Μαρία Βοσκοπούλου: Οι δύο συμβουλές που κρατά από τους καταξιωμένους γονείς της έως σήμερα

Η Μαρία Βοσκοπούλου είχε την τύχη να κληρονομήσει το ταλέντο των καταξιωμένων γονιών της, της Άντζελας Γκερέκου και του Τόλη Βοσκόπουλου

Η νεαρή ηθοποιός, η οποία έκανε το ντεμπούτο της στη σειρά της ΕΡΤ “Τα καλύτερα μας χρόνια” παραχώρησε κοινή συνέντευξη με τη μητέρα της στο περιοδικό OK! και στην Σοφία Τουντούρη, με αφορμή την πρωτοποριακή διαδραστική καλλιτεχνική κίνηση I Am Not A Doll, που στέλνει το μήνυμα κατά της βίας των γυναικών.

Μαρία, μίλησέ μας για αυτό το πρότζεκτ και το πολύ σημαντικό του μήνυμα.

Το #iamnotadoll είναι ένα πρότζεκτ που μου φάνηκε από την αρχή πολύ ενδιαφέρον. 

Φυσικά και το στηρίζω, αφού το μήνυμα που περνάει για την ευαισθητοποίηση σε θέματα που αφορούν το φύλο σχετικά με τη βία αλλά και την εκμετάλλευση είναι πάρα πολύ σημαντικό και κάθε τέτοια προσπάθεια χρειάζεται στη στήριξη όλων μας. 

Είναι τιμή μου η συμμετοχή μου σε αυτό. Ήταν μια πρωτοβουλία της Ιωάννας Παρασκευά, Conceptual Fine Art Creator, με στόχο να παρακινήσει κυρίως τους νέους να υιοθετήσουν την ιδέα της ουσιαστικής ισότητας μεταξύ των δύο φύλων και την εξάλειψη κάθε μορφή διάκρισης και βίας.

Νιώθεις πως αυτό που συμβαίνει σήμερα θα καταφέρει να χτίσει ένα τείχος προστασίας για τα επόμενα υποψήφια θύματα κακοποίησης;

Αισθάνομαι θαυμασμό και ευγνωμοσύνη για την Σοφία Μπεκατώρου που έκανε την αρχή αλλά και για όλα τα θύματα που βρήκαν το θάρρος να μιλήσουν. 

Πιστεύω και εύχομαι ότι θα λειτουργήσει ως τείχος προστασίας όσο και ως μια ώθηση για άλλους ανθρώπους να μιλήσουν για δικές τους ανάλογες εμπειρίες. Γιατί πια κανείς δεν είναι μόνος του απέναντι σε αυτό.

Ποια συμβουλή του πατέρα σου και ποια της μητέρας σου κρατάς;

«Να προσέχω πού δείχνω εμπιστοσύνη» και «Να είμαι ο εαυτός μου» αλλά ανεξάρτητα από συμβουλές πιστεύω πως ο καθένας μας πρέπει να κάνει τα δικά του βήματα ή και λάθη ενδεχομένως.

epirusblog.gr
5 of 5
Μαρία Βοσκοπούλου: Οι δύο συμβουλές που κρατά από τους καταξιωμένους γονείς της έως σήμερα
epirusblog.gr
5 of 5
show biz 6851755715728399909
item