Άρτα: Αναβαθμίζεται με νέες υπηρεσίες το ΚΕΠ Υγείας του Δήμου Άρταίων

Σε μία περίοδο που ο οικογενειακός προϋπολογισμός αντιμετωπίζει όλο και μεγαλύτερες δυσκολίες και έρευνες έχουν δείξει ότι πολλοί πολίτες αμελούν να κάνουν προληπτικές εξετάσεις, ακριβώς γιατί η πανδημία έχει φέρει μεγάλες ανατροπές στη ζωή όλων, ο Δήμος Αρταίων αναλαμβάνει μια ακόμη πρωτοβουλία για την υποστήριξη της υγείας των Αρτινών...

Πλέον, το ΚΕΠ Υγείας εντασσόμενο στη Διαδημοτική Δομή, θα μπορεί να συμβουλεύει και για τις προληπτικές εξετάσεις που προτείνονται βάσει διεθνών κατευθυντήριων οδηγιών, για την έγκαιρη διάγνωση συγκεκριμένων νοσημάτων.

Ειδικότερα, αυτό σημαίνει πως σε όσους δημότες το επιθυμούν, θα προτείνονται συγκεκριμένες επισκέψεις και εξετάσεις στο θεράποντα ιατρό τους, ώστε να υπάρχει έγκαιρη αντιμετώπιση των νοσημάτων.

Διευκρινίζεται ότι το ΚΕΠ Υγείας, έρχεται να συμπληρώσει τις δημόσιες και ιδιωτικές δομές, αφού βασικό του μέλημα είναι η ευαισθητοποίηση, η ενημέρωση, η διοργάνωση προληπτικών εξετάσεων και, φυσικά, η παραπομπή – διασύνδεση με τις λοιπές δομές υγείας. Και όλα αυτά για όλους, ανεξαρτήτου ασφαλιστικής ικανότητας.

Πρόκειται πραγματικά για ένα πολύτιμο εργαλείο στον Δήμο Αρταίων, το οποίο παρέχεται μέσω του Εθνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων – Προαγωγής Υγείας (Ε.Δ.Δ.Υ.Π.Π.Υ.) που ο Δήμος Αρταίων είναι Μέλος, όπως και πολλοί άλλοι Δήμοι.

Το ΚΕΠ Υγείας στεγάζεται προσωρινά στο Δημαρχείο, σε ξεχωριστό γραφείο και μετά την ολοκλήρωση των εργασιών, θα μεταφερθεί στα δημοτικά κτίρια μπροστά από τον Άγιο Δημήτριο.

Το ΚΕΠ Υγείας θα συντονίζει:

- Την οργάνωση προληπτικών εξετάσεων από δημόσιους ή ιδιωτικούς φορείς και φυσικά πρόσωπα (κατά τα Διεθνή Πρωτόκολλα) για τα νοσήματα: Καρκίνος του παχέος εντέρου, Καρκίνος του τραχήλου της μήτρας, Καρκίνος του μαστού, Καρκίνος του προστάτη, Καρδιαγγειακός κίνδυνος, Ανεύρυσμα κοιλιακής αορτής, Μελάνωμα, Κατάθλιψη και Άνοια

- Την δωρεάν παροχή υπηρεσιών σε ευπαθείς ομάδες

- Την ανάπτυξη προγραμμάτων αγωγής και προαγωγής της υγείας

Το όφελος για τον δημότη της Άρτας είναι:

- Ενημερώνεται μέσα από τα διεθνή διαγνωστικά πρωτόκολλα για τις προληπτικές εξετάσεις που οφείλει να κάνει

- Ενημερώνεται για τις λίστες των παροχών ιατρών και διαγνωστικών εργαστηρίων που συνεργάζονται με τα ΚΕΠ Υγείας και μπορούν να τον διευκολύνουν στις προληπτικές του εξετάσεις

- Ευπαθείς ανασφάλιστες ομάδες μπορούν να ωφεληθούν των υπηρεσιών πρόληψης και προαγωγής της υγείας που συντονίζονται από τα ΚΕΠ Υγείας χωρίς οικονομική επιβάρυνση.

- Δυνατότητα, μέσα από σύγχρονο ιατρικό λογισμικό, να αποκτήσει τον δικό του φάκελο υγείας, που (αν το επιθυμεί) θα τον συμπληρώνει ο θεράποντας ιατρός ή ο πιστοποιημένος υπάλληλος των ΚΕΠ Υγείας.

- Μπορεί να λάβει προσωποποιημένες υπηρεσίες προσανατολισμού για τους αρμόδιους υγειονομικούς φορείς σε περίπτωση που νοσήσει.

- Ενημερώνεται για τα προγράμματα προαγωγής της υγείας που διοργανώνονται από τα ΚΕΠ Υγείας και του δίνεται η δυνατότητα πρόσβασης στη σύγχρονη γνώση και υιοθέτησης υγιεινών συμπεριφορών.

«Επεκτείνουμε την λειτουργία των ΚΕΠ Υγείας με μια νέα δομή για τους δημότες μας, ένα ισχυρό εργαλείο στη διάθεση όλων για την πρόληψη και την προαγωγή της υγείας. Στόχος μας είναι η πρόληψη να μπει συνειδητά στη ζωή όλων μας. Η νέα αυτή δομή, προσθέτει έναν ακόμη κρίκο στην αλυσίδα της κοινωνικής μέριμνας και στις προτεραιότητες της κοινωνικής μας πολιτικής. 

Με την συνεργασία του Ιατρικού Συλλόγου δημιουργούμε ένα δίκτυο παροχών υγείας μέσω του οποίου οι πολίτες θα μπορούν να απευθυνθούν για εξετάσεις έγκαιρης διάγνωσης μέσω του ΚΕΠ Υγείας στους ιδιώτες γιατρούς της Άρτας.

Σε ένα άλλο ζήτημα που μπορούμε να σταθούμε δίπλα στους δημότες μας,  μέσω του ΚΕΠ Υγείας, είναι η ενημέρωση και η βοήθεια σχετικά με το Εθνικό Σχέδιο Εμβολιαστικής Κάλυψης κατά του COVID 19«, ανέφερε σε δήλωσή του ο Δήμαρχος Αρταίων Χρήστος Τσιρογιάννης.

Επιπλέον, οι ενδιαφερόμενοι  δημότες μπορούν να ενημερωθούν για τους γιατρούς που συνεργάζονται με τα ΚΕΠ Υγείας, στο τηλέφωνο 26810-22191, στο e-mail kepygeiasartas@arta.gr, καθώς και στη σελίδα facebook.com/kepygeiasartas.


epirusblog.gr
5 of 5
Άρτα: Αναβαθμίζεται με νέες υπηρεσίες το ΚΕΠ Υγείας του Δήμου Άρταίων
epirusblog.gr
5 of 5
Αρτα 8627407344481026150
item