Πρέβεζα: Ο Σύλλογος Γυναικών Θεσπρωτικού εναντιώνεται στη δημιουργία αιολικού πάρκου στον ορεινό όγκο της περιοχής

Μια ακόμη φωνή ενάντια στη δημιουργία αιολικού πάρκου στα βουνά της Λάκκας Σουλίου έρχεται να προστεθεί στις διαμαρτυρίες που το τελευταίο διάστημα έχουν εκφραστεί για το συγκεκριμένο θέμα.

Πιο συγκεκριμένα ο Σύλλογος Γυναικών Θεσπρωτικού (ενόψει και της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου που θα πραγματοποιηθεί αύριο Τετάρτη στις 7 το απόγευμα) απέστειλε προς τον Δήμαρχο Ζηρού Νίκο Καλαντζή και τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου επιστολή, με την οποία ζητά να κινηθεί νομικά ενάντια στην βεβαίωση παραγωγού της ΡΑΕ για τοποθέτηση 25 ανεμογεννητριών στον ορεινό όγκο της περιοχής.

Όπως αναφέρει μεταξύ άλλων ο Σύλλογος Γυναικών Θεσπρωτικού δεν υπάρχει πλήρης ενημέρωση προς τους φορείς και τους δημότες για τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις που θα έχει η δημιουργία του αιολικού πάρκου, ενώ θολό είναι το τοπίο τόσο για τις θέσεις εργασίας που θα προκύψουν όσο και για τυχόν ανταποδοτικά οφέλη που θα έχουν οι κάτοικοι της περιοχής.

Καταλήγοντας διευκρινίζουν ότι δεν είναι αντίθετοι στην αξιοποίηση μορφών ενέργειας που θα διαφυλάξουν το περιβάλλον, όμως αυτό προϋποθέτει περιβαλλοντική μελέτη και σωστή ενημέρωση.

epirusblog.gr
5 of 5
Πρέβεζα: Ο Σύλλογος Γυναικών Θεσπρωτικού εναντιώνεται στη δημιουργία αιολικού πάρκου στον ορεινό όγκο της περιοχής
epirusblog.gr
5 of 5
Πρεβεζα 9062068060570156867
item