Ήγουμενίτσα: Κοινό μέτωπο πέντε πρώην δημάρχων Ηγουμενίτσας για το Δρέπανο... Ήγουμενίτσα: Κοινό μέτωπο πέντε πρώην δημάρχων Ηγουμενίτσας για το Δρέπανο... | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Ήγουμενίτσα: Κοινό μέτωπο πέντε πρώην δημάρχων Ηγουμενίτσας για το Δρέπανο...

Με κοινή τους δήλωση την τρίτη 16 Μαρτίου 2021, που συνυπογράφει και ο σημερινός δήμαρχος Γιάννης Λώλος,  πέντε πρώην δήμαρχοι Ηγουμενίτσας, διατελέσαντες πρώτοι πολίτες της πόλης οι Πέτρος Λιάκος (1983-1990), Θωμάς Πάντος (1991-1998), Ανδρέας Νταής (1999-2002), Θωμάς Πιτούλης (2003-2010), Γεώργιος Κάτσινος (2011-2014), αφού τονίζουν ότι το Δρέπανο και τα καταστήματα, που υπάρχουν εκεί, ανήκουν στο Δήμο και ζητούν την απόδοσή τους σ' αυτόν.  

Αναφέρουν ειδικότερα: "Η πρόσφατη αμφισβήτηση, από τη διοίκηση της ΟΛΗΓ Α.Ε., του δικαιώματος του Δήμου Ηγουμενίτσας να μισθώσει τα καταστήματα του Δρεπάνου, μας αναγκάζει αφενός μεν να καταγγείλουμε την πράξη αυτή, αφετέρου δε να δηλώσουμε με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο, ότι το Δρέπανο και τα καταστήματα που κατασκευάστηκαν εκεί νομίμως με χρήματα των Δημοτών, ανήκαν και ανήκουν στον Δήμο Ηγουμενίτσας, ενώ ουδέποτε ως σήμερα, αμφισβητήθηκε το ιδιοκτησιακό τους καθεστώς. 

Οποιαδήποτε προσπάθεια ακύρωσης αυτού του δικαιώματος, στρέφεται ευθέως ενάντια στα συμφέροντα του Δήμου Ηγουμενίτσας και των Δημοτών του. 

Ως εκ τούτου, καλούμε την Κυβέρνηση για την άμεση, συνολική και οριστική επίλυση του ζητήματος της χερσαίας ζώνης και ειδικότερα την άμεση απόδοση των τμημάτων που δεν απαιτούνται για λιμενικές δραστηριότητες στο Δήμο Ηγουμενίτσας".

epirusblog.gr
5 of 5
Ήγουμενίτσα: Κοινό μέτωπο πέντε πρώην δημάρχων Ηγουμενίτσας για το Δρέπανο...
epirusblog.gr
5 of 5
Ήγουμενίτσα 3665923827556784565
Σχόλια
item