Μπάιντεν: Επαρκείς δόσεις εμβολίων για όλους τους ενήλικους στις ΗΠΑ μέχρι τα τέλη Μάϊου

Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν διαβεβαίωσε σήμερα πως οι ΗΠΑ θα διαθέτουν «Εξαιρετικά νέα, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι τελειώσαμε. Να είστε σε εγρήγορση».

«Κινούμαστε προς το να έχουμε επαρκείς δόσεις εμβολίων για όλους τους ενήλικους στις ΗΠΑ μέχρι τα τέλη Μάϊου», δήλωσε ο Μπάιντεν, που είχε αναφέρει μια προθεσμία στα τέλη Ιουλίου πριν από μερικές εβδομάδες.

«Εξαιρετικά νέα, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι τελειώσαμε. Να είστε σε εγρήγορση!», πρόσθεσε.

Παράλληλα ανακοίνωσε πως η αμερικανική φαρμακευτική Merck θα βοηθήσει την ανταγωνίστρια της φαρμακευτική, Johnson & Johnson, στην παρασκευή του μονοδικού εμβολίου της που εγκρίθηκε για χρήση το Σαββατοκύριακο από τον αμερικανικό οργανισμό φαρμάκων (FDA), σε μια συνεργασία που ο Μπάιντεν δήλωσε πως είναι παρόμοια με εκείνες που έγιναν κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.

Με εμβόλια τριών εταιριών πλέον εγκεκριμένα για χρήση και διαθέσιμα – Pfizer, Moderna και Johnson & Johnson – ο Μπάιντεν δήλωσε βέβαιος πως η χώρα θα εκπληρώσει το στόχο που έθεσε ο Δημοκρατικός πρόεδρος για την χορήγηση 100 εκατομμυρίων δόσεων εμβολίων κατά της Covid-19 μέσα στις πρώτες 100 μέρες θητείας του.

epirusblog.gr
5 of 5
Μπάιντεν: Επαρκείς δόσεις εμβολίων για όλους τους ενήλικους στις ΗΠΑ μέχρι τα τέλη Μάϊου
epirusblog.gr
5 of 5
κοσμος 1192771251083411745
item