Λέρος: Διασπορά κορονοϊού σε κορονοπάρτι, κλειστά σήμερα τα σχολεία

Διασπορά του κορονοϊού έγινε σε κορονοπάρτι που διοργανώθηκε από νεαρούς στη Λέρο, προκαλώντας ανησυχία στους κατοίκους, όπως δήλωσε στο skyrodos.gr ο δήμαρχος Μιχάλης Κόλιας.

Η άφιξη μιας γυναίκας στη Λέρο από την Αθήνα, η οποία είχε νοσήσει με κορονοϊό κι εν συνεχεία το κορονοπάρτι που διοργανώθηκε σε σπίτι, με συγκέντρωση αρκετών νεαρών, είναι η αιτία της διασποράς του ιού και της ξαφνικής εμφάνισης κρουσμάτων στο νησί.

«Τρέχουμε όλοι μαζί τώρα και φοβάμαι ότι θα είναι πολύ περισσότερα τα κρούσματα τις επόμενες μέρες» όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Κόλιας.

Για το λόγο αυτό ο δήμαρχος Λέρου αποφάσισε να μη λειτουργήσουν σήμερα τα σχολεία στο νησί, ώστε να γίνουν από συνεργεία καθαρισμού οι απαραίτητες απολυμάνσεις.

Η ανακοίνωση του δήμου

«Με αφορμή τα κρούσματα κορονοϊού Covid-19 στο νησί της Λέρου αποφασίστηκε για αύριο Παρασκευή 12-3-2021 το προληπτικό κλείσιμο των Παιδικών Σταθμών, των Δημοτικών Σχολείων και των Γυμνασίων του νησιού, προκειμένου να πραγματοποιηθεί απολύμανση σε αυτά. Παρακαλούνται οι Διευθυντές και οι Εκπαιδευτικοί των σχολείων να ενημερώσουν αρμοδίως τους γονείς και κηδεμόνες των μαθητών» αναφέρει η ανακοίνωση του δήμου.

Μάλιστα ο δήμαρχος Λέρου εξέδωσε και γραπτή δήλωση, απευθύνοντας έκκληση στους συνδημότες του να είναι σε συνεχή επαγρύπνηση και τήρηση των μέτρων προστασίας έναντι του covid-19, ενώ σήμερα θα διεξάγονται rapid test στο χώρο στον εξωτερικό χώρο του κινηματοθεάτρου στο Λακκί.

Πιο συγκεκριμένα, ο Δήμαρχος Λέρου στη δήλωσή του τονίζει «Με αφορμή την ενημέρωση που είχα από το Νοσοκομείο σχετικά με τα κρούσματα κορωνοϊού στο νησί μας, απευθύνομαι με αγάπη αλλά και ανησυχία προς όλους τους κατοίκους της Λέρου, προτρέποντάς τους στην αύξηση της επαγρύπνησης τόσο στις μεταξύ τους επαφές, όσο και στις μετακινήσεις τους και κυρίως στην τήρηση των προσωπικών μέτρων υγιεινής και ασφάλειας σύμφωνα με τους κανόνες του ΕΟΔΥ.

Δυστυχώς, η διάδοση του κορονοϊού δεν κάνει εξαιρέσεις και γι’ αυτό δεν επιτρέπεται εφησυχασμός από κανέναν μας. 

Τέλος, παρακαλώ όλους τους δημότες που ενδεχομένως παρουσιάζουν ύποπτα συμπτώματα, να ενημερωθούν για την αυριανή διεξαγωγή drive though – rapid test και ώρα 3.00 μμ στον εξωτερικό χώρο του κινηματοθεάτρου στο Λακκί. 

Είμαστε προσεκτικοί, μένουμε ασφαλείς για να είμαστε υγιείς μαζί με την οικογένειά μας και τα αγαπημένα μας πρόσωπα».

epirusblog.gr
5 of 5
Λέρος: Διασπορά κορονοϊού σε κορονοπάρτι, κλειστά σήμερα τα σχολεία
epirusblog.gr
5 of 5
κοινωνία 3188691161993479434
item