Είναι όλα αιτίες χωρισμού: Δέκα πράγματα που πρέπει να συζητούν τα ζευγάρια πριν τον γάμο

Οι άνθρωποι που επιθυμούν να κάνουν έναν επιτυχημένο γάμο θα πρέπει να επικοινωνήσουν στο ταίρι τους τις  μελλοντικές τους προσδοκίες πριν πουν «δέχομαι».

Με αυτόν τον τρόπο, θα μπορέσουν να αντιμετωπίσουν τα πιθανά εμπόδια στην διάρκεια του έγγαμου βίου.

Σας παρουσιάζουμε τις συζητήσεις που πρέπει να κάνουν όσοι σχεδιάζουν να παντρευτούν.

1. «Πώς θα μοιραστούμε τα οικονομικά;»

Είναι σημαντικό να κανονίσετε πώς να χειριστείτε τις κοινές σας αποταμίευσης. Ο καθένας από εσάς  μπορεί να χρειαστεί να έχει το δικό του ξεχωριστό λογαριασμό εκτός από τον κοινόχρηστο στον οποίο και οι δύο σας συνεισφέρετε κάθε μήνα. 

Το ποσό αυτό εξαρτάται από τα έξοδά σας και τους μισθούς σας. Επίσης, μπορείτε να συζητήσετε και να αποφασίσετε πότε θα χρησιμοποιούνται οι κοινές σας οικονομίες.

2.«Πώς αποταμιεύουμε για τη συνταξιοδότησή μας;»

Μια μέρα, όλοι πρέπει να αποσυρθούμε από τη δουλειά. Και το να παντρευτείς σημαίνει ότι πρέπει να συμπεριλάβει ο ένας τον άλλον στα συνταξιοδοτικά σου σχέδια. 

Θα πρέπει να φροντίσετε να έχετε αρκετές οικονομίες για τουλάχιστον  2 άτομα και να λάβετε υπ’όψιν τα πιθανά ιατρικά έξοδα σε περίπτωση που κάποιος από εσάς αρρωστήσει.

3.«Σκοπεύετε να κάνετε παιδιά;»

Δεν παντρεύονται όλοι για να αποκτήσουν παιδιά. Και όταν και  οι δύο σύζυγοι θέλουν παιδιά, υπάρχουν και άλλα πράγματα που πρέπει να ξεδιαλύνετε, όπως τον τρόπο που θα μεγαλώσετε τα παιδιά σας, τι θα κάνατε αν τα παιδιά έχουν αναπηρίες ή πώς θα αντιδρούσατε εάν μεγάλωναν διαφορετικά από αυτό που περιμένατε.

4.”Τι θα κάνετε αν δεν μπορείτε να κάνετε παιδιά;”

Για μερικούς ανθρώπους, η απόκτηση παιδιών είναι σκοπός ζωής. Έτσι, εάν για κάποιο λόγο ένα ζευγάρι δεν μπορεί να κάνει παιδιά, θα πρέπει να σκεφτεί τι θα κάνει για να αντιμετωπίσει αυτό το ζήτημα. 

Μπορεί να επιλέξουν να υιοθετήσουν ένα παιδί, να υποβληθούν σε εξωσωματική γονιμοποίηση ή να πάρουν διαζύγιο και να παντρευτούν κάποιο άλλο άτομο.

5.«Πώς θα χωρίσουμε τις δουλειές μας;»

Οι μικροδουλειές μπορεί να φαίνονται ασήμαντο θέμα προς συζήτηση, αλλά μπορούν να αποτελέσουν έναυσμα για έναν καταλυτικό καυγά. 

Αυτό συμβαίνει επειδή ένα άτομο μπορεί να αισθάνεται ότι επιβαρύνεται με όλες τις δουλειές και τα κάνει όλα μόνο του. Για να διασφαλίσετε την ηρεμία στο σπίτι, προτείνεται να συζητήσετε και να μοιράσετε τις δουλειές στο σπίτι.

6.«Τι θεωρείται απιστία;»

Ίσως πιστεύουμε ότι υπάρχει μια κοινή παγκόσμια αντίληψη του τι θεωρείται απιστία, αλλά ο όρος μπορεί να σημαίνει διαφορετικά πράγματα για τον καθένα. Για παράδειγμα, ένα άτομο μπορεί να πιστεύει ότι το φιλί είναι απιστία, ενώ ένα άλλο μπορεί να θεωρεί ότι η απλή συνάντηση με έναν πρώην είναι απαράδεκτη. 

Υπάρχουν επίσης άνθρωποι που πιστεύουν ότι το να ερωτεύεσαι  κάποιον τρίτο είναι απιστία. Ως εκ τούτου, ένα ζευγάρι πρέπει να ξεδιαλύνει τι πιστεύει για αυτό το θέμα για να αποφευχθούν οι παρεξηγήσεις.

7.”Ποια είναι τα όνειρά σας και τα μελλοντικά σας σχέδια;”

“Πως βλέπεις τον εαυτό σου 5 έως 30 χρόνια ;” Αυτό μπορεί να ακούγεται σαν μια ερώτηση συνέντευξης, αλλά οι φιλοδοξίες ενός ατόμου μπορεί να μην ταιριάζουν με την ιδέα του συντρόφου τους για το τι σημαίνει ευτυχισμένος γάμος. 

Η ερώτηση αυτή θα μπορούσε να βοηθήσει τους ανθρώπους να φανταστούν πώς θα είναι η κοινή ζωή τους.

8.”Πότε θα σπάνε οι συμφωνίες;”

Για παράδειγμα, ένα άτομο μπορεί να έχει την ανάγκη να διατηρήσει τα πάντα σε τάξη, ενώ ο σύντροφος του μπορεί να αισθάνεται πιο άνετα σε ένα πιο ακατάστατο περιβάλλον. 

Εάν αυτά τα πράγματα συζητηθούν νωρίς, μπορεί να επέλθει αρμονία στην σχέση.

9.«Πώς σκοπεύετε να φροντίσετε τους γονείς σας;»

Οι γονείς θα γεράσουν και ίσως ακόμη και αρρωστήσουν, πράγμα που σημαίνει ότι μπορεί να χρειαστεί να τους φροντίσετε. 

Οι αποφάσεις αν θέλετε ή όχι να ζήσετε μαζί τους, ποιος θα τους φροντίσει ή τι ποσό είστε διατεθειμένα να παρέχετε για την φροντίδα τους, είναι  καλό να συμπεριληφθούν στη λίστα των ζητημάτων που πρέπει να εξετάσει ένα ζευγάρι πριν παντρευτεί.

10.”Ποιο είναι το ιατρικό ιστορικό σας ;”

Το να είσαι βιολογικά συμβατός είναι ζωτικής σημασίας, ειδικά εάν σκοπεύετε να αποκτήσετε παιδιά. Πρέπει να είστε ειλικρινείς για το ιστορικό υγείας σας , συμπεριλαμβανομένου του ιστορικού των οικογενειών σας. Με αυτόν τον τρόπο, μπορείτε να προετοιμαστείτε ψυχικά για ό, τι μπορεί να έρθει στο μέλλον.

epirusblog.gr
5 of 5
Είναι όλα αιτίες χωρισμού: Δέκα πράγματα που πρέπει να συζητούν τα ζευγάρια πριν τον γάμο
epirusblog.gr
5 of 5
ενδιαφέροντα 5991519631679239595
item