Γιάννενα: Και στα Γιάννενα οι πανελλήνιες εξετάσεις για απόκτηση ιθαγένειας Γιάννενα: Και στα Γιάννενα οι πανελλήνιες εξετάσεις για απόκτηση ιθαγένειας | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Γιάννενα: Και στα Γιάννενα οι πανελλήνιες εξετάσεις για απόκτηση ιθαγένειας

Στις 16 Μαΐου θα πραγματοποιηθεί ο πρώτος πανελλήνιος διαγωνισμός για την απόκτηση του Πιστοποιητικού Γνώσεων για Πολιτογράφηση (Π.Ε.Γ.Π.) που αποτελεί, πλέον, απαραίτητη προϋπόθεση για την κτήση της Ελληνικής Ιθαγένειας από αλλογενείς αλλοδαπούς.

Χθες με απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών καθορίστηκαν τα οκτώ εξεταστικά κέντρα που θα φιλοξενήσουν τις εξετάσεις, με το ένα μάλιστα να είναι στα Γιάννενα. Τα υπόλοιπα επτά θα λειτουργήσουν σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Λάρισα, Κομοτηνή, Πάτρα, Τρίπολη και Ηράκλειο, καλύπτοντας έτσι το μεγαλύτερο κομμάτι της Επικράτειας.

Απαραίτητη προϋπόθεση βέβαια για τη διεξαγωγή των εξετάσεων σε κάθε μια από τις παραπάνω πόλεις είναι η συμπλήρωση 25 κατ’ ελάχιστον αιτήσεων ανά εξεταστικό κέντρο, ένας αριθμός που στην πόλη των Ιωαννίνων τουλάχιστον αναμένεται να είναι πολλαπλάσιος, λόγω και της γειτνίασης με την Αλβανία, πολλοί πολίτες της οποίας ζουν και δραστηριοποιούνται στην Ήπειρο και δεν θα χρειαστεί να ταξιδέψουν σε κάποια άλλη πόλη για να συμμετάσχουν στις εξετάσεις.

Πάντως σε περίπτωση που ο αριθμός των αιτήσεων είναι μικρότερος του προβλεπόμενου, οι διαγωνιζόμενοι θα καλούνται να διαγωνιστούν σε άλλο εξεταστικό κέντρο.

Επίσης, έπειτα από συνεννόηση του Γενικού Γραμματέα Ιθαγένειας, Αθανασίου Μπαλέρμπα με το Υπουργείο Παιδείας, καθορίστηκε ως ημερομηνία διεξαγωγής της επόμενης εξέτασης για το Πιστοποιητικό Επάρκειας Γνώσεων Πολιτογράφησης η 7η Νοεμβρίου 2021.

Η Τράπεζα Θεμάτων
Αξίζει να σημειωθεί ότι πρόσφατα εγκαινιάστηκε και η Τράπεζα Θεμάτων για τις εξετάσεις απόκτησης του Πιστοποιητικού Γνώσεων για Πολιτογράφηση.

Οι ενδιαφερόμενοι που επιθυμούν να συμμετάσχουν στη διαδικασία για την απόκτησή του μπορούν να αποκτήσουν πρόσβαση στην Τράπεζα Θεμάτων, ακολουθώντας τις εξής ηλεκτρονικές διευθύνσεις: https://exetaseis-ithageneia.ypes.gr και ypes.gr/g-g-ithageneias/arxiki-selida/trapeza-thematon-pegp.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Τράπεζα Θεμάτων περιλαμβάνει 300 θέματα ιστορίας, γεωγραφίας, πολιτικών θεσμών και πολιτισμού. 

Παράλληλα, περιλαμβάνονται 100 κείμενα με τις ασκήσεις τους για την κατανόηση και παραγωγή γραπτού λόγου, 100 κείμενα με τις ασκήσεις τους για την κατανόηση προφορικού λόγου και 50 θέματα για την παραγωγή προφορικού λόγου της ελληνικής γλώσσας.

Επισημαίνεται ότι η Επιστημονική Επιτροπή του Π.Ε.Γ.Π. θα αντλεί τα θέματα της κάθε εξεταστικής περιόδου μέσα από την προκαθορισμένη ύλη που περιλαμβάνεται στην Τράπεζα Θεμάτων.

Πηγή: proinoslogos.gr

epirusblog.gr
5 of 5
Γιάννενα: Και στα Γιάννενα οι πανελλήνιες εξετάσεις για απόκτηση ιθαγένειας
epirusblog.gr
5 of 5
Ιωάννινα 6837782444286770268
Σχόλια
item