Η «Αποστολή του Α/ΓΕΕΘΑ» στις ΗΠΑ …Αναβαθμίζει & τη Στρατηγική Συμφωνία ΗΠΑ-Ελλάδος

Στις 5 Απριλίου ο Στρατηγός Φλώρος αναμένεται να επισκεφτεί τις ΗΠΑ και αν αναλογιστούμε την πρόσφατη αποστολή «Επιστολή Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος» (Letter of Request – LOR) για τις φρεγάτες MMSC. που συντάχθηκε απο το ΓΕΕΘΑ .. για πρόταση των Αμερικανών για Πολεμικά Σκάφη των ΗΠΑ προς την Ελλάδα, στο τραπέζι αναμένεται να πέσουν στο τραπέζι και τα ακόλουθα θέματα

Η επέκταση της αμερικανικής ναυτικής βάσης  ευκολίας στη Σούδα με σκοπό την κατασκευή νέων υποδομών που θα δώσουν τη δυνατότητα στην Ελλάδα για την κατασκευή και δεύτερου  ισοδύναμου ναυστάθμου  του Πολεμικού Ναυτικού στην Κρήτη…Κάτι που έπρεπε να είχε γίνει εδώ και καιρό!

Δημιουργία μιας νέας Ναυτικής βάσης στο  Βόλου με επέκταση και  μόνιμο ελλιμενισμό  των  Αρματαγωγών του ΠΝ   στο Λιμάνι ,προκειμένου να έχει σε ελάχιστο χρόνο ,η επιβίβαση της  32η Ταξιαρχίας  των Πεζοναυτών, όπως και το ενδεχόμενο κατασκευής ναυπηγείου στην Καβάλα …

Μια κίνηση με  τα Πολεμικά  που σταθμεύουν και να έχουν άμεσο απόπλου εάν Τουρκικά Σκάφη βγουν από τα Στενά

Ακόμη αναμένεται οτι θα συζητηθεί  και οι επιπλέον Στρατιωτικές διευκολύνσεις στις Αμερικανικές δυνάμεις στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης …Που Αναβαθμίζεται  σημαντικά στους κόλπους της Συμμαχίας!

Ο Αναπληρωτής  υπουργός Εξωτερικών επιβεβαίωσε την πρόθεση της κυβέρνησης να ανταποκριθεί στο αίτημα των Ηνωμένων Πολιτειών για ανανέωση της συμφωνίας με μεγαλύτερη χρονική διάρκεια από τον έναν χρόνο που ισχύει σήμερα….Πρόταση  των ΗΠΑ είναι για 5 χρόνια είναι ένας ικανός χρόνος για να προγραμματιστούν έργα και δράσεις

«Η συζήτηση για χρονική επέκταση και αναβάθμιση της ελληνοαμερικανικής συμφωνίας για αμυντική συνεργασία έχει ξεκινήσει και αναμένεται να  συζητηθεί εκτενώς  και στην επικείμενη συνάντηση του Μητσοτακη-Μπάιντεν» δήλωσε ο κ. Βαρβιτσιώτης.

Η στρατιωτική συνεργασία Ελλάδας- Ηνωμένων Πολιτειών αναμένεται να βρεθεί στο επίκεντρο των επαφών που θα έχει στις ΗΠΑ τον επόμενο μήνα ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Κωνσταντίνος Φλώρος. 

Ο Έλληνας Α/ΓΕΕΘΑ, αποδεχόμενος την πρόσκληση του αμερικανικού Πενταγώνου έχει προγραμματιστεί να   μεταβεί στις ΗΠΑ στις 5 Απριλίου όπου θα έχει συνάντηση με τον με τον Αρχηγό του Διακλαδικού Επιτελείου των ΗΠΑ, πτέραρχο Ρίτσαρντ Μάγιερς.

Ο Στρατηγός Φλώρος είναι προσωπικός φίλος του Πρέσβη των ΗΠΑ στην Ελλάδα και μόνο  τυχαία  δεν πρέπει να είναι η πρόσκληση να επισκεφτεί τις ΗΠΑ …Ενώ ακόμη δεν έχει λάβει καν πρόσκληση ο ΥΕΘΑ !!!

Πηγή: veteranos.gr

epirusblog.gr
5 of 5
Η «Αποστολή του Α/ΓΕΕΘΑ» στις ΗΠΑ …Αναβαθμίζει & τη Στρατηγική Συμφωνία ΗΠΑ-Ελλάδος
epirusblog.gr
5 of 5
ενδιαφέροντα 2940645977575237868
item