Πρέβεζα: "Άγνοια" στο δήμο Πρέβεζας για την ακύρωση του διαγωνισμού που αφορά τον οδοφωτισμό Πρέβεζα: "Άγνοια" στο δήμο Πρέβεζας για την ακύρωση του διαγωνισμού που αφορά τον οδοφωτισμό | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Πρέβεζα: "Άγνοια" στο δήμο Πρέβεζας για την ακύρωση του διαγωνισμού που αφορά τον οδοφωτισμό

Καμία ενημέρωση για το θέμα της ακύρωσης του διαγωνισμού που αφορά τον οδοφωτισμό του δήμου Πρέβεζας δεν είχε ο δήμαρχος Πρέβεζας -σύμφωνα με τα όσα είπε στη χθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου- υπογραμμίζοντας πως δεν έχει κοινοποιηθεί κανένα σχετικό έγγραφο στο δήμο και για το λόγο αυτό η δημοτική αρχή θα δει "λίγο στην πορεία πως θα πάει" και θα επανέλθει.

korwnaios

Το θέμα έθεσε προ ημερήσιας διάταξης ο δημοτικός σύμβουλος της “Δημοτικής Συνεργασίας” Κοσμάς Κορωναίος ο οποίος ζήτησε ενημέρωση για το τι συμβαίνει με το διαγωνισμό στο δήμο Πρέβεζας μετά και την ακύρωση του διαγωνισμού στο δήμο Ιωαννιτών. 

Ο κ. Κορωναίος σημείωσε πως η θέση της παράταξής του είναι πάγια και ζήτησε το σχόλιο του δημάρχου για το τι μέλλει γενέσθαι αφού είναι ένα ζήτημα που αφορά και τους δημοτικούς συμβούλους αλλά και την κοινωνία της Πρέβεζας.

Ο δήμαρχος Πρέβεζας Νίκος Γεωργάκος απάντησε: “Δεν έχει κοινοποιηθεί κανένα έγγραφο ή κάποιο θέμα πάνω σε αυτό ως προς τη δική μας περίπτωση της προσφυγής κάποιων εταιρειών κατά της διαδικασίας. Θεωρώ ότι διαβάσατε όλοι σας και την τοποθέτηση του περιφερειάρχη. 

Η Περιφέρεια με την προγραμματική ελέγχει και τη διαδικασία και τη νομιμότητα αλλά και τη διόρθωση αν απαιτείται της προκήρυξης. Τίποτα άλλο προς το παρόν, αν είναι κάτι που θα έρθει για να το κοινοποιήσω θα σας το κοινοποιήσω αμέσως”.

Ο κ. Κορωναίος ζήτησε διευκρινίσεις για το αν θα ξαναέρθει το έργο στο δημοτικό συμβούλιο με τον δήμαρχο να απαντάει: “Αυτή τη στιγμή δεν το γνωρίζω αυτό γιατί δεν έχω κάποια ενημέρωση ως προς το θέμα της προσφυγής. Θεωρώ ότι ο χρόνος για την περιφέρεια για να διορθώσει την προκήρυξη πάνω σε αυτό...έχει μια περίοδο χρόνου στην οποία θα διορθωθούν. 

Αν είναι κάτι που θα πρέπει να ξαναπεράσει στο δημοτικό συμβούλιο ή στην οικονομική θα πρέπει να έρθει πάλι από την Περιφέρεια. Αυτή τη στιγμή δεν μας έχουν ενημερώσει για κάτι. Θα επανέλθουμε, να δούμε λίγο στην πορεία πως θα πάει”.

anogiatis

Για το θέμα τοποθετήθηκε και ο δημοτικός σύμβουλος της “Στροφής στο Μέλλον” Θανάσης Ανωγιάτης σημειώνοντας: “Καταρχήν όπως έχετε δει οι διαγωνισμοί που αφορούν τόσο τα led του δήμου Πρέβεζας όσο και του δήμου Ιωαννιτών είναι πανομοιότυποι και υπήρχαν προσφυγές από εταιρείες οι οποίες ουσιαστικά αποκλείονται από το διαγωνισμό. 

Έχετε δει και εσείς τους όρους του διαγωνισμού και υπάρχουν κάποιοι όροι οι οποίοι είναι τουλάχιστον περίεργοι κατά τη γνώμη μου. 

Τώρα το να αποκλείονται εταιρείες όπως είναι ο Μυτιληναίος, η ΜΕΤΚΑ, ο ΑΚΤΩΡ, η ΤΕΡΝΑ από διαγωνισμό τέτοιου είδους νομίζω ότι είναι τουλάχιστον περίεργο και θα το δούμε και στη συνέχεια, όταν γνωστοποιηθούν τα ονόματα των εταιρειών που ουσιαστικά έχουν προσφύγει. 

Έχετε δει πολύ καλά ότι υπάρχουν κάποιοι δείκτες οι οποίοι δεν έχουν καμία σχέση με διαγωνισμούς εργολαβιών, απέχουν πάρα πολύ από αυτά που ουσιαστικά προτείνονται στη νομοθεσία αναφορικά με τα δημόσια έργα, αλλά τέλος πάντων νομίζω δεν είναι εκεί το ζήτημα.

Το ζήτημα είναι ότι υπάρχει και για το δικό μας έργο αλλά και του δήμου Ιωαννιτών μεγάλη αντίδραση από τους εργολάβους, από τις εταιρείες οι οποίες αποκλείονται από αυτή τη διαδικασία. Και μάλιστα είναι πάρα πολύ περίεργο όταν οι ίδιοι μετείχαν σε παρόμοιο διαγωνισμό της Περιφέρειας Ηπείρου πριν από μερικούς μήνες. 

Αλλά αυτό όταν θα έχουμε επίσημη ενημέρωση νομίζω μπορούμε να το συζητήσουμε. Σε κάθε περίπτωση απασχολεί βέβαια και τους πολίτες της Πρέβεζας αλλά και τις παρατάξεις”.

Να θυμίσουμε πάντως πως ο περιφερειάρχης με δήλωσή του από τις 24 Μαρτίου είχε ανακοινώσει την ακύρωση των διαγωνισμών οδοφωτισμού σε Ιωάννινα και Πρέβεζα, ωστόσο 5 μέρες μετά ο δήμαρχος δήλωσε πως δεν έχει ακόμη καμία ενημέρωση...

epirusblog.gr
5 of 5
Πρέβεζα: "Άγνοια" στο δήμο Πρέβεζας για την ακύρωση του διαγωνισμού που αφορά τον οδοφωτισμό
epirusblog.gr
5 of 5
Πρεβεζα 5076061864356509130
Σχόλια
item