Στεφανία Λυμπερακάκη: Το Eurovision girl φωτογραφίζεται για πρώτη φορά με τη μαμά της και κάνει αποκαλύψεις

Η 18χρονη Στεφανία Λυμπερακάκη φωτογραφίζεται για πρώτη φορά με τη μαμά της και μιλά από καρδιάς στο HELLO και τον Γιάννη Βίτσα   για τα παιδικά της χρόνια στην Ουτρέχτη, τη νοσταλγία που αισθάνονταν πάντοτε για την Ελλάδα, τη μουσική διαδρομή της από το Voice kids και τη Eurovision junior μέχρι την συμμετοχή της στο πιο δημοφιλές σήριαλ της Ολλανδίας. 

Αναφέρεται επίσης στους Σάκη Ρουβά και Καλομοίρα, μιλά με τρυφερότητα και αγάπη για τον σύντροφό της μέλος του Boy band “Fource” Jannes Heuvelmans αλλά και σεβασμό για τη βασιλική οικογένεια της Ολλανδίας ενώ δεν κρύβει πώς θέλει να εκπροσωπήσει επάξια την χώρα και να αισθανθούν περηφάνια όλοι οι Έλληνες.

-Σε αγχώνει το γεγονός ότι οι τελευταίες έξι συμμετοχές της Ελλάδας έχουν φέρει εξαιρετικά μέτρια αποτελέσματα στο διαγωνισμό;

Η Eurovision είναι απρόβλεπτη! Με ενδιαφέρει να εκπροσωπήσω επάξια την Ελλάδα. Το τελικό αποτέλεσμα εξαρτάται από παράγοντες που είναι εκτός της δύναμης να ελέγξει οποιαδήποτε αποστολή. 

Γι’ αυτό το λόγο έχουμε δει τραγούδια που είναι φαβορί να μην περνάνε ούτε στον τελικό και έχουμε δει τραγούδια που ξεκινάνε πολύ χαμηλά στα στοιχήματα να κατακτούν τις πρώτες θέσεις.

-Δίπλα σου έχεις την Ελληνική dream team. Το τραγούδι σου υπογράφει μεταξύ των συντελεστών ο Δημήτρης Κοντόπουλος, σε χορογραφεί ο Φωκάς Ευαγγελινός. Δώσε μου κάποια στοιχεία από το πώς θα παρουσιαστεί το τραγούδι στη βραδιά του ημιτελικού και του τελικού;

Θα ήθελα πάρα πολύ να δώσω στοιχεία αυτή τη στιγμή αλλά θα αφήσω τον Φωκά Ευαγγελινό να μιλήσει για την σκηνική παρουσία όταν θεωρήσει ότι είναι κατάλληλη στιγμή.

-Στις Κάτω Χώρες είσαι ένα πρόσωπο ευρέως γνωστό εξαιτίας της συμμετοχής του στο σήριαλ «Brugklas» που παρουσιάζεται από τη Δημόσια Τηλεόραση της Ολλανδίας. Πώς λειτουργεί το κοινό απέναντί σου;

Στη συγκεκριμένη σειρά έπαιζα τον ρόλο μίας κοπέλας η οποία είχε πολύ δύσκολο χαρακτήρα και είχε την τάση να επιβάλλεται στους άλλους ανθρώπους. Καμιά φορά ο κόσμος σε συμπαθεί ή σε αντιπαθεί καθαρά και μόνο από το ρόλο που υποδύεσαι.

Ευτυχώς, εμένα με γνώριζαν ήδη και μέσω των social media αλλά και μέσω άλλων εκπομπών που είχα κάνει και με αντιμετωπίζουν μια χαρά και με ενθουσιασμό.

-Η μεγαλύτερη ένδειξη θαυμασμού που έχεις βιώσει;

Μία ελληνίδα στην Ολλανδία που με πέτυχε στο δρόμο και μου εξέφρασε την πιο όμορφη ευχή για καλή επιτυχία στην Eurovision. Δεν το περίμενα και πραγματικά με συγκίνησε!

-Πώς αντέδρασαν οι fan σου στα social media όταν ανακοίνωσες ότι θα εκπροσωπήσεις την Ελλάδα στη Eurovision;

Τρελάθηκαν και ξέρω ότι πραγματικά ανυπομονούν να ζήσουμε όλοι μαζί αυτή την εμπειρία που ονομάζεται Eurovision. Έχω ανθρώπους οι οποίοι με ακολουθούν και μ’ αγαπάνε πολύ και με όποιον τρόπο μπορώ προσπαθώ και το ανταποδίδω. 

Μακάρι να έχουμε κοινό τον Μάιο στο Ahoy Arena και να δοθεί η ευκαιρία σε πολλούς ανθρώπους να έρθει να το απολαύσουν.

-Γνωρίζω ότι ο αγαπημένος σου Έλληνας τραγουδιστής είναι ο Σάκης Ρουβάς. Ζήτησες συμβουλές για τη Eurovision;

Δεν μου έχει δοθεί η ευκαιρία ακόμα να μιλήσω για την Eurovision με το Σάκη Ρουβά. Θα χαρώ πάρα πολύ εάν δοθεί η ευκαιρία να κάνουμε μια κουβέντα, να μου δώσει συμβουλές και να μοιραστεί τις εμπειρίες του μαζί μου.

 -Πέρσι κατά τη διάρκεια των πρώτων ημερών του εγκλεισμού συναντήθηκες διαδικτυακά με την Καλομοίρα και ερμήνευσατε το τραγούδι του Δημήτρη κοντοπούλου «Shady lady». Έτυχε να μιλήσετε ξανά και αλήθεια τι ξεχωρίζεις σ’ εκείνη;

Δεν έχουμε μιλήσει ξανά από τότε! Πιστεύω ότι η καλομοίρα είναι επίσης ένα άτομο το οποίο μπορεί να με συμβουλέψει.

-Μίλησέ μου για τα παιδικά σου χρόνια στην Ουτρέχτη;

Τα παιδικά μου χρόνια στην Ουτρέχτη είναι γεμάτα με όμορφες αναμνήσεις από την οικογένεια, τα αδέρφια μου, την ομογένεια της Ελλάδας, το σχολείο και την μουσική. Σε αυτές τις αναμνήσεις πάντα υπάρχει και η νοσταλγία για την Ελλάδα.

-Η γιαγιά σου σε πίεζε προκειμένου να μάθεις ελληνικούς χορούς;

Γενικά η γιαγιά θέλει να κρατήσουμε την ελληνική νοοτροπία και ψυχή. Είναι τόσο χαρούμενη που μαθαίνω καλύτερα ελληνικά και μου το δείχνει κάθε στιγμή που περνάει.

-Πότε ήρθες για πρώτη φορά στην Ελλάδα;

Η μητέρα μου λέει οτι πρώτη φορά ήρθα λίγο μετά που γεννήθηκα! Από τότε πάμε σχεδόν κάθε καλοκαίρι.

-Αντιμετώπισες ρατσισμό στην Ολλανδία εξαιτίας του ότι ήσουν Ελληνίδα;

Όχι κατι σημαντικο!

– Ο καταξιωμένος έλληνας ηθοποιός Γιάννης Στάνκογλου είναι θείος σου. Ο ίδιος μου είπε πρόσφατα «Η Στεφανία είναι ένα Εξαιρετικό πλάσμα με καταπληκτική φωνή. Θα πετύχει πράγματα στο μέλλον».

Τον αγαπώ πολύ και τον ευχαριστώ για τα καλά του λόγια! Θα χαρώ πάρα πολύ να έρθει και στην Ολλανδία να παρακολουθήσει από κοντά την Εurovision εάν επιτρέπεται το κοινό!

Κούλα Λυμπεράκη

-Πώς αισθάνεστε που η Στεφανία εκπροσωπεί την Ελλάδα στη Eurovision;

Για εμάς τους Ελληνες του εξωτερικού που η Ελλάδα έχει τόσο ξεχωριστή θέση στην καρδιά μας είναι η μεγαλύτερη τιμή θα μπορούσαμε να έχουμε. 

Είμαι σίγουρη ότι οταν η Stefania ανέβει στη σκηνή της Eurovision κρατώντας ψηλά την ελληνική σημαία… Θα είναι μια πολύ συγκινητική στιγμή για εμένα.

-Φανταζόσασταν μερικά χρόνια πριν ότι δεν υπήρχε το ενδεχόμενο να σηκώσει τη σημαία της Ελλάδας η κόρη σας σε ένα διαγωνισμό;

Η αλήθεια είναι ότι δεν θα μπορέσω να το πάω στο μερικά χρόνια πριν. Η Στεφανία είναι μόνο 18 χρόνων αλλά είναι ένα πολύ φωτεινό παιδί που ότι βάλει στο μυαλό του το καταφέρνει. Από πολύ μικρή ήθελε να τραγουδάει. 

Θυμάμαι ότι είχα παραξενευτεί αρκετά όταν μου ζήτησε να πάει στο voice kids γιατί κανένας στην οικογένεια δεν τραγουδούσε. Όταν την άκουσα να τραγουδάει με έπεισε και έτσι ξεκίνησε όλο το ταξίδι στην μουσική!

-Είστε Ελληνίδα δεύτερης γενιάς και η Στεφανία αντιστοίχως τρίτης γενιάς. Ακολουθούσατε παραδόσεις της χώρας μας στη ζωή σας στην Ολλανδία;

Φυσικά και με τις παραδόσεις της Ελλάδας. Όλα τα παιδιά μας ξέρουνε ελληνικά και έρχονται στην Ελλάδα πάρα πάρα πολύ συχνά. Η μεγαλύτερη μου κόρη ήταν στην Ελληνική εθνική ομάδα ποδοσφαίρου Και αυτό μας δημιουργεί πολύ μεγάλη χαρά.

-Δεχτήκατε ποτέ εσείς αντιστοίχως κατά τα παιδικά σας χρόνια Bullying;

Δεν μπορώ να πω ότι υπήρξε κάποιο βαρύ περιστατικό. Συνήθως οι άνθρωποι λένε κάποια αρνητικά πραγματα όμως δεν είναι σημαντικά για να δώσει σημασία.

– Ποιες είναι οι πιο έντονες μνήμες σας από την Ελλάδα;

Πιο έντονες μνήμες από την Ελλάδα είναι αυτές με τους γονείς μου και κυρίως τις καλοκαιρινές περιόδους.

Φωτογραφίες: HELLO/ instagram @stefania_

epirusblog.gr
5 of 5
Στεφανία Λυμπερακάκη: Το Eurovision girl φωτογραφίζεται για πρώτη φορά με τη μαμά της και κάνει αποκαλύψεις
epirusblog.gr
5 of 5
show biz 2851543185061709274
item