέτρων στους δήμους Ηγουμενίτσας, Σουλίου και Φιλιατών  Θεσπρωτίας και στους δήμους Πωγωνίου, Ζίτσας και Δωδώνης  Ιωαννίνων.

Ωστόσο η Energean αναζητά νέο εταίρο για να  μειώσει το ρίσκο της επένδυσης , αυτός άλλωστε ήταν και ο λόγος που είχε προ 4ετίας συνεργάστηκε με τη Repsol.

epirusblog.gr
5 of 5
Θεσπρωτία: Πιθανώς η Θεσπρωτία να δώσει κοίτασμα φυσικού αερίου ή πετρελαίου - Από την Repsol στην Energean οι έρευνες
epirusblog.gr
5 of 5
Ήγουμενίτσα 710107974282869536
Σχόλια
item