Δημοσκόπηση Pulse: Άντεξε στα δύσκολα η κυβέρνηση - Διατηρεί το προβάδισμά της έναντι του ΣΥΡΙΖΑ η ΝΔ Δημοσκόπηση Pulse: Άντεξε στα δύσκολα η κυβέρνηση - Διατηρεί το προβάδισμά της έναντι του ΣΥΡΙΖΑ η ΝΔ | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Δημοσκόπηση Pulse: Άντεξε στα δύσκολα η κυβέρνηση - Διατηρεί το προβάδισμά της έναντι του ΣΥΡΙΖΑ η ΝΔ

Την «εικόνα» της σταθερής διαφοράς με τον ΣΥΡΙΖΑ διατηρεί η κυβέρνηση στην τελευταία δημοσκόπηση της Pulse, παρότι καταγράφεται σε μια «κακή στιγμή» και δη στο δεύτερο χρόνο της θητείας της.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, όπως όμως και ο Αλέξης Τσίπρας, φαίνεται ότι ωφελήθηκαν από την σκληρή αντιπαράθεση στην Βουλή της περασμένης Πέμπτης αν και τα κόμματά τους δεν έδειξαν την ίδια «τάση». 

Οι πολίτες στην συντριπτική τους πλειονότητα τάσσονται υπέρ του εμβολιασμού για να κερδίσουν την μάχη εναντίον της πανδημίας και δεν αντιδρούν έντονα στην ενδεχόμενη παράταση του απαγορευτικού. 

Θέλουν να ανοίξουν ταυτόχρονα σχολεία και λιανεμπόριο και οι της λεγόμενης παραγωγικής ηλικίας επιθυμούν κάποια χαλάρωση των απαγορευτικών μέτρων που ισχύουν σήμερα. 

Ιδιαιτέρως ενδιαφέροντα είναι τα ευρήματα που αφορούν στο πώς αξιολογούν κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση με αφορμή της πρόσφατες αποκαλύψεις και την υπόθεση Λιγνάδη.

Συγκεκριμένα, η Νέα Δημοκρατία διαθέτει προβάδισμα 15 ποσοστιαίων μονάδων έναντι του ΣΥΡΙΖΑ σύμφωνα με την εικόνα της πρόθεσης ψήφου με αναγωγή επί των εγκύρων, στη δημοσκόπηση της εταιρείας Pulse για τον ΣΚΑΪ, που πραγματοποιήθηκε το διάστημα 26-28 Φεβρουαρίου – το τριήμερο μετά την αντιπαράθεση στη βουλή- και παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του σταθμού.

Η ΝΔ συγκεντρώνει 38% και 23% ο ΣΥΡΙΖΑ. Ακολουθούν το Κίνημα Αλλαγής με 7,5%, το ΚΚΕ με 6%, η Ελληνική Λύση με 4,5% και το ΜέΡΑ25 με 3%. «Άλλο» απάντησε το 8% ενώ οι Αναποφάσιστοι/ΔΑ είναι στο 10%.
προθεση-αναγωγη
Στην πρόθεση ψήφου επί του συνόλου του δείγματος, η «ψαλίδα» είναι στις 14 μονάδες με τη ΝΔ στο 36% και τον ΣΥΡΙΖΑ στο 22%. Ακολουθούν το Κίνημα Αλλαγής με 7%, το ΚΚΕ με 5,5%, η Ελληνική Λύση με 4,5%, το ΜέΡΑ25 με 3%.
προτηεσι
Στην καταλληλότητα για την πρωθυπουργία, ο Κυριάκος Μητσοτάκης προηγείται με 19 μονάδες, συγκεντρώνοντας το 44% έναντι 25% που θεωρεί καταλληλότερο τον Αλέξη Τσίπρα. Το 27% απάντησε «κανέναν από τους δύο».
καταλληλοτερος
Στο θέμα του κορωνοϊού, η έρευνα καταγράφει σημαντική και σταθερή ενίσχυση των ποσοστών υπέρ του εμβολιασμού. 

Το ποσοστό των πολιτών που θέλουν να κάνουν το εμβόλιο φτάνει πλέον το 80%. Επιπλέον, 3 στους τέσσερις προτιμούν να το κάνουν σύντομα, παρά αργότερα.
12
13
14
Σχεδόν επτά στους δέκα τάσσονται υπέρ της παράτασης του lockdown, ενώ υπέρ της άμεσης χαλάρωσης των περιορισμών τοποθετείται το 24%. 

Για την προτεραιότητα που θα πρέπει να δοθεί κατά το άνοιγμα τομέων της κοινωνικής και οικονομικής ζωής, το 44% θεωρεί ότι πρέπει να ανοίξουν ταυτόχρονα τα σχολεία και το λιανεμπόριο.
λοκνταουν
Για τις πρόσφατες αποκαλύψεις, το 51% αξιολογεί αρνητικά την στάση της κυβέρνησης με αποκορύφωμα την υπόθεση του Δημήτρη Λιγνάδη

Οι περισσότερες αρνητικές αξιολογήσεις δόθηκαν από ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ ένα μεγάλο ποσοστό θετικών αξιολογήσεων στην κυβέρνηση και τη ΝΔ (61%) προέρχεται από ψηφοφόρους του Κινήματος Αλλαγής.
κυβερνηση-αποκαλυψεις
Το ποσοστό των αρνητικών απαντήσεων για τους χειρισμούς του ΣΥΡΙΖΑ φτάνει το 59%. Οι περισσότερες αρνητικές αξιολογήσεις για τον ΣΥΡΙΖΑ (82%) προέρχονται από το Κίνημα Αλλαγής και ακολουθούν οι ψηφοφόροι της Νέας Δημοκρατίας (78%).
συριζα-αποκαλυψεις

epirusblog.gr
5 of 5
Δημοσκόπηση Pulse: Άντεξε στα δύσκολα η κυβέρνηση - Διατηρεί το προβάδισμά της έναντι του ΣΥΡΙΖΑ η ΝΔ
epirusblog.gr
5 of 5
πολιτική 6641369308922067430
Σχόλια
item