Θεσπρωτία: Κεκλεισμένων των θυρών η Κυριακή της Ορθοδοξίας και η λιτάνευση των εικόνων... Θεσπρωτία: Κεκλεισμένων των θυρών η Κυριακή της Ορθοδοξίας και η λιτάνευση των εικόνων... | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Θεσπρωτία: Κεκλεισμένων των θυρών η Κυριακή της Ορθοδοξίας και η λιτάνευση των εικόνων...

Με εξαίρεση τους καθεδρικούς ναούς των δήμων της Θεσπρωτίας, σε όλους τους υπόλοιπους του νομού, η Κυριακή της Ορθοδοξίας εορτάστηκε κεκλεισμένων των θυρών και η λιτάνευση των εικόνων, όπου δεν παραλείφθηκε, έγινε εντός των ναών από τους ιερείς και τους ψάλτες. 

Έστω και με αυτές τις συνθήκες, συνειδητοποιήθηκε ότι η Εκκλησία του Χριστού, και μέσα από την αναστήλωση των εικόνων, αστράπτει και λάμπει. Θριαμβεύει ενάντια σε κάθε ψεύδος και πλάνη. 

Η πίστη αυτή, που αιώνες τώρα διατηρείται ανόθευτη και απαραχάρακτη μέσα στην Ορθοδοξία, η αλήθεια, που παραμένει ίδια και απαράλλακτη, και η οποία από γενιά σε γενιά παραδόθηκε και έφτασε μέχρι εμάς, αυτή μας οδηγεί με ασφάλεια από τους δρόμους αυτής της πρόσκαιρης ζωής στην αιώνια ζωή και σωτηρία. 

Στην εποχή της σύγχυσης, στην οποία ζούμε, πρέπει να μένουμε αμετακίνητοι στην Πίστη μας, οι Ορθόδοξοι, όχι από εγωισμό και πεισματική υπεράσπιση του δικού μας, αλλά από το χρέος μας προς το Θεό, τον εαυτό μας και την κοινωνία μας.

Να σημειωθεί ότι με τα ίδια μέτρα θα λειτουργήσουν οι ναοί κατά τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου και κατά τους Β΄ Χαιρετισμούς.   

epirusblog.gr
5 of 5
Θεσπρωτία: Κεκλεισμένων των θυρών η Κυριακή της Ορθοδοξίας και η λιτάνευση των εικόνων...
epirusblog.gr
5 of 5
Ήγουμενίτσα 1637606262116583858
Σχόλια
item