Γιάννενα: Παίρνουν προτεραιότητα Πλατεία Χατζή και είσοδοι της πόλης μέσω του προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης» Γιάννενα: Παίρνουν προτεραιότητα Πλατεία Χατζή και είσοδοι της πόλης μέσω του προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης» | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Γιάννενα: Παίρνουν προτεραιότητα Πλατεία Χατζή και είσοδοι της πόλης μέσω του προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης»

Δείγμα των προθέσεών της για τα έργα που φιλοδοξεί να υλοποιήσει τα επόμενα χρόνια, δίνει η δημοτική αρχή, μέσω της διεκδίκησης χρηματοδότησης για την εκπόνηση μελετών από το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης».

Η Οικονομική Επιτροπή, κατά τη σημερινή της συνεδρίαση, ενέκρινε την υποβολή της πράξης για την εκπόνηση τεχνικών μελετών για έργα, με το ένα σκέλος να αφορά την ανάπλαση κοινόχρηστων χώρων, μεταξύ των οποίων και η πλατεία Χατζή στους Αμπελόκηπους, και το δεύτερο παρεμβάσεις στις εισόδους της πόλης.

Σε ό,τι αφορά τους κοινόχρηστους χώρους, εκτός της πλατείας Χατζή, αντικείμενο της μελέτης αποτελούν οι πλατείες στις κοινότητες Βασιλικής και Πλατανιάς (περιοχή Καραδήμα). 

Η βασική στόχευση της μελέτης είναι η διαμόρφωση σύγχρονων και λειτουργικών πολυχώρων, όπου θα βρίσκεται σε πλήρη αρμονία η συνάθροιση κοινού, ο πολιτισμός, η αναψυχή, το φυσικό και το ανθρωπογενές περιβάλλον.

Όπως είναι αντιληπτό, το μεγαλύτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει η πλατεία Χατζή, που αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους κοινόχρηστους χώρους για την περιοχή των Αμπελοκήπων αλλά και για ολόκληρη την πόλη, με έκταση περίπου πέντε στρέμματα. 

Παρά τις παρεμβάσεις των προηγούμενων χρόνων με τη χαλικόστρωση και τη δημιουργία δύο παιδικών χαρών, μέχρι σήμερα δεν έχει καταφέρει να παρουσιάζει την εικόνα πλατείας, μοιάζοντας περισσότερο με αλάνα. 

Στόχος της δημοτικής αρχής είναι ο χώρος να διαμορφωθεί σε ένα σύγχρονο «πράσινο» φιλικό πάρκο δραστηριοτήτων αναψυχής και πολιτισμού.

Στην κοινότητα Βασιλικής είναι αισθητή η απουσία κοινόχρηστων χώρων. Σκοπός της μελέτης είναι η διαμόρφωση ενός λειτουργικού κοινόχρηστου χώρου, τριάμισι περίπου στρεμμάτων, που σε συνδυασμό με το ανακαινισμένο κτίριο του παλιού δημοτικού σχολείου, μπορεί να δημιουργήσει ένα σύμπλεγμα χρήσεων. 

Στην περιοχή Καραδήμα η μελέτη θα επικεντρωθεί στη διαμόρφωση κοινοχρήστων χώρων που θα συμβάλουν στην αναβάθμιση της περιοχής.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν και οι προτάσεις για τη μελέτη αναβάθμισης των εισόδων της πόλης, αυτής από το Γιαννιώτικο Σαλόνι και αυτών από το Νοσοκομείο «Χατζηκώστα» και το αεροδρόμιο.

Αντικείμενο της πρώτης πρότασης αποτελεί η εκπόνηση του συνόλου των απαιτούμενων μελετών για την αναβάθμιση του κεντρικού οδικού άξονα εισόδου της πόλης από την Ε.Ο. Ιωαννίνων – Αθηνών (από τον κόμβο του Πανηπειρωτικού έως τον κόμβο της Δομπόλης), καθώς και δύο κάθετων αξόνων, της οδού Ανεξαρτησίας μεταξύ των περιοχών Βρυσούλας και Ανατολής και της οδού Αρσένη Γεροντικού μεταξύ των οικισμών Βελισσαρίου και Σεισμοπλήκτων.

Αντικείμενο της δεύτερης πρότασης αποτελεί η εκπόνηση του συνόλου των απαιτούμενων μελετών για την αναβάθμιση των οδικών αξόνων, που αποτελούν τις κύριες εισόδους της πόλης των Ιωαννίνων από το βόρειο τμήμα του λεκανοπεδίου.

Πρόκειται για τη Λεωφόρο Στρατηγού Μακρυγιάννη από τον ισόπεδο κόμβο με την περιφερειακή οδό της πόλης έως και τους Αγίους Αποστόλους και τη Λεωφόρο Γράμμου από τον κόμβο του αεροδρομίου έως και την οδό Δημοκρατίας.


epirusblog.gr
5 of 5
Γιάννενα: Παίρνουν προτεραιότητα Πλατεία Χατζή και είσοδοι της πόλης μέσω του προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης»
epirusblog.gr
5 of 5
Ιωάννινα 4191651254097582049
Σχόλια
item