Κορωνοϊός: Σύσκεψη Μητσοτάκη για την πανδημία - Πιέζονται τα νοσοκομεία της Αττικής

Πραγματοποιήθηκε σήμερα, υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, η τακτική σύσκεψη για την εξέλιξη της πανδημίας του κορωνοϊού.

Στη διάρκεια της σύσκεψης, παρουσία του υπουργού Υγείας Βασίλη Κικίλια και του καθηγητή λοιμωξιολογίας Σωτήρη Τσιόδρα, εξετάστηκαν τα τελευταία επιδημιολογικά δεδομένα.

Συζητήθηκε, επίσης, η περαιτέρω συνεργασία με τον ιδιωτικό τομέα Υγείας όπου και με όποιο τρόπο κριθεί αναγκαίο από την κυβέρνηση.

Το τελευταίο 48ωρο πάντως ήταν πολύ δύσκολο για τα νοσοκομεία της Αττικής. Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή του το protothema.gr, χθες και προχθές καταγραφηκαν 520 εισαγωγές ασθενών με κορωνοϊό στα νοσοκομεία του λεκανοπεδίου.

Συνολικά, στο ΕΣΥ καταγράφηκαν 937 εισαγωγές, αριθμός που αντανακλά τη «μάχη» που έγινε στο ΕΚΑΒ για να οργανώνει τις διακομιδές προς τα νοσοκομεία, στα Επείγοντα που υποδέχονταν κατά δεκάδες τους ασθενείς και στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) που αναζητούσαν ελεύθερο κρεβάτι για τα βαριά περιστατικά.

Οι διασωληνωμένοι χθες ανήλθαν σε 564, συνεχίζοντας τη σταθερά ανοδική πορεία τους.

Οι νοσηλευόμενοι λόγω κορωνοϊού έχουν φτάσει τους 4.326, με τους 1.001 να βρίσκονται σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, Αυξημένης Φροντίδας, Ειδικών Λοιμώξεων, θαλάμους αρνητικής πίεσης.

Στα νοσοκομεία της Αττικής οι ασθενείς με λοίμωξη Covid-19 έχουν ξεπεράσει τους 2.220, με τους 342 να νοσηλεύονται σε μονάδες.

Άλλοι 738 νοσηλεύονται στα νοσηλευτικά ιδρύματα της Μακεδονίας και της Θράκης, με την πίεση να είναι πιο μεγάλη σε αυτά της Θεσσαλονίκης.

Σε ό,τι αφορά τις εισαγωγές στην Πελοπόννησο και τη Δυτική Ελλάδα, τα αρνητικά πρωτεία στις εισαγωγές ασθενών με Covid-19 κρατά σταθερά η Αχαΐα. Συνολικά στα νοσοκομεία της 5ης και 6ης Υγειονομικης περιφέρειας νοσηλεύονται 824 ασθενείς.

Τέλος, συνεχής αλλά ήπια αύξηση καταγράφεται και στις εισαγωγές ασθενών στα νοσοκομεία της Κρήτης, όπου οι νοσηλευόμενοι έχουν φτάσει τους 120.
epirusblog.gr
5 of 5
Κορωνοϊός: Σύσκεψη Μητσοτάκη για την πανδημία - Πιέζονται τα νοσοκομεία της Αττικής
epirusblog.gr
5 of 5
πολιτική 6170347651622060120
item