Εκτακτα μέτρα της ΕΛ.ΑΣ για τις επιθέσεις υπέρ Κουφοντίνα -Το σχέδιο αντιμετώπισης

Οι επιθέσεις από αντιεξουσιαστές με αφορμή τον καταδικασμένο για τρομοκρατία και απεργό πείνας, Δημήτρη Κουφοντίνα, έχει σημάνει συναγερμό στην ΕΛ.ΑΣ.

Η αστυνομία επεξεργάζεται έκτακτα μέτρα τα οποία θα περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων, αύξηση περιπολιών, ενίσχυση μέτρων στα Α.Τ., αλλά και σε πιθανούς «στόχους» των αντιεξουσιαστών, προκειμένου να σταματήσει αυτό το «μπαράζ» επιθέσεων. 

Συνολικά από την ημέρα που βγήκε σε απεργία πείνας ο Κουφοντίνας, εκτιμάται πως έχουν γίνει πάνω από 400 επιθέσεις υπέρ του μέλους της 17Ν.

Τελευταία αυτή χθες στην Καισαριανή όπου μέρα μεσημέρι, έγινε καταδρομική επίθεση από 20 κουκουλοφόρους, οι οποίοι πέταξαν μολότοφ, πέτρες και καπνογόνα, προκαλώντας φθορές σε δύο οχήματα που ήταν σταθμευμένα έξω από το Α.Τ. της περιοχής. Η αστυνομία προχώρησε σε τρεις προσαγωγές από την συγκεκριμένη επίθεση.


Επιθέσεις δεν γίνονται μόνο στους δρόμους όμως, αλλά και στο ίντερνετ... Αγνωστοί χάκαραν την ιστοσελίδα της Νέας Δημοκρατίας για τον Κουφοντίνα, δηλώνοντας πως απαιτούν «άμεση ικανοποίηση του αυτονόητου και νόμιμου αιτήματός του για μεταγωγή στις φυλακές Κορυδαλλού. 

Ο θάνατος ενός απεργού πείνας είναι και ο θάνατος της “Δημοκρατίας” σας. Την ευθύνη για ο,τι συμβεί από εδώ και μπρος την έχει αποκλειστικά η κυβέρνηση Μητσοτάκη».

Το σχέδιο της ΕΛ.ΑΣ
Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, υπό τον φόβο νέων «καταδρομικών» επιθέσεων που εκτιμάται πως θα συνεχιστούν, η ΕΛ.ΑΣ έχει προχωρήσει σε έκτακτες συσκέψεις προκειμένου να δει πως θα αντιμετωπίσει την όλη κατάσταση. Οπως προκύπτει, από την στιγμή που αναμένεται αναβάθμιση των χτυπημάτων, αποφασίστηκαν επιπλέον μέτρα αστυνόμευσης, με τους αστυνομικούς να έχουν κληθεί να είναι σε εγρήγορση.

Τα μέτρα που παίρνει η ΕΛ.ΑΣ είναι τα εξής:

Ενίσχυση στατικών δυνάμεων -Σκοπιές σε πιθανούς στόχους
Αύξηση περιπολιών (ΔΙ.ΑΣ.- Αμεση Δράση – ΟΠΚΕ)
«Χαρτογράφηση» υποψήφιων στόχων
Εγρήγορση – Εγκαιρη ειδοποίηση προς ενίσχυση αστυνομικών δυνάμεων που ενδεχομένως βάλλονται
Επίσης, αυξημένα μέτρα αναμένεται να παρθούν για Αστυνομικά Τμήματα σε καίριες περιοχές (Λαμία, Ζωγράφου, Ακρόπολης κ.ά.), καθώς και σε πιθανούς δικαστικούς στόχους (Εφετείο, Ευελπίδων, Υπ. Δικαιοσύνης κ.ά), το Νοσοκομείο Λαμίας όπου νοσηλεύεται ο Κουφοντίνας, εμπορικούς δρόμους, πολυκαταστήματα, αλλά και σπίτια αξιωματούχων,δικαστικών και αστυνομικών. 

Οσον αφορά το νοσοκομείο Λαμίας, εκεί θα βρίσκονται 110 αστυνομικοί επί 24ωρου βάσεως.

Ο Κουφοντίνας παραμένει νοσηλευμένος με την κατάστασή του να κρίνεται ιδιαίτερα σοβαρή. Ο ίδιος αρνείται να τραφεί, ενώ η υπόθεσή του έχει προκαλέσει σφοδρή πολιτική αντιπαράθεση μεταξύ κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης.


epirusblog.gr
5 of 5
Εκτακτα μέτρα της ΕΛ.ΑΣ για τις επιθέσεις υπέρ Κουφοντίνα -Το σχέδιο αντιμετώπισης
epirusblog.gr
5 of 5
κοινωνία 6684176918587614123
item