Διώρυγα Σουέζ: Αισιοδοξία για την απομάκρυνση του «Even Given» που μπλόκαρε το πέρασμα Διώρυγα Σουέζ: Αισιοδοξία για την απομάκρυνση του «Even Given» που μπλόκαρε το πέρασμα | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Διώρυγα Σουέζ: Αισιοδοξία για την απομάκρυνση του «Even Given» που μπλόκαρε το πέρασμα

Στόχος της πλοιοκτήτριας εταιρείας του «Even Given», του πλοίου που ακινητοποιήθηκε προχθες στη διώρυγα του Σουέζ προκαλώντας μπλακ άουτ στις διελεύσεις πλοίων, είναι να το έχει απομακρύνει μέχρι αύριο το βράδυ, όπως μεταδίδει το Reuters επικαλούμενο το ασιατικό Nikkei.

Η ιαπωνική εταιρεία Shoei Kisen έχει στην ιδιοκτησία της το πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων που ακινητοποιήθηκε σχεδόν κάθετα στη διώρυγα προχθές προκαλώντας μεγάλο πρόβλημα στο παγκόσμιο εμπόριο.

Το 400 μέτρων πλοίο, που λειτουργεί η ταιβανέζικη Evergreen Marine Corp, έχει κλείσει έναν από τους σημαντικότερους θαλάσσιους εμπορικούς δρόμους που συνδέει Ασία και Ευρώπη.

Εκπρόσωπος της ιαπωνικής εταιρείας, ωστόσο, ανακοίνωσε πως η επιχείρηση αποκόλλησης είναι σε εξέλιξη και πως η Shoei Kisen δεν γνωρίζει ακόμα πότε θα στεφθεί με επιτυχία.

«Δεν έχουμε εκτιμώμενο χρόνο ολοκλήρωσης» είπε.


epirusblog.gr
5 of 5
Διώρυγα Σουέζ: Αισιοδοξία για την απομάκρυνση του «Even Given» που μπλόκαρε το πέρασμα
epirusblog.gr
5 of 5
κοσμος 3947173598045338934
Σχόλια
item