Οργή στην Τουρκία για γραμματόσημο του Ιράκ -Εμφανίζει εδάφη της στον χάρτη του Κουρδιστάν Οργή στην Τουρκία για γραμματόσημο του Ιράκ -Εμφανίζει εδάφη της στον χάρτη του Κουρδιστάν | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Οργή στην Τουρκία για γραμματόσημο του Ιράκ -Εμφανίζει εδάφη της στον χάρτη του Κουρδιστάν

Η διπλωματία της Τουρκίας απαίτησε χθες οι ιρακινές κουρδικές αρχές να εξηγηθούν μετά την έκδοση αναμνηστικού γραμματοσήμου στο οποίο μέρος της ανατολικής πλευράς της χώρας περιλαμβάνεται στον χάρτη του Κουρδιστάν.

«Αναμένουμε κατεπείγουσα και ξεκάθαρη δήλωση των αρχών της ΚΠΚ (σ.σ. της κυβέρνησης της περιφέρειας του Κουρδιστάν) που θα διορθώσει αμέσως αυτό το βαρύ σφάλμα», ανέφερε σε ανακοίνωση που δημοσιοποίησε το τουρκικό ΥΠΕΞ.

Στο αναμνηστικό γραμματόσημο, που τύπωσε η κυβέρνηση της ημιαυτόνομης περιφέρειας στην Αρμπίλ ενόψει της επίσκεψης του πάπα Φραγκίσκου το Σαββατοκύριακο, εικονίζονται η μορφή του προκαθημένου της ρωμαιοκαθολικής εκκλησίας κι ένας χάρτης του Κουρδιστάν που συμπεριλαμβάνει πολλές τουρκικές πόλεις με κατά πλειονότητα κουρδικό πληθυσμό.

Το γραμματόσημο που εξόργισε την Τουρκία

Ο χάρτης αυτός επιβεβαιώνει «μη ρεαλιστικούς πόθους» σε βάρος «της εδαφικής ακεραιότητας κρατών που γειτονεύουν με το Ιράκ», υπογράμμισε στο δελτίο Τύπου που έδωσε στη δημοσιότητα η τουρκική διπλωματία, θυμίζοντας τα «απογοητευτικά αποτελέσματα» προηγούμενων εγχειρημάτων της ιρακινής κουρδικής μειονότητας να αποκτήσει ανεξαρτησία.


epirusblog.gr
5 of 5
Οργή στην Τουρκία για γραμματόσημο του Ιράκ -Εμφανίζει εδάφη της στον χάρτη του Κουρδιστάν
epirusblog.gr
5 of 5
κοσμος 4208835189806721317
Σχόλια
item