Βρετανία: Εξηγήσεις για τη βίαιη παρέμβαση της αστυνομίας σε διαδήλωση ζητά η υφυπουργός Εσωτερικών

Η αστυνομία του Λονδίνου πρέπει να δώσει εξηγήσεις για τη βίαιη επέμβασή της στην ολονυκτία που πραγματοποιήθηκε χθες στη μνήμη μιας 33χρονης γυναίκας, η οποία απήχθη και δολοφονήθηκε πριν μερικές ημέρες, δήλωσε η υφυπουργός Εσωτερικών της Βρετανίας, Βικτώρια Άτκινς.

Η αντίδραση της κυβέρνησης στη Βρετανία έρχεται μετά την οργή που προκάλεσε στην κοινή γνώμη η δημοσιοποίηση φωτογραφιών που δείχνουν αστυνομικούς να τραβούν με τη βία κάποιες από τις συγκεντρωμένες γυναίκες.

Το Σάββατο έγινε γνωστό πως αστυνομικός τέθηκε υπό κράτηση με την κατηγορία της δολοφονία της 33χρονης, υπόθεση που προκάλεσε έντονες αντιδράσεις στην κοινωνία ολόκληρης της Βρετανίας.

Αστυνομικοί τραβούσαν με βία γυναίκες

Αυτόπτες μάρτυρες δήλωσαν ότι είδαν την αστυνομία να τραβά με τη βία αρκετές γυναίκες από την ολονυκτιά που πραγματοποιήθηκε στο Κλάπαμ Κόμον, κοντά στο σημείο όπου εθεάθη για τελευταία φορά ζωντανή η Σάρα Έβεραρντ το βράδυ της 3ης Μαρτίου όταν επέστρεφε πεζή σπίτι της.

«Χθες το βράδυ οι άνθρωποι ήταν πάρα πολύ στενοχωρημένοι, τα συναισθήματα ήταν έντονα, όπως είναι απολύτως κατανοητό, και η αστυνομία (…) θα πρέπει να δώσει εξηγήσεις στον υπουργό Εσωτερικών», τόνισε η Άτκινς μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Sky News.

Οργή για την εξαφάνιση και τον φόνο της Έβεραντ στη Βρετανία

Η εξαφάνιση και ο φόνος της Έβεραρντ, εγκλήματα για τα οποία έχουν απαγγελθεί κατηγορίες εναντίον ενός αστυνομικού, ώθησαν πολλές γυναίκες να διηγηθούν ιστορίες για τους κινδύνους που έχουν αντιμετωπίσει όταν περπατούν μόνες τους τη νύκτα, ενώ έχει προκαλέσει και αγανάκτηση για την αποτυχία της αστυνομίας και ευρύτερα της κοινωνίας να αντιμετωπίσει το φαινόμενο αυτό.


epirusblog.gr
5 of 5
Βρετανία: Εξηγήσεις για τη βίαιη παρέμβαση της αστυνομίας σε διαδήλωση ζητά η υφυπουργός Εσωτερικών
epirusblog.gr
5 of 5
κοσμος 2581606935003934043
item