Γιάννενα: «Ελευθέρας» στην Εγνατία για όλους τους κατοίκους της Π.Ε. Ιωαννίνων Γιάννενα: «Ελευθέρας» στην Εγνατία για όλους τους κατοίκους της Π.Ε. Ιωαννίνων | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Γιάννενα: «Ελευθέρας» στην Εγνατία για όλους τους κατοίκους της Π.Ε. Ιωαννίνων

Τη δυνατότητα να κυκλοφορούν στην Εγνατία Οδό, εντός των ορίων του νομού Ιωαννίνων, χωρίς να καταβάλουν διόδια θα έχουν σύντομα όλοι οι κάτοικοι της περιφερειακής ενότητας Ιωαννίνων.

Αυτό προκύπτει από την υπ’ αριθμ. 434/2021 απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, με την οποία έκανε δεκτή την προσφυγή της περιφέρειας Ηπείρου και ακύρωσε την απόφαση του πρώην υπουργού Υποδομών Χρήστου Σπίρτζη κατά το μέρος που παρέλειψε να κρίνει κατά τρόπο ενιαίο και ομοιόμορφο τη θέσπιση απαλλαγής από τα τέλη διοδίων για τους κατοίκους της ΠΕ Ιωαννίνων στους σταθμούς Τύριας, Παμβώτιδας (Δροσοχωρίου) και Μαλακασίου.

Την απόφαση του ΣτΕ ανακοίνωσε ο περιφερειάρχης Αλέξανδρος Καχριμάνης κατά τη σημερινή συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής, τονίζοντας ότι πρόκειται για μια «επανάσταση» σε σχέση με την Εγνατία Οδό. «Είναι μεγάλη απόφαση, την οποία δεν περίμενα, αλλά ο αγώνας φέρνει αποτέλεσμα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Η περιφέρεια Ηπείρου, όπως εξήγησε, στηρίχτηκε στο γεγονός ότι το έργο κατασκευάστηκε ως δημόσιο και όχι μέσω παραχώρησης), δεν υπάρχει παράλληλο δίκτυο, το οποίο εκ των υστέρων ο τότε υπουργός έσπευσε να χαρακτηρίσει την Εθνική Οδό Ηγουμενίτσας- Ιωαννίνων – Τρικάλων, καθώς και στη διάκριση που υπήρχε με τη διαφορετική αντιμετώπιση των κατοίκων της Π.Ε. Θεσπρωτίας και του δήμου Μετσόβου. 

«Όταν εκδόθηκε η απόφαση του τότε υπουργού Υποδομών Χρ. Σπίρτζη, κάποιοι σε τοπικό επίπεδο είχαν σπεύσει να με λοιδορήσουν ότι δήθεν είχα παρέμβει μόνο για το Μέτσοβο, ενώ αυτή ήταν μια απόφαση ουσιαστικά για να με πλήξει προσωπικά και πολιτικά», τόνισε ο περιφερειάρχης, ο οποίος ευχαρίστησε όλους όσοι εργάστηκαν και συνεργάστηκαν για τη στήριξη της προσφυγής και ιδιαίτερα τη νομικό Γεωργία Τατάγια, «με τη συμβολή της οποίας η περιφέρεια Ηπείρου έχει κερδίσει πάμπολλες υποθέσεις στο Συμβούλιο της Επικρατείας και χωρίς μάλιστα να εισπράττει και τα χρήματα που πρέπει», όπως χαρακτηριστικά ανέφερε.

«Όταν έχεις υποθέσεις με σύγκρουση συμφερόντων, πρέπει να έχεις και άτομα που να εμπιστεύεσαι» κατέληξε.

Η περιφέρεια Ηπείρου αναμένει πλέον την καθαρογραφή της απόφασης και στη συνέχεια θα σταλεί στον υπουργό Υποδομών, προκειμένου να προχωρήσει στη θέσπιση απαλλαγής από τα τέλη διοδίων για τους κατοίκους της ΠΕ Ιωαννίνων στους σταθμούς Τύριας, Παμβώτιδας (Δροσοχωρίου) και Μαλακασίου.

Πηγή: agon.gr

epirusblog.gr
5 of 5
Γιάννενα: «Ελευθέρας» στην Εγνατία για όλους τους κατοίκους της Π.Ε. Ιωαννίνων
epirusblog.gr
5 of 5
Ιωάννινα 1057365795880413496
Σχόλια
item