Γιάννενα: Σε καλό δρόμο η δημιουργία του «Κέντρου για το Παιδί» Γιάννενα: Σε καλό δρόμο η δημιουργία του «Κέντρου για το Παιδί» | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Γιάννενα: Σε καλό δρόμο η δημιουργία του «Κέντρου για το Παιδί»

Ένα έργο που θα προσφέρει σημαντικές κοινωνικές υπηρεσίες στο Δήμο Ιωαννιτών, το Κέντρο γα το Παιδί» στο πρ. Άσυλο Ανιάτων, παίρνει το δρόμο της δημοπράτησης, μετά και τη σύμφωνη γνώμη για τα σχέδια τευχών διακήρυξης και την ανοιχτή διαδικασία ηλεκτρονικού διαγωνισμού από την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης Επιχειρησιακού Προγράμματος Περιφέρειας Ηπείρου.

Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 3.012.686,40 ευρώ και φορέας υλοποίησης είναι ο Δήμος Ιωαννιτών.

Η Οικονομική Επιτροπή

Πρόκειται για μία από τις σημαντικότερες παρεμβάσεις στην «καρδιά» του αστικού ιστού που αφενός θα αξιοποιήσει τις παλιές και εγκαταλειμμένες εγκαταστάσεις του «Ασύλου Ανιάτων» και αφετέρου θα δημιουργήσει σημαντικές κοινωνικές υποδομές.

Επιπλέον με την συγκεκριμένη παρέμβαση θα αναβαθμιστεί η ευρύτερη περιοχή και θα ικανοποιηθεί ένα αίτημα ετών των κατοίκων.

Μετά την σύμφωνη γνώμη, την δημοπράτηση του έργου ενέκρινε η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Ιωαννιτών κατά την χθεσινή συνεδρίασή της.

«Το έργο είναι ένα από τα σημαντικότερα και για την περιοχή αλλά και για τα παιδιά με τα ειδικά χαρίσματα. 

Ένας χώρος εγκαταλειμμένος και αποκομμένος από την γειτονιά θα αξιοποιηθεί με τον καλύτερο τρόπο και θα γίνει ένα ζωντανό κύτταρο της περιοχής», υπογράμμισε σε δηλώσεις του ο αντιδήμαρχος Έργων Γιώργος Αρλέτος.

Τι προβλέπεται

Σύμφωνα με όσα προβλέπονται στην μελέτη, στους χώρους του Ασύλου Ανιάτων θα κατασκευαστεί κτίριο ΚΔΑΠ-ΜΕΑ επιφάνειας 635 τετραγωνικών το οποίο θα έχει τον απαραίτητο εξοπλισμό ώστε να εξυπηρετεί αποκλειστικά τις ανάγκες των ατόμων με αναπηρία και θα περιλαμβάνει όλους τους απαιτούμενους χώρους -αίθουσες-γραφεία για την εύρυθμη λειτουργία του. Το κτίριο θα διαθέτει υπόγειο επιφάνειας 175.30 τμ. το οποίο θα περιλαμβάνει βοηθητικούς χώρους.

Θα κατασκευαστεί επίσης κτίριο ΚΔΑΠ επιφάνειας 490 τετραγωνικών το οποίο θα διαθέτει τον απαραίτητο εξοπλισμό και όλους τους απαιτούμενους βοηθητικούς χώρους ώστε να εξυπηρετεί παιδιά τυπικής ανάπτυξης.

Ο υπαίθριος χώρος θα είναι κατάλληλα διαμορφωμένος και εξοπλισμένος με γνώμονα την απρόσκοπτη μετακίνηση των ατόμων με αναπηρία και θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων: Στεγασμένους υπαίθριους χώρους, υπαίθριο χώρο παιχνιδιού με εξοπλισμό και όργανα (παιχνίδια) κατάλληλα για την ανάπτυξη δραστηριοτήτων και από άτομα με αναπηρία, διαδρομές ποδηλάτου, χώρους πρασίνου και θέσεις στάθμευσης.

Πηγή: proinoslogos.gr
epirusblog.gr
5 of 5
Γιάννενα: Σε καλό δρόμο η δημιουργία του «Κέντρου για το Παιδί»
epirusblog.gr
5 of 5
Ιωάννινα 4502921344383074063
Σχόλια
item