«Χάος» στη Γερμανία - lockdown: Διακόπηκε η τηλεδιάσκεψη Μέρκελ με τους Πρωθυπουργούς των κρατιδίων

Σύμφωνα με το Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων (dpa), η Καγκελάριος φέρεται να είπε, «αποφασίζουμε σήμερα, ότι θα τηρήσουμε, αυτό που αποφασίσαμε την προηγούμενη φορά - κι αυτό σε μια εποχή εκθετικής αύξησης των κρουσμάτων είναι πολύ λίγο». 

Σύμφωνα μάλιστα με την BILD, η τηλεδιάσκεψη έχει διακοπεί εδώ και σχεδόν τρεις ώρες.

Όπως έγινε γνωστό τις τελευταίες ώρες, μέχρι την διακοπή των συνομιλιών, είχε συμφωνηθεί η παράταση της ισχύος του lockdown έως τις 18 Απριλίου και η αναστολή οποιουδήποτε σχεδίου χαλάρωσης των περιορισμών, ιδίως σε ό,τι αφορά τις επαφές με πρόσωπα από άλλα νοικοκυριά κατά την περίοδο του Πάσχα (4 Απριλίου).

Τα σημαντικότερα σημεία διαφωνίας είναι η πρόβλεψη για «διακοπές φτωχές σε επαφή», δηλαδή είτε σε εξοχικές κατοικίες και διαμερίσματα είτε σε τροχόσπιτα. 

Πέντε από τους Πρωθυπουργούς προωθούσαν σθεναρά την ιδέα, αλλά προσέκρουσαν στις αντιρρήσεις της Καγκελαρίου, η οποία την χαρακτήρισε «λάθος απόφαση σε λάθος στιγμή». 

Σε σημείο τριβής έχει αναδειχθεί η λειτουργία των σχολείων και η απαγόρευση κυκλοφορίας σε περίπτωση μεγάλης αύξησης των κρουσμάτων, ενώ ένταση προκλήθηκε και στη συζήτηση για τις πασχαλινές διακοπές στη Μαγιόρκα. 

Νωρίτερα, ο Πρόεδρος του Ομοσπονδιακού Κοινοβουλίου Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, φέρεται να δήλωσε ότι δυσκολεύεται να εξηγήσει στον κόσμο γιατί υπάρχουν έκτακτες πτήσεις για Μαγιόρκα.

epirusblog.gr
5 of 5
«Χάος» στη Γερμανία - lockdown: Διακόπηκε η τηλεδιάσκεψη Μέρκελ με τους Πρωθυπουργούς των κρατιδίων
epirusblog.gr
5 of 5
κοσμος 5829300414996707540
item