Η ινδική πόλη που καταστράφηκε από Βιμάνα και την βρήκαν στον βυθό

Πριν από μερικά χρόνια έγινε λόγος για μια περίεργη ανακάλυψη: ήταν τα ερείπια μιας μεγάλης υποβρύχιας πόλης που βρίσκεται στον Κόλπο του Καμπάι, στην Ινδία.

Η σημασία της ανακάλυψης έγκειται όχι μόνο στο γεγονός ότι διατηρήθηκε μεγάλο μέρος της αρχιτεκτονικής της άθικτο, αλλά στα δεδομένα που προσφέρονται από τη χρονολόγηση αυτών των ερειπίων που, σύμφωνα με ερευνητές θα μπορούσε να ήταν δυνατόν αυτή η πόλη να έχει ηλικία πάνω από 9.500 χρόνια.

Αυτή η ανακάλυψη συσχετίστηκε σύντομα με την Dwarka και τον μύθο της “Χρυσής Πόλης”, της αρχαίας πόλης που βυθίστηκε στη θάλασσα και ανήκει στον θεό Krishna.

Το 2002, ο πυθμένας του Κόλπου του Καμπάι χαρτογραφήθηκε, οπότε περίεργοι ορθογώνιοι σχηματισμοί εμφανίστηκαν στα ραντάρ, με τετράγωνα και ορθογώνια σχήματα, βάθους περίπου 130 μέτρων. 

Οι εικόνες που αποκτήθηκαν έδειξαν δομές που θα μπορούσαν να μοιάζουν με σκάλες, ενώ μερικοί θεώρησαν ότι έβλεπαν ακόμη και ολόκληρους ναούς.

Σύμφωνα με το μύθο, η πόλη έχει ήδη βυθιστεί στη θάλασσα 6 φορές, με την τρέχουσα να είναι η έβδομη ανακατασκευή της πόλης.

Ο Murli Manohar Joshi, ο Ινδός Υπουργός Επιστημών και Τεχνολογίας, διέταξε να ανεβάσουν στην επιφάνεια τμήματα της περιοχής, ανακαλύπτοντας μεταξύ άλλων κεραμικά, γλυπτά, τμήματα τοίχων, ανθρώπινα υπολείμματα, ξύλο, αρχαία άγκυρα, πέτρινα εργαλεία και αρχαία αγγεία του πολιτισμού της κοιλάδας του Ινδού. Πράγματα που δείχνουν ότι ήταν ένας τόπος με σημαντική ανθρώπινη δράση.

Η χρονολόγηση του ξύλου έχει χρονολογηθεί σε περίπου 7.500 χρόνια π.Χ., ξεπερνώντας τους Αιγυπτιακούς και Μεσοποταμιούς κατά λίγες χιλιάδες χρόνια, που χρονολογούνται στα 5.000 χρόνια.

Σε συνέντευξη Τύπου που δόθηκε από τον Υπουργό Joshi, είπε:

“Ο αντίκτυπος αυτών των ανακαλύψεων θα είναι μεγάλος. Δεν είναι μόνο οι διάφορες θεωρίες για τους πρώτους ανθρώπινους οικισμούς στη χώρα που συνδέονται, αλλά θα ανοίξουν επίσης δρόμους για την κατανόηση των γεωμορφολογικών χαρακτηριστικών του Κόλπου του Καμπάι. 

Η περαιτέρω ανάλυση στον τομέα αυτό θα είναι πολύ σημαντική καθώς αυτό θα έχει μελλοντικές επιπτώσεις και θα μπορούσε να δώσει περισσότερο φως στην ανάπτυξη των ανθρώπινων πολιτισμών, εκτός από τις επιπτώσεις της στην ιστορία της Ινδίας”.

Βρισκόμαστε, άραγε, μπροστά σε μία από τις παλαιότερες πόλεις που χτίστηκαν από τον άνθρωπο; Ίσως είναι ενδιαφέρον να γνωρίζουμε το μύθο για την πόλη Dwarka, που περιγράφεται ως κατοικία του Krishna.

Λέγεται, λοιπόν, ότι χτίστηκε με μεγάλες κυκλώπειες πέτρες και ότι η κύρια πόρτα προστατευόταν από μια σφραγίδα αποτελούμενη από 3 κεφαλές. Την ιστορία γι ‘αυτή την πόλη είχε πει ο Arjuna, ο βασικός μαθητής του Krishna, στο μυθικό επικό κείμενο Majábharata του 3ου αιώνα π.Χ.

Η Dwarka ήταν μια τεράστια και πλούσια πόλη, που χτίστηκε σε ένα νησί από τον θεό Κρίσνα αφού έγινε βασιλιάς. Σε αυτή την υπέροχη πόλη υπήρχαν παλάτια από γυαλί και άλλα απίστευτα έργα. Εκεί ο Κρίσνα διατηρούσε μια μεγάλη στρατιά από ελέφαντες και άλογα.

Μυθολογικά, το Dwarka-Dvaravati, όπως είναι γνωστό στο σανσκριτικό, ήταν ο τόπος που επέλεξε ο Garuda, ο θείος αετός, ο οποίος έφερε τον Κρίσνα εδώ όταν έφυγε από τη Mathura. 

Ο Κρίσνα διέφυγε από το Mathura (στην κεντρική Ινδία) με τους ανθρώπους του, μετά από επανειλημμένες επιθέσεις από τον ισχυρό βασιλιά Yarasandha. Αλλά λόγω μιας κατάρας για τον ίδιο και την οικογένειά του, το νησί βυθίστηκε στη θάλασσα μετά το θάνατο του Krishna και τώρα δεν υπάρχει τίποτε άλλο παρά η μνήμη του.

Στα περίφημα κείμενα της Mahabharata λέγεται ότι αυτή η πόλη χτίστηκε από έναν θεό και αργότερα καταστράφηκε από ένα βιμάνα, το γνωστά ινδικά ιπτάμενα οχήματα

Πριν από μερικά χρόνια, όταν μια ομάδα ωκεανογράφων βρήκε τα υποθαλάσσια ερείπια, η κυβέρνηση απαγόρευσε περαιτέρω έρευνα για το θέμα αυτό, αφού λέγεται ότι σε αυτή την πόλη βρίσκεται η απάντηση σε πολλούς μύθους και ιστορίες…

diadrastika.com

epirusblog.gr
5 of 5
Η ινδική πόλη που καταστράφηκε από Βιμάνα και την βρήκαν στον βυθό
epirusblog.gr
5 of 5
περίεργα 4368154844443666497
item