Υπόθεση κατασκοπείας στην Ιταλία: Αξιωματικός παρέδιδε απόρρητα έγγραφα σε Ρώσο στρατιωτικό Υπόθεση κατασκοπείας στην Ιταλία: Αξιωματικός παρέδιδε απόρρητα έγγραφα σε Ρώσο στρατιωτικό | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Υπόθεση κατασκοπείας στην Ιταλία: Αξιωματικός παρέδιδε απόρρητα έγγραφα σε Ρώσο στρατιωτικό

Αξιωματικός του ιταλικού Πολεμικού Ναυτικού συνελήφθη στη Ρώμη με την κατηγορία της κατασκοπείας και της παροχής απόρρητων εγγράφων σε Ρώσο στρατιωτικό.

Όπως μεταδίδουν τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, το υπουργείο Εξωτερικών της Ιταλίας κάλεσε τον Ρώσο πρέσβη στην Ρώμη να δώσει εξηγήσεις.

Σύμφωνα με την εφημερίδα La Repubblica, ο Ιταλός αξιωματικός συνελήφθη χθες, Τρίτη, το βράδυ από τους καραμπινιέρους, οι οποίοι τον παρακολουθούσαν και φέρονται να τον είδαν να παραδίδει απόρρητα έγγραφα, έναντι αμοιβής, σε στρατιωτικό που εργάζεται στην Ρωσική πρεσβεία στην Ιταλία. Ο τελευταίος φαίνεται πως έχει διπλωματική ασυλία

«Πρόκειται για το πρώτο σοβαρό συμβάν κατασκοπείας σε βάρος της χώρας μας από το τέλος του ψυχρού πολέμου», τονίζουν πολλά ιταλικά μέσα ενημέρωσης.

Ο Ιταλός αξιωματικός φέρεται να παρέδωσε στον ρώσο συνάδελφό του και απόρρητα έγγραφα του ΝΑΤΟ, γράφει η εφημερίδα Corriere della Sera.

Σύμφωνα με την εφημερίδα του Μιλάνου, πρόκειται για έναν αντιπλοίαρχο, ο οποίος δεν έθεσε σε κίνδυνο μόνο την ασφάλεια της Ιταλίας, αλλά και άλλων συμμάχων χωρών.

Παράλληλα, όπως έγινε γνωστό, ο Ρώσος αξιωματικός που έλαβε τα απόρρητα έγγραφα (και ο οποίος κατηγορείται επίσης από τις ιταλικές αρχές για κατασκοπεία) πρόκειται να απελαθεί.

epirusblog.gr
5 of 5
Υπόθεση κατασκοπείας στην Ιταλία: Αξιωματικός παρέδιδε απόρρητα έγγραφα σε Ρώσο στρατιωτικό
epirusblog.gr
5 of 5
κοσμος 4908230043893629604
Σχόλια
item