Γιάννενα: Εμβολιασμό κατά προτεραιότητα ζητούν οι τελειόφοιτοι της Ιατρικής

Τον άμεσο εμβολιασμό του συνόλου των τελειόφοιτων Ιατρικής, που κάνουν την κλινική τους άσκηση καθημερινά στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων, ζητά ο Σύλλογος Φοιτητών Ιατρικής Γιαννίνων.

Όπως επισημαίνει, η συντριπτική πλειοψηφία των φοιτητών του 6ου έτους είχε δηλώσει ρητά εδώ και μήνες τη βούληση να εμβολιαστεί, ωστόσο 2,5 μήνες μετά αυτό δεν έχει γίνει, πλην κάποιων μικρών εξαιρέσεων. 

«Έχουμε απευθύνει επανειλημμένα σαφή αιτήματα προς το Τμήμα της Ιατρικής και την επιτροπή λοιμώξεων του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου ζητώντας το αυτονόητο, δηλαδή τον άμεσο εμβολιασμό μας στη ίδια προτεραιότητα με τους υπόλοιπους υγειονομικούς. 

Πλέον σήμερα, η κεντρική πλατφόρμα emvolio.gov.gr μας ενημερώνει πως “δεν ανήκετε στην τρέχουσα εμβολιαστική περίοδο”, παρόλο που υπήρχαν κλεισμένα ραντεβού», σημειώνει, καταγγέλλοντας ακύρωση προγραμματισμένων ραντεβού για τις αρχές Μάρτη.

Μετά από επανειλημμένες προσπάθειες και κινητοποιήσεις, ο Σύλλογος Φοιτητών Ιατρικής αναφέρει ότι στις 23 Φεβρουαρίου τουςπροτάθηκε να καταρτιστεί, με δική τους ευθύνη, μια ανεπίσημη «εσωτερική» λίστα, για να κατατεθεί στο εμβολιαστικό κέντρο, η οποία να περιλαμβάνει εκείνους τους φοιτητές των οποίων τα ραντεβού είχαν ακυρωθεί. 

Λίστα από την οποία καλούνται κάποιοι φοιτητές, εάν και εφόσον υπάρξει ακύρωση ραντεβού στον γενικό πληθυσμό. 

Μετά από αυτό το γεγονός, προέκυψε ότι η κεντρική πλατφόρμα πετάει πλέον όλους τους φοιτητές έξω με την επίκληση ότι «δεν ανήκετε στην τρέχουσα εμβολιαστική περίοδο». 

Στην νέα προσπάθεια επικοινωνίας με τους αρμόδιους, η Πρόεδρος της επιτροπής λοιμώξεων του ΠΓΝΙ και πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Ιωαννίνων παρέπεμψε την όποια επίλυση του προβλήματος σε «κάποια τηλεφωνήματα που θα κάνει», ενώ όταν ζητήθηκε πληρέστερη ενημέρωση για τις έγγραφες θεσμικές ενέργειες που έχουν γίνει για το θέμα, αρνήθηκε την όποια ενημέρωση.

Από την άλλη, η πρόεδρος του Τμήματος Ιατρικής δηλώνει αναρμοδιότητα στο αίτημα για οργανωμένο σχέδιο εμβολιασμών με ευθύνη του Τμήματος, τους έχει κάνει γνωστό ότι έχει σταλεί επιστολή στην Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών για τους εμβολιασμούς των φοιτητών, το περιεχόμενο της οποίας δεν τους έχει κοινοποιήσει, παρά τα επίμονα αιτήματά τους.

«Δεν μπορεί την ώρα που προσφέρουμε κλινικό έργο στους ασθενείς του ΠΓΝΙ, να “πεταγόμαστε έξω” από το πρόγραμμα εμβολιασμών και αντιμετωπιζόμαστε συνολικά ως χαμηλής προτεραιότητας και αναλώσιμοι. 

Τη στιγμή μάλιστα που ο περιορισμός της διασποράς μέσα στα νοσοκομεία είναι ζήτημα προτεραιότητας μετά και τα πολλαπλά γεγονότα διασποράς του ιού στο ΓΝ “Χατζηκώστα” αλλά και στο ΠΓΝΙ», αναφέρει ο Σύλλογος Φοιτητών Ιατρικής Γιαννίνων και ερωτά ποιος θα είναι υπεύθυνος αν προκύψουν κρούσματα και νοσούντες ανάμεσα στους φοιτητές που κάνουν κλινική άσκηση και παραμένουν ανεμβολίαστοι, ποιος θα είναι υπεύθυνος εάν λόγω ενδεχόμενης ενδονοσοκομειακής διασποράς βγουν οι ελάχιστοι και ταλαιπωρημένοι υγειονομικοί σε καραντίνα, κινδυνεύσουν ασθενείς και βγουν κλινικές εκτός κανονικής λειτουργίας, καθώς και τι επιπτώσεις θα έχει για την κλινική άσκηση του συνόλου των φοιτητών του έτους ενδεχόμενη διασπορά και νόσηση μεταξύ των φοιτητών.

Πηγή: agon.gr

epirusblog.gr
5 of 5
Γιάννενα: Εμβολιασμό κατά προτεραιότητα ζητούν οι τελειόφοιτοι της Ιατρικής
epirusblog.gr
5 of 5
Ιωάννινα 6945078199398837410
item