Ιράν: Απετράπη αεροπειρατεία σε εσωτερική πτήση -Ο δράστης ήθελε να οδηγήσει το αεροσκάφος στις «νότιες ακτές του Περσικού» Ιράν: Απετράπη αεροπειρατεία σε εσωτερική πτήση -Ο δράστης ήθελε να οδηγήσει το αεροσκάφος στις «νότιες ακτές του Περσικού» | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Ιράν: Απετράπη αεροπειρατεία σε εσωτερική πτήση -Ο δράστης ήθελε να οδηγήσει το αεροσκάφος στις «νότιες ακτές του Περσικού»

Αεροπειρατεία σε αεροσκάφος που πετούσε πάνω από το Ιράν απέτρεψαν οι Αρχές της χώρας, σύμφωνα με ανακοίνωση των Φρουρών της Επανάστασης.

Η αεροπειρατεία εκδηλώθηκε σε αεροσκάφος της Iran Air που είχε απογειωθεί από την πόλη Αχβάζ του νοτιοδυτικού Ιράν με προορισμό την πόλη Μασάντ, στα βορειοδυτικά. 

Αν και δεν κατονομάζεται ο δράστης, σύμφωνα με τους Φρουρούς της Επανάστασης σκόπευε να εκτρέψει το αεροσκάφος προς τις «νότιες ακτές του Περσικού Κόλπου», περιγραφή που ταιριάζει στο Μπαχρέιν, τη Σαουδική Αραβία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, τρεις χώρες που ερίζουν με την Τεχεράνη για την επιρροή που επιδιώκει να ασκεί η τελευταία στην ευρύτερη περιοχή.

Το αεροσκάφος τύπου Fokker 100 έκανε αναγκαστική προσγείωση στην πόλη Ισπαχάν, στο κεντρικό Ιράν, και ευτυχώς δεν σημειώθηκαν τραυματισμοί, αν και παραμένει άγνωστο αν ο επίδοξος αεροπειρατής ήταν οπλισμένος. 

Η Iran Aira διαθέτει τρία αεροσκάφη ηλικίας περίπου 30 ετών στο στόλο της, καθώς η Τεχεράνη παραμένει λόγω κυρώσεων αποκλεισμένη από τις αγορές αεροπλάνων.

Στις εσωτερικές πτήσεις στο Ιράν φέρεται να επιβαίνουν ένοπλα μέλη των Φρουρών της Επανάστασης για να αποτρέπουν τυχόν απόπειρες αεροπειρατείας.


epirusblog.gr
5 of 5
Ιράν: Απετράπη αεροπειρατεία σε εσωτερική πτήση -Ο δράστης ήθελε να οδηγήσει το αεροσκάφος στις «νότιες ακτές του Περσικού»
epirusblog.gr
5 of 5
κοσμος 6620690882780200645
Σχόλια
item